ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Το Παραπέτασμα του Καπνού

19 Aug, 2021

Τον τελευταίο χρόνο, βλέπουμε συνεχώς στις ειδήσεις τα νέα για την πανδημία. Πιο συγκεκριμένα, τα κρούσματα, τις κόκκινες περιοχές, την πορεία των εμβολιασμών και την πορεία των κρουσμάτων σε άλλες χώρες. Ξαφνικά όλα τα υπόλοιπα θέματα εξαφανίστηκαν, έγιναν κατά πολύ λιγότερο σημαντικά. Μπορεί να αναρωτιέστε ποια θέματα υποβιβάστηκαν ως λιγότερης σημασίας στον βωμό του εμβολιασμού και της πανδημίας.

Θα σας δώσω μόνο μερικά παραδείγματα. Τα ελληνοτουρκικά, αρχικά, που οι Τούρκοι κάνουν παρέλαση στο Αιγαίο και άνοιξαν πυρ κατά σκάφους του Κυπριακού λιμενικού, μια είδηση που βγήκε μια μέρα στις ειδήσεις για μερικά μόνο λεπτά. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το μπαράζ ενστάσεων που γίνεται τώρα στα κτηματολόγια. Πιο συγκεκριμένα, στο κτηματολόγιο ενός χωριού της Πάτρας, βγάζουν το μισό χωριό ιδιοκτησία του δημοσίου, αναγκάζοντας τον κόσμο να πληρώνει πέντε ευρώ την ένσταση ανά δικαίωμα. Δηλαδή, αν σε ένα χωράφι υπάρχουν 4 εμπλεκόμενοι, ο κάθε ένας πρέπει να πληρώσει για να δηλώσει ότι το χωράφι του ανήκει 20 ευρώ. Γιατί από ότι φαίνεται δεν είναι αρκετά τα συμβόλαια που έχουν γίνει. Πέρα από αυτά τα 20 ευρώ, ο περισσότερος κόσμος θα πληρώσει και δικηγόρους, μηχανικούς, ίσως και συμβολαιογράφους για να ετοιμάσουν όλα τα χαρτιά που πρέπει να πάνε στο κτηματολόγιο. Και σας ρωτώ εγώ τώρα, αυτοί οι ταλαίπωροι άνθρωποι που έχουν πληρώσει χρυσό ένα κομμάτι γης που τους έχει μείνει, που θα τα βρουν αυτά τα χρήματα;

Ένα άλλο θέμα που δεν έχει δει καν το φως των τηλεοπτικών ειδήσεων είναι το ζήτημα του καθεστώτος των Κυθήρων, που υπάγονται στην Περιφέρεια Αττικής, ανήκουν στα Επτάνησα και χωροταξικά είναι απέναντι από τη Λακωνία. Το ζήτημα προκύπτει στο γεγονός ότι τα Κύθηρα υπάγονται στο καθεστώς της Εγχώριου Περιουσίας, ένα καθεστώς που κληροδοτήθηκε από τους Άγγλους. Θα με ρωτήσετε τώρα τι είναι αυτό το καθεστώς και θα έχετε και δίκιο. Καθεστώς Εγχώριου Περιουσίας σημαίνει πως οτιδήποτε δεν είναι ιδιωτική περιουσία, ανήκει στην Εγχώριο και όχι στο ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή, το κράτος δεν έχει δικαίωμα να διαχειριστεί μη ιδιωτικές εκτάσεις, ακίνητά, τα μοναστήρια, ή τα νησάκια που βρίσκονται κοντά στα Κύθηρα. Το δικαίωμα εκμετάλλευσης το έχει η Επιτροπή Εγχώριου Περιουσίας και αυτή εκπροσωπεί την κοινωνία του νησιού. Πηγή:  https://menshouse.gr/diakopes/125606/kythira-ekei-poy-to-na-prolaveis-to-ploio-tis-grammis-moiazei-me-xenagisi-ston-paradeiso

Αυτή τη στιγμή, τσακωνόμαστε μεταξύ μας, έχουμε χωριστεί σε εμβολιασμένους και μη και ταυτόχρονα η χώρα μας ξεπουλιέται χωρίς εμείς να ξέρουμε καν τι συμβαίνει γιατί είμαστε τόσο αποσβολωμένοι στο αν εγώ, ο γείτονας ή κάποιος θα κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού. Από τη μια μεριά, προσπαθούν μέσω του κτηματολογίου να αρπάξουν τις περιουσίες του κόσμου για να τις πουλήσουν αργότερα σε ξένους όσο-όσο και από την άλλη μεριά ανακαλύπτουμε μέρη της Ελλάδος στα οποία εμείς ως Έλληνες δεν έχουμε δικαίωμα να διαχειριστούμε. Σκέφτεστε πόσα ακόμα Κύθηρα μπορεί να υπάρχουν και εμείς να έχουμε μαύρα μεσάνυχτα; Φαντάζεστε πόσες περιουσίες θα χάσει ο κόσμος επειδή δεν ξέρουν να τις δηλώσουν στο κτηματολόγιο ή δεν γνωρίζουν πως να κάνουν ενστάσεις με αποτέλεσμα όλα αυτά να πάνε στο δημόσιο το οποίο μπορεί μετά να τις πουλήσει ή να τις εκμεταλλευτεί όπως θέλει; Φαντάζεστε πόσα θέματα έχουν προκύψει με την Τουρκία για τα οποία εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα και στο τέλος θα έρθουμε προ τετελεσμένου;

Και εμείς συνεχίζουμε να φαγωνόμαστε μεταξύ μας ολημερίς και οληνυχτίς για τους εμβολιασμούς που στο τέλος δεν θα έχει μείνει χώρα για να τσακωθούμε μεταξύ μας. Σε τέτοιους καιρούς πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να παλεύουμε για να σώσουμε την χώρα μας από την καταστροφή που θέλουν να επιφέρουν οι προδότες και οι κυβερνήσεις, όχι για το τι θα κάνει ο κάθε ένας με την πανδημία και το εμβόλιο. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με τα θέματα τα οποία μας πλασάρουν για να μας κρατούν απασχολημένους και εκείνοι να δρουν ανενόχλητοι. Ας μείνουμε ενωμένοι για να σώσουμε την πατρίδα μας.     

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να την αφήσει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες προσπαθούν να καθυστερήσουν την αποκάλυψη δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της αύξησης των εισαγωγών, για να φτάσει σε μηνιαίο υψηλό ρεκόρ, ενώ ανέβασε το συνολικό έλλειμμα για όλο το 2021 σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, επίσης μια ιστορική πρωτιά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Μετά από κατακλυσμό κλήσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton (R) εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει τους νόμους σχετικά με τη χρήση βίας και την παράνομη μετανάστευση για πολίτες, ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών και την επιβολή του νόμου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στην Αριζόνα εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη γερουσιαστή Kyrsten Sinema (D-Ariz.), η οποία τιμωρήθηκε από το δικό της κόμμα την περασμένη εβδομάδα επειδή ψήφισε υπέρ της διατήρησης του Filibuster για τα δικαιώματα ψήφου στη Γερουσία.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η δυτική συμμαχία ασφαλείας του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας με ξεχωριστές γραπτές δηλώσεις εν μέσω συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη λύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό, είπε ο διάσημος καρδιολόγος και επιδημιολόγος Δρ. Peter Peter McCullough στο πρόγραμμα «Capitol Report» του NTD κατά τη διάρκεια της πορείας «Defeat the Mandates» στην Ουάσιγκτον, στις 23 Ιανουαρίου.