EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Φεστιβάλ Ποίησης

Το 6ο Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας αναδεικνύει μέσω των πολυποίκιλων δράσεών του τι εστί “Αόρατοι Άνθρωποι | ΑόρατεςΣκέψεις “

14 Aug, 2023

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του, επιστρέφοντας και αυτό το Φθινόπωρο με ακόμη περισσότερες καινοτόμες και πολυεπίπεδες δράσεις, που εκτός από την ποίηση περιλαμβάνουν και άλλες μορφές της σύγχρονης τέχνης, οι οποίες καλούνται να συνομιλήσουν μεταξύ τους, αλλά και με τους θεατές που θα τις παρακολουθήσουν. Η πραγματοποίησή του είναι αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας του Προέδρου του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας Καθηγητή Τριαντάφυλλου Κωτόπουλου, του Προέδρου του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνη Σκιαθά, των Φορέων της διοργάνωσης ήτοι Γραφείον Ποιήσεως, culturebook.gr, Επίκεντρο Συν Πάτρας, Cube Gallery, της Επιστημονικής Επιτροπής και της πολυμελούς Οργανωτικής Επιτροπής, καθώς και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας και της Kαλλιτεχνικής Διευθύντριάς του Ελένης Αρτεμίου-Φωτιάδου, πάντοτε βέβαια σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα των Διεθνών Φεστιβάλ Ποίησης.

Για μία ακόμη χρονιά, το Φεστιβάλ έχει την υποστήριξη των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και τη συνεργασία με σημαντικούς Φορείς, όπως η Greek Library of London.

Το 6ο κατά σειρά Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας, με τίτλο «Αόρατοι Άνθρωποι|ΑόρατεςΣκέψεις – Invisible People|Invisible Thoughts», θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2023 και θα φιλοξενήσει 50 ποιητές και ποιήτριες από διαφορετικές χώρες του κόσμου, που θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία. Οι κύριες δράσεις του θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Πάτρα όσο και στο Μεσολόγγι, αμφότερες σημαντικές πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνδέοντας με τον τρόπο αυτό την ιστορικότητα των συγκεκριμένων περιοχών και δίνοντας την ευκαιρία μιας βιωματικής γνωριμίας στους ξένους προσκεκλημένους. 

Η καινοτομία του φετινού Φεστιβάλ έγκειται στη συμπερίληψη τριών πολύ σημαντικών art projects, που θα υλοποιηθούν από 4 έως και 14 Σεπτεμβρίου, ενώ το κύριο μέρος της διοργάνωσης, που αφορά στην ποίηση, θα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 20.00, στον Πολυχώρο Εικαστικών Δράσεων Αγορά Αργύρη, με την παρουσίαση του art project «Αόρατοι Άνθρωποι|Αόρατες Σκέψεις, Invisible People|Ιnvisible Thoughts», στο οποίο συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και περιλαμβάνονται ζωγραφικά έργα, εγκαταστάσεις, κατασκευές, videoart και performances, σε επιμέλεια της Λιάνας Ζωζά. Στην Αγορά Αργύρη θα φιλοξενηθεί και μέρος του art project «Η Αφροδίτη σήμερα» -και παράλληλα στην Cube Gallery-, σε συνεργασία με την Ένωση Τσέχων Χαρακτών Hollar και το Κέντρο Κλασικών Σπουδών του Ινστιτούτου Φιλοσοφίας της Τσέχικης Ακαδημίας Επιστημών. Εικαστικό δρώμενο, που θα έχει τη μορφή έκπληξης, θα πραγματοποιηθεί από γνωστό street artist σε εγκαταλελειμμένα κτήρια της πόλης, σε concept που θα συνδέεται με γνωστό ποίημα και θα επικοινωνηθεί μέσα από τα Social Media.

Στις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το Φεστιβάλ και θα συμμετέχουν σημαντικοί προσκεκλημένοι, αναγνωρισμένοι και με διεθνές κύρος πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες και εκπρόσωποι Φορέων, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ποιητικές αναγνώσεις σε διαφορετικούς χώρους, περιηγήσεις σε σημαντικά αξιοθέατα των δύο πόλεων, γεύματα, δείπνα και μουσικές βραδιές, αλλά και παράλληλες δράσεις, όπως η Αλέα Ποίησης με την έκθεση σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, banners των συμμετεχόντων ποιητών και των ποιημάτων τους και μελοποιημένη ποίηση με μουσικό αφιέρωμα, καθώς και το project Meet Poetry με συνεντεύξεις ποιητών, κριτικών και εκδοτών, μέσα από το culturebook channel και τα Social Μedia. Τα ποιήματα των συμμετεχόντων θα συμπεριληφθούν στη συλλεκτική έντυπη, δίγλωσση έκδοση και στο e-book «Ανθολογία του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας».

 

download 9

download 8

download 7

 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η διοργάνωση του συνόλου του Φεστιβάλ δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και η συμμετοχή του κοινού σε όλες τις δράσεις του είναι εντελώς δωρεάν.

Επικοινωνία: 1. Αντώνης Σκιαθάς, Πρόεδρος Γραφείου Ποιήσεως, κιν.: 693 114 5170, email: adskiathas@gmail.com

  1. Γραφείον Ποιήσεως, email: grafeion.poihseos@culturebook.gr
  2. Λιάνα Ζωζά, Διευθύντρια Οργάνωσης, κιν.: 694 539 9754, email: lianazoza@gmail.com

Αρχειακό υλικό διατίθεται στο http://www.culturebook.gr και στο FB: ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This