EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Το σπάνιο καρκίνωμα NUT από το οποίο υπέφερε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης

15 Oct, 2022
Το σπάνιο καρκίνωμα NUT

Το σπάνιο καρκίνωμα NUT

Το σπάνιο καρκίνωμα NUT

Ο θάνατος του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, εκτός του ότι βύθισε στην θλίψη τον κόσμο, έφερε στην επιφάνεια και το σπάνιο καρκίνωμα NUT, από το οποίο υπέφερε ο αθλητής.

Πρόκειται για έναν σπάνιο και επιθετικό καρκίνο, όπως έγινε ευρέως πια γνωστό. Μάλιστα, όπως έγραψε στην ανάρτησή του ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Αν είμαι εγώ ο πρώτος καταγεγραμμένος ασθενής με καρκίνωμα NUT στη χώρα μας, ας γίνω η αφορμή για την ενημέρωση γιατρών, ασθενών, πάνω σε αυτόν τον τύπο καρκίνου που, αν διαγνωσθεί εγκαίρως, ίσως σωθούν ζωές».

Το καρκίνωμα NUT, θεωρείται πολύ πρόσφατο, καθώς ανακαλύφθηκε στην Βοστώνη στις αρχές της δεκαετίας του 2000, από μια επιστημονική ομάδα του αντικαρκινικού Ινστιτούτου Dana Farber. Για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει και σαφώς καταγεγραμμένο αρχείο περιστατικών, ακριβής περιγραφή συχνότητας κ.ά., ενώ τα περισσότερα περιστατικά του έχουν ανακαλφυθεί κυρίως από το 2010 και έπειτα. Στην χώρα μας δεν υπάρχει μητρώο καταγραφής για αυτό το σπάνιο νεόπλασμα.

Το καρκίνωμα NUT αναφέρεται ως καρκίνος μεσαίας γραμμής NC και κατά το Εθνικό Κέντρο Καρκίνου των ΗΠΑ μπορεί να παρουσιαστεί σε όλες τις ηλικίες, χωρίς να φαίνεται να είναι κληρονομικό.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για σπάνιο τύπο καρκίνου που μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος,  αν και συνήθως παρουσιάζεται στο κεφάλι, τον λαιμό και τους πνεύμονες. Αναπτύσσεται στα πλακώδη κύτταρα, δηλαδή σε αυτά που έχουν δομικό ρόλο στην σύνθεση του δέρματος και την επένδυση ορισμένων οργάνων, όπως οι πνεύμονες και το στομάχι. Φαίνεται ότι ο λόγος που ξεκινά εκεί την ανάπτυξή του, είναι εξ αιτίας της μη φυσιολογικής ένωσης τμημάτων δύο διαφορετικών γονιδίων μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι τα χρωμοσώματα σπάνε και επανατοποθετούνται, αλλά με λάθος τρόπο. Η σύντηξη αυτή των γονιδίων, οδηγεί σε σχηματισμό μη φυσιολογικά ενεργοποιημένων πρωτεϊνών NUT, και εν συνεχεία σε ανώμαλη ανάπτυξη των πλακωδών κυττάρων.

Δεν είναι σαφές για το ποσοστό των ασθενών που επιβιώνουν μετά από αυτή την νόσηση, καθώς δεν υπάρχει επαρκές αρχείο καταγραφής της νόσου, αλλά πρόκειται για τύπο καρκίνου επιθετικό. Φαίνεται πως στα αρχικά στάδια δεν υπάρχει σύμπτωμα, όσο όμως η νόσος εξελίσσεται, τα συμπτώματα μπορεί να είναι η κόπωση, ανεξήγητη απώλεια βάρους, πόνος, εξογκώματα χωρίς πόνο, βήχας, δύσπνοια, ρινική απόφραξη.

Φέρεται να υπάρχει αντιμετώπιση μέσω επεμβάσεων, ακτινοβολίας και χημειοθεραπείας, αλλά οι νέες θεραπείες αντιμετώπισης του κακρίνου NUT σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο, βρίσκονται ήδη σε στάδιο ετοιμασίας.

   

  photo https://cnn.gr 

  Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

  Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

  Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

   

  Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

  Άλλα Άρθρα

  Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

  Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

  Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

  Τελευταία Άρθρα

  Σχολιασμός Επικαιρότητας

  Ενδιαφέροντα Θέματα

  Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


  Συμβουλές Μαγειρικής

  Estiatorio Milos Miami
  Estiatorio Milos Miami
  Estiatorio Milos Miami
  International sounds DJ Entertainment

  Pin It on Pinterest

  Share This