ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 18, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Το Τσουνάμι της Παραπλάνησης

19 Aug, 2021

Εδώ και μερικούς μήνες έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μια νέα και πρωτοφανή κατάσταση. Σωρηδόν καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο για σεξουαλική παρενόχληση. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια πράξη καταδικαστέα οπουδήποτε και οποτεδήποτε γίνεται και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Ενώ είναι θλιβερή αυτή η κατάσταση που επικρατεί στον καλλιτεχνικό χώρο, δεν μπορώ παρά να προβληματίζομαι με την υπερβολική δημοσιότητα που έχει λάβει η κάθε υπόθεση.

Ενώ είμαι θερμή υποστηρικτής της τιμωρία κάθε υπεύθυνου, χιλιάδες γυναίκες και άντρες καθημερινά δέχονται σεξουαλική παρενόχληση σε όλον τον κόσμο και η ιστορία τους δεν φτάνει παραπάνω από την καταγγελία τους στην αστυνομία ή την ανάρτηση της άσχημης αυτής εμπειρίας τους διαδικτυακά για να πάρουν θάρρος και άλλα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Αντιθέτως, οι καλλιτέχνες και οι καταγγελίες τους, απασχολούν κάθε μέρα όχι ένα μεγάλο μέρος από τις ειδήσεις αλλά και από τις καθημερινές τηλεοπτικές εκπομπές της πρωινής, απογευματινής και βραδινής ζώνης.

Αυτό με κάνει και αναρωτιέμαι. Μήπως όλος αυτός ο τηλεοπτικός χρόνος που καταλαμβάνουν αυτές οι καταγγελίες, γίνεται επί σκοπού; Γιατί μέχρι πρότινος τα πρωτεία της ειδησεογραφίας είχε η πανδημία. Η ειδησεογραφία τώρα λοιπόν έχει μοιραστεί στις καταγγελίες και στην πανδημία με ένα μικρό ποσοστό μόνο να ασχολείται με εθνικά ζητήματα. Μήπως όλο αυτό κρύβει κάτι άλλο από πίσω; Μήπως σπαταλούν τόσο χρόνο πάνω σε δυο ζητήματα για να αφήσουν από έξω άλλα εξίσου σημαντικά;

Για παράδειγμα τώρα γίνονται διερευνητικές συζητήσεις Ελλάδος και Τουρκίας; Τι συμβαίνει με αυτές τις συζητήσεις; Τι έχει ειπωθεί; Μήπως θα έπρεπε να το γνωρίζουμε και αυτό; Μήπως θα έπρεπε να μάθουμε εκτός από τα κρούσματα της πανδημίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης στον καλλιτεχνικό χώρο και τις Τούρκικες παραβιάσεις;

Ας δούμε τη δήλωση του Νότη Μηταράκη, του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, πως πάνω από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα βρεθούν εκτός δομών φιλοξενίας εφόσον, όπως είπε, «πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αναφορικά με το μεταναστευτικό είναι η μείωση των ροών, η δεύτερη ο περιορισμός των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες και ο διαχωρισμός των δικαιούχων ασύλου από τους οικονομικούς μετανάστες και η τρίτη η δημιουργία ασφαλών δομών με ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/mitarakis-deka-hiliades-prosfyges-domon

Σε όλη τη χώρα, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με τους πρόσφυγες. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα γεγονότα στα Καμένα Βούρλα. Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κύριος Μηταράκης, κατηγόρησε σφοδρά τους κατοίκους των Καμμένων Βούρλων επειδή δεν δέχθηκαν την εγκατάσταση 100 προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής και έκλεισαν οι κάτοικοι την Εθνική Οδό στο ύψος των διοδίων. Ο κύριος Μηταράκης παραδέχθηκε πως δεν είχε ενημερώσει τους κατοίκους για αυτή του την απόφαση και προχώρησε σε αδικαιολόγητες κατηγορίες εναντίων τους περί έλλειψης ανθρωπισμού. Τους κατηγόρησε επειδή άσκησαν το δικαίωμα τους να εναντιωθούν σε μια απόφαση που πάρθηκε εν αγνοία τους και χωρίς την συγκατάθεση τους.

Γιατί λοιπόν πρέπει να κατηγορήσουμε τους κατοίκους επειδή φοβούνται να δεχτούν αγνώστους στην περιοχή τους μετά από όλα όσα έχουν ακουστεί για τις φωτιές που έχουν βάλει μετανάστες, για τις ληστείες που έχουν γίνει, για τους τσακωμούς, ακόμη και για τις αρρώστιες που έχουν μερικοί; Εν μέσω πανδημίας, που έχει απαγορευτεί η μετακίνηση από νομό σε νομό και όλοι βροντοφωνάζουν να είμαστε προσεκτικοί, κατηγορούμε τους φοβισμένους Έλληνες επειδή δεν δέχονται την εγκατάσταση κάποιων ξένων που δεν γνωρίζει κανείς από που προέρχονται;

Πέρα από την κατηγορία ενάντια στον κόσμο, ο Υπουργός κατηγόρησε και τον Δήμαρχο ότι δεν ελέγχει τον κόσμο. Δυστυχώς είχα την εντύπωση πως οι Δήμαρχοι πρέπει να κοιτάζουν το συμφέρων των πολιτών και όχι να υπακούν κατά γράμμα τις αποφάσεις που παίρνει ο εκάστοτε υπουργός χωρίς να συμβουλεύεται την τοπική διοίκηση.

Αυτό το γεγονός και άλλα πολλά, όπως το ότι μπαίνουν παράνομα στον Έβρο κάθε μέρα χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, δεν έχουν ειπωθεί στις ειδήσεις κάτι το οποίο με προβληματίζει. Για να μην αναφερθώ στον πτωχευτικό νόμο που όλα τα ξένα funds έχουν αγοράσει από τις τράπεζες τα δάνεια του απλού κόσμου και τώρα βλέπουν τα σπίτια τους να βγαίνουν σε δημοπρασίες για να ξεπληρώσουν χρήματα τα οποία έχουν πληρώσει. 

Φυσικά και πρέπει να συμπαρασταθούμε σε οποιοδήποτε έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και να προσέχουμε εν μέσω πανδημίας, αλλά όχι στο σημείο που θα παραμελούμε άλλα σοβαρά εθνικά ζητήματα που μας αφορούν άμεσα σαν λαό. Δεν γίνεται ο Έλληνας να είναι κλεισμένος μέσα με την καραντίνα και να έχουμε τους ξένους να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους. Δεν γίνεται ο κόσμος να είναι τόσους μήνες κλεισμένος μέσα και ο πρωθυπουργός να ταξιδεύει στην Ικαρία. Δυστυχώς πλέον δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε οτιδήποτε ακούμε από τις ειδήσεις και πρέπει, τώρα περισσότερο από ποτέ, να προβλέπουμε μόνοι μας για την ορθή ενημέρωση μας, διαφορετικά θα έρθει η στιγμή που θα βρεθούμε προ τετελεσμένου και δεν θα ξέρουμε από που μας ήρθε.

Το σύστημα της κυβέρνησης και των τηλεοπτικών καναλιών έχουν οργανώσει επι σκοπού αυτή την κατάσταση και πατούν, εν αγνοία των χιλιάδων καλλιτεχνών που θέλουν να καταγγείλουν την τραγική εμπειρία τους, πάνω τους για να αποκρύψουν τόσα άλλα σημαντικά εθνικά ζητήματα που μας έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής. Εκμεταλλεύονται τον πόνο τους για δικό τους συμφέρον και αυτό είναι απαράδεχτο, όπως πολλά άλλα που κάνουν ανενόχλητοι οι προδότες της Ελλάδας.  

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Περισσότεροι από 200.000 πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες το πρωί της Δευτέρας μετά από μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα που σάρωσε την περιοχή, προκαλώντας πολλούς ανεμοστρόβιλους στη Φλόριντα.

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, πραγματοποιήθηκε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, (τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού, κ.α.), από το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος.

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Αιώνες και ατέλειωτα της γης τα παρακάλια

στην άκρη της παλιάς ευχής κρεμιέσαι και λυγάς,

με ένα πικρό χαμόγελο στης πλάνης τα ακρογιάλια

και από της μάνας την ευχή βαθιά μοιρολογάς.