EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
εμβολιασμό κατά του COVID-19

Το CDC έχει επίγνωση των αναφορών για «εξουθενωτικές ασθένειες» μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19

2 Feb, 2023

Οι αξιωματούχοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) γνωρίζουν αναφορές για μακροχρόνια προβλήματα μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, αποκάλυψε πρόσφατα ένας αξιωματούχος.

«Σε ό,τι αφορά τις αναφορές για άτομα που αντιμετωπίζουν εξουθενωτικές ασθένειες, γνωρίζουμε αυτές τις αναφορές ανθρώπων που αντιμετωπίζουν μακροχρόνια προβλήματα υγείας μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID», δήλωσε ο Δρ Τομ Σιμαμπουκούρο, διευθυντής του Γραφείου Ασφάλειας Εμβολιασμών του CDC, στις 26 Ιανουαρίου.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κλινική εικόνα των ατόμων που υποφέρουν από αυτά τα προβλήματα υγείας είναι ποικίλη και δεν έχει βρεθεί συγκεκριμένη ιατρική αιτία για τα συμπτώματα», πρόσθεσε ο Shimabukuro. «Κατανοούμε ότι η ασθένεια είναι ενοχλητική και αγχωτική, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες. Και αναγνωρίζουμε ότι αυτά τα προβλήματα υγείας έχουν επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και έχουν επίσης επηρεάσει τους γύρω τους. Και ελπίζουμε σε βελτίωση και ανάκαμψη και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την ασφάλεια αυτών των εμβολίων και να συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα αυτούς τους τύπους ανεπιθύμητων συμβάντων».

Ο Shimabukuro μίλησε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις 26 Ιανουαρίου, όπου συζητήθηκε η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τον COVID-19 .

Ο Δρ Χέιλι Γκανς, καθηγητής παιδιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, είχε ρωτήσει πώς οι ομοσπονδιακές αρχές παρακολουθούσαν προβλήματα που εμφανίστηκαν μετά τον εμβολιασμό και μπορεί να μην είναι «επιδεκτικά» σε ανάλυση ταχείας κύκλου ή σε έναν τρόπο παρακολούθησης της ασφάλειας των εμβολίων.

Ο Shimabukuro σημείωσε ότι οποιοδήποτε άτομο, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, μπορεί να υποβάλει αναφορές ανεπιθύμητων συμβάντων στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου (VAERS), το οποίο διαχειρίζεται το CDC, «και αποδεχόμαστε όλες αυτές τις αναφορές χωρίς να κρίνουμε την κλινική σοβαρότητα ή πόσο αληθοφανές οι ανεπιθύμητες ενέργειες Το συμβάν μπορεί να είναι σε σχέση με την αιτιότητα.» Άλλα συστήματα παρακολουθούν επίσης την ασφάλεια πέρα ​​από την ταχεία ανάλυση, πρόσθεσε.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των εμβολίων», είπε ο Shimabukuro.

Τα σχόλια του Shimabukuro είναι ασυνήθιστα μεταξύ ομοσπονδιακών αξιωματούχων, οι οποίοι ήταν απρόθυμοι να συνδέσουν ανεπιθύμητα συμβάντα με τα εμβόλια COVID-19.

Η Brianne Dressen, η οποία τραυματίστηκε από το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca, είπε ότι η απάντηση ήταν ευπρόσδεκτη, αλλά αναρωτήθηκε αν ήταν αρκετή.

«Αυτή ήταν μια κίνηση άνευ προηγουμένου αλλά ήταν επίσης μια προσεκτικά διατυπωμένη απάντηση. Αντί για λίγο ψίθυρο σε μια συνεδρίαση του FDA, αυτό πρέπει πραγματικά να κοινοποιηθεί στην ιατρική κοινότητα», είπε ο Dressen, συνιδρυτής της ομάδας υποστήριξης React19 σε ένα email. «Μας έχουν πει αυτά τα λόγια ιδιωτικά, οπότε είναι καλό που τελικά κλίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση για να ξεκινήσουν δημόσια τη συζήτηση, αλλά είναι πολύ αργά;»

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This