ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

May 27, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ρωσία

Το Μύθευμα για τη Ρωσία

26 Jan, 2022

Υπάρχει ένα παράξενο μύθευμα μεταξύ των Ελλήνων. : πως η Ρωσία θα έρθει να πολεμήσει για εμάς εναντίων των Τούρκων, εαν η Τουρκία μας κηρύξει τον πόλεμο.

Δυστυχώς στην χώρα μας – μπορεί να μην έχουμε μεγάλο πλήθος από αναλφάβητους – έχουμε όμως πολύ μεγάλα ποσοστά οργανικά αναλφάβητων και ημιμαθών, κάτι πολύ πιο επικίνδυνο.

Οι ημιμαθείς συμπολίτες μας ευελπιστούν πως η ομόδοξη Ρωσία θα προστρέξει εναντίων του εχθρού μας, που αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία σε βραχονησίδες και νησίδες του ανατολικού Αιγαίου, με τον δικό της στρατό. Εξαρχής ξεχνούν τη ρήση του Ιμμάνουελ Καντ, πως δύο κράτη με το ίδιο πολίτευμα δεν έρχονται σε ρήξη που να τα οδηγήσει σε πόλεμο.

Αυτό κατανοείται άμεσα αν κάνεις δει το επίπεδο των τωρινών σχέσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως το εμπόριο, η άμυνα, ο τουρισμός και η ενέργεια, μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, καθώς και τα δύο κράτη έχουν ημιδημοκρατικά καθεστώτα. Σε αντίθεση με την Ελλάδα που εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και συστηματικά από την πλευρά τους παραβιάζουν η Ρωσία και η Τουρκία.

Άλλωστε πώς μπορεί η Ρωσία να βοηθήσει υλικοτεχνικά, οικονομικά και με πληροφορίες την Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, όταν εξοπλίζει σταδιακά την γείτονα χώρα με πυραύλους S-400 και ίσως την εξοπλίσει στο μέλλον και με υπερσύχρονα μαχητικά πέμπτης γενιάς, που θα είναι προγραμματισμένα να χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία και κατά της Ελλάδας, σε ενδεχόμενη σύρραξη μεταξύ των δύο κρατών.

Σημαντικό επίσης θέμα που μπαίνει σαν σφήνα και διαταράσσει τις ελληνορωσικές σχέσεις αποτελεί το εκκλησιαστικό ζήτημα της μη αναγνώρισης της οικουμενικότητας του Οικουμενικού Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, από τον Πατριάρχη της Μόσχας.

Ήδη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επιτέθηκε ευθέως, με βαρύτατούς χαρακτηρισμούς, στον Οικουμενικό Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, μετά την ανακήρυξη της δημιουργίας της αυτοκέφαλης ορθόδοξής εκκλησίας της Ουκρανίας, που αυτονομήθηκε πλήρως, με έγκριση από το Φανάρι, από το Πατριαρχείο της Μόσχας, στο οποίο και υπαγόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Η αντίληψη που διέπει τη Ρωσική ορθόδοξη εκκλησία, διακρίνει και την εξωτερική πολιτική του προέδρου Πούτιν. Είναι αναθεωρητική με τις γειτονικές χώρες, με μόνο σκοπό τον έλεγχο περισσότερων εδαφών, προσπαθώντας παράλληλα να έχει επιρροή εκεί που δεν μπορεί να φτάσει ο στρατός της, ακόμη και μέσα από την εκκλησία, έστω και αν αυτό προκαλέσει σχίσμα στο αρραγές – για εκατοντάδες χρόνια – εσωτερικό της ορθοδοξίας. Δίνοντας μας ακόμη μία φορά έναν πειστήριο για να κατανοήσουμε επιτέλους ως λαός πως η Ρωσία δεν ανήκει στους φυσικούς μας συμμάχους.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Ουάσιγκτον έχουν κατηγορήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν και των...