EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Υπάρχει μια επιδημία αστέγων στο σύστημα καταφυγίων της Νέας Υόρκης που επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από την κρίση του κορωνοϊού

17 Oct, 2022
επιδημία αστέγων

επιδημία αστέγων

επιδημία αστέγων

Πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών υποφέρουν από τεράστιους καταυλισμούς αστέγων.

Κάθε μέρα στις ΗΠΑ, κατά μέσο όρο, 55 άνθρωποι μένουν άστεγοι. Για κάποιους, είναι επιλογή. Για πολλούς δεν είναι. Ενώ είχαμε δει μείωση επί σειρά ετών, το ποσοστό αστέγων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται ξανά και σε πολλές πολιτείες εκρήγνυται. Εάν το ποσοστό αστέγων συνεχιστεί με τον ρυθμό που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, μέχρι το έτος 2099 ολόκληρος ο πληθυσμός των ΗΠΑ θα ζει στους δρόμους. Εντάξει δεν πρόκειται να γίνει. Παρόλο που η πανδημία και το αυξανόμενο κόστος ζωής και η αύξηση της χρήσης ναρκωτικών έχουν ανησυχήσει πολλούς ότι θα δούμε μια άνοδο στους άστεγους τα επόμενα χρόνια.

Τώρα, το θέμα των αστέγων είναι πολύ αμφιλεγόμενο. Η ρίζα του προβλήματος είναι πολύ περίπλοκη και οι πολιτικοί έχουν μπερδευτεί ως προς το πώς να το λύσουν. θα μιλήσουμε για αυτό. Και, θα βρείτε ότι οι Αμερικανοί βλέπουν τους άστεγους από δύο εντελώς διαφορετικά στρατόπεδα. Μερικοί από εμάς νιώθουμε άσχημα για τους άστεγους και ρίχνουμε την ευθύνη στην κυβέρνησή μας. Μερικοί από εμάς κατηγορούν τους άστεγους για τις δικές τους αποφάσεις. Θα μιλήσουμε και για αυτό. Όσο κι αν αισθάνεστε για την έλλειψη στέγης, είναι ένα πολύ περίπλοκο πρόβλημα και δεν θα έπρεπε να υπάρχει στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου. Δεν υπάρχει μία απάντηση γιατί δεν υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα.

Σε αυτό το βίντεο, θα δούμε ποιες πολιτείες έχουν τους περισσότερους άστεγους. Κάποιοι μπορεί να σας εκπλήξουν. Πολλοί όχι. Αλλά νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι είναι εκτός ελέγχου. Κάθε βράδυ, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς που ζούμε σε σκηνές ή στα αυτοκίνητά τους ή σε δωμάτια ξενοδοχείων, όπου δεν είναι ήσυχο και ήσυχο ή ασφαλές. Αν οδηγείτε στην πόλη ΣΑΣ κάθε μέρα, θα τα δείτε μόνοι σας. Ας δούμε ποιες περιοχές της χώρας βρίσκονται στη μέση μιας κρίσης αστέγων.

Με τη μια επιδημία από την άλλη να τροφοδοτεί , υπάρχουν πλέον περισσότεροι άστεγοι στη Νέα Υόρκη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τη Μεγάλη Ύφεση, και επηρεάζει δυσανάλογα τους μαύρους και τους λευκούς ανθρώπους. Περισσότεροι από 3000 άνθρωποι ζουν στο δρόμο και τουλάχιστον άλλοι 60.000 σε καταφύγια, συμπεριλαμβανομένων 21.000 παιδιών.

Ο δημοσιογράφος Krishnan Guru-Murthy είναι μάρτυρας της σκληρής πραγματικότητας του εθισμού, του φόβου, της βίας και του εκφοβισμού σε ένα σύστημα που προορίζεται να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους άνδρες, γυναίκες και παιδιά της πόλης. Συναντά επίσης τους ακτιβιστές που αγωνίζονται για την εξάλειψη των υποτιθέμενων ανισοτήτων στο σύστημα καταφυγίων.Τον Ιούλιο του 2022, υπήρχαν 52.137 άστεγοι, συμπεριλαμβανομένων 16.650 άστεγων παιδιών, που κοιμόντουσαν κάθε βράδυ στο κεντρικό σύστημα δημοτικών καταφυγίων της Νέας Υόρκης. Ένα σχεδόν ρεκόρ 18.940 άγαμοι ενήλικες κοιμόντουσαν σε καταφύγια κάθε βράδυ τον Ιούλιο του 2022 Οι μαύροι και οι ισπανόφωνοι/λατίνοι της Νέας Υόρκης επηρεάζονται δυσανάλογα από την έλλειψη στέγης. Περίπου το 56 τις εκατό των αρχηγών των νοικοκυριών στα καταφύγια είναι μαύροι, το 32 τοις εκατό είναι Ισπανόφωνοι/Λατίνοι, το 7 τις εκατό είναι λευκοί, λιγότερο από το 1 τοις εκατό είναι Ασιάτες-αμερικανοί ή ιθαγενείς Αμερικανοί και το 4 τις εκατό είναι άγνωστης φυλής/εθνικότητας.

Στο οικονομικό έτος της πόλης 2021, η μέση διάρκεια παραμονής στο σύστημα καταφυγίων DHS ήταν 483 ημέρες για άγαμους ενήλικες, 520 ημέρες για οικογένειες με παιδιά και 773 ημέρες για οικογένειες ενηλίκων.
Τον Νοέμβριο του 2019, το DHS υπολόγισε ότι το 77 τις εκατό των οικογενειών ενηλίκων, το 68 τις εκατό των άγαμων ενηλίκων και το 53 τις εκατό των οικογενειών με παιδιά που κοιμούνται σε καταφύγια είχαν τουλάχιστον μία αναπηρία.

 

https://www.youtube.com/watch?v=adq1rlWFE4o 
Nick Johnson πηγη και βιντεο channel: https://www.patreon.com/NickJohnsonYo

 

photo  https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This