ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 1, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Μοντάνα

«Ανησυχητικός αριθμός» πρόσφατων θανατηφόρων υπερβολικών δόσεων ναρκωτικών στη Μοντάνα που συνδέονται με τη φαιντανύλη

16 Jun, 2022

Αξιωματούχοι υγείας στη Μοντάνα δήλωσαν ότι υπήρξαν τουλάχιστον οκτώ θανατηφόρες υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών μεταξύ 22 Μαΐου και 1ης Ιουνίου στην πολιτεία, κατηγορώντας για όλες τη φαιντανύλη και αποκαλώντας την πρόσφατη τάση «ανησυχητικό αριθμό θανατηφόρων υπερβολικών δόσεων».

Οι αξιωματούχοι βρήκαν μπλε χάπια M30 κοντά σε εκείνους που πέθαναν, τα οποία είπαν ότι είναι πιθανώς πλαστά χάπια που περιέχουν το συνθετικό οπιοειδές φαιντανύλη. Το φάρμακο, το οποίο είναι 50 έως 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη, είναι υπεύθυνο για εκατοντάδες χιλιάδες θανατηφόρες υπερβολικές δόσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια.

«Τα πλαστά χάπια που περιέχουν φαιντανύλη γίνονται ολοένα και πιο κοινά σε εθνικό επίπεδο και στη Μοντάνα λαμβάνονται από άτομα που κάνουν κατάχρηση συνταγογραφούμενων οπιοειδών καθώς και από εκείνους που κάνουν ενέσεις, καπνίζουν ή ρουθούνισμα ναρκωτικών», δήλωσε το Υπουργείο Υγείας της πολιτείας στις  7 Ιουνίου.

Ο κυβερνήτης της Μοντάνα Γκρεγκ Τζιανφόρτε είπε ότι η αύξηση των πιθανών υπερβολικών δόσεων φαιντανύλης μπορεί να αποδοθεί σε ναρκωτικά που μεταφέρονται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

«Αυτά τα τραγικά γεγονότα χρησιμεύουν ως άλλη μια υπενθύμιση των θανατηφόρων συνεπειών των παράνομων ναρκωτικών που διοχετεύονται στα πορώδη και ανασφαλή νότια σύνορα του έθνους μας», δήλωσε ο Gianforte, ένας Ρεπουμπλικανός, σε δήλωση. «Στη Μοντάνα, παραμένουμε επικεντρωμένοι στο να βγάλουμε τα ναρκωτικά από το δρόμο, να λογοδοτήσουμε τους εμπόρους ναρκωτικών, να αυξήσουμε τις επιλογές θεραπείας και, τελικά, να σώσουμε ζωές».

Η Μοντάνα κατέγραψε 87 θανάτους που σχετίζονται με τη φαιντανύλη το 2021, που είναι υπερδιπλάσιος από τους 41 θανάτους που σχετίζονται με τη φαιντανύλη το προηγούμενο έτος, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, οι πολιτειακές αρχές επιβολής του νόμου έχουν κατασχέσει περισσότερη φαιντανύλη από ό,τι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τεσσάρων ετών μαζί, ανέφερε η δήλωση.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εργάζεται για να απομακρύνει τη φαιντανύλη από τους δρόμους και συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κρίση», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Μοντάνα Austin Knudsen. «Παρακαλούμε, μην παίρνετε χάπια που δεν σας έχουν συνταγογραφηθεί και μιλήστε στα παιδιά σας για τον ακραίο κίνδυνο που σχετίζεται με τα οπιοειδή και την κατάχρηση ναρκωτικών».

Τον Μάιο, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δημοσίευσαν προσωρινά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι 106.700 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών πέρυσι, σημειώνοντας ρεκόρ στις ΗΠΑ. Οι θάνατοι από υπερβολική δόση αυξήθηκαν επίσης κατά 15% από το 2020 έως το 2021, ανέφερε ο οργανισμός .

Η έκθεση του CDC ανέφερε ότι τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η φαιντανύλη, οι πρόδρομες ουσίες της οποίας κατασκευάζονται συχνά στην ηπειρωτική Κίνα και αποστέλλονται διασυνοριακά, συνδέθηκε με τους περισσότερους θανάτους από υπερβολική δόση το 2021, στους 71.238. Η μεθαμφεταμίνη συνδέθηκε με 32.856 θανάτους από υπερβολική δόση, η κοκαΐνη με 24.538 θανάτους και τα συνταγογραφούμενα παυσίπονα συνδέθηκαν με 13.503 θανάτους.

Ενώ ορισμένοι ειδικοί έχουν σημειώσει ότι οι υπερβολικές δόσεις αυξάνονται σχεδόν κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες, η φαιντανύλη -η οποία συχνά μεταφέρεται παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω μεξικανικών καρτέλ- έχει προκαλέσει πρόσφατη άνοδο στους θανάτους.

«Η DEA βλέπει μια πανεθνική έξαρση των περιστατικών μαζικής υπερδοσολογίας που σχετίζονται με τη φαιντανύλη και περιλαμβάνουν τρεις ή περισσότερες υπερδοσολογίες που συμβαίνουν έγκαιρα στην ίδια τοποθεσία», ανέφερε η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών σε έκθεση του Μαρτίου. «Μόλις τους τελευταίους δύο μήνες, υπήρξαν τουλάχιστον 7 επιβεβαιωμένα περιστατικά μαζικής υπερδοσολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες με αποτέλεσμα 58 υπερβολικές δόσεις και 29 θανάτους από υπερβολική δόση.

«Πολλά από τα θύματα αυτών των γεγονότων μαζικής υπερβολικής δόσης νόμιζαν ότι καταπίνουν κοκαΐνη και δεν είχαν ιδέα ότι στην πραγματικότητα πίνουν φαιντανύλη».

Photo: The Epoch Times

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This