EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
τεστ COVID- 19

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν υποχρεωτικά τεστ COVID- 19 για ταξιδιώτες από την Κίνα

31 Dec, 2022

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν τη διενέργεια τεστ COVID- 19 για όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα , προσχωρώντας σε έναν αυξανόμενο κατάλογο εθνών που υιοθετούν περιορισμούς εισόδου υπό το φως της έκρηξης του COVID-19 στη χώρα.

Από τις 5 Ιανουαρίου, όλοι οι επιβάτες αεροπορικών πτήσεων ηλικίας 2 ετών και άνω θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19 το αργότερο δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση από την ηπειρωτική χώρα της Κίνας, το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάο, ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή το καθεστώς εμβολιασμού τους, δήλωσαν αξιωματούχοι στις 28 Δεκεμβρίου.

Όσοι έχουν βγει θετικοί για περισσότερες από 10 ημέρες πριν από την πτήση μπορούν να αποδείξουν την ανάρρωσή τους αντί αρνητικού αποτελέσματος. Τουλάχιστον ένα από τα δύο έγγραφα θα απαιτείται για την επιβίβαση σε πτήση με προορισμό τις ΗΠΑ.

Το μέτρο ήταν μια απάντηση στο τεράστιο κύμα COVID που σάρωνε τη χώρα μετά την απότομη άρση των αυστηρών περιορισμών μηδενικού COVID από το κινεζικό καθεστώς νωρίτερα αυτόν τον μήνα χωρίς επαρκή προετοιμασία.

Τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου, 248 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα πιθανότατα έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με ένα σημείωμα εσωτερικής συνάντησης του κορυφαίου φορέα υγείας της Κίνας που διέρρευσε στο διαδίκτυο. Ο αριθμός υποβαθμίζει τα δεδομένα COVID και τον απολογισμό θανάτων που έχουν δημοσιευτεί επίσημα μέχρι στιγμής, τα οποία οι διεθνείς εμπειρογνώμονες και τα στοιχεία επί τόπου δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά δυσανάλογα με την πραγματική κλίμακα της επιδημίας.

Εν μέσω της έκρηξης του κορωνοϊού, η Εθνική Επιτροπή Υγείας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε σχέδια για επανέναρξη του εξερχόμενου τουρισμού από τις 8 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά την έναρξη ισχύος του κανόνα των ΗΠΑ.

Όλες οι απαιτήσεις καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες προς την Κίνα θα λήξουν μόλις στις 8 Ιανουαρίου, ανέφερε το πρακτορείο στις 26 Δεκεμβρίου. Το ανώτατο όριο στον αριθμό των διεθνών πτήσεων που εισέρχονται και εξέρχονται από την Κίνα θα καταργηθεί και ο εξερχόμενος τουρισμός, ο οποίος έπεσε κατακόρυφα σε σχεδόν μηδέν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα ξαναρχίσει με «τακτοποιημένο τρόπο».

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την άμεση αύξηση των ταξιδιωτικών απαιτήσεων από Κινέζους υπηκόους, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τη χώρα εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Ο όγκος αναζητήσεων για διεθνή αεροπορικά εισιτήρια σε ορισμένους ταξιδιωτικούς ιστότοπους αυξήθηκε έως και 850%.

Το εκ νέου άνοιγμα των συνόρων της Κίνας από το καθεστώς αποδοκιμάστηκε ως «εξαιρετικά ανεύθυνο» από έναν ειδικό στον τομέα της υγείας.

«Όταν δεν μπορούν να ελέγξουν το ξέσπασμα, το σπρώχνουν σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε στους The Epoch Times ο Sean Lin, ιολόγος και πρώην διευθυντής εργαστηρίου στο τμήμα ιογενών ασθενειών του Walter Reed Army Institute of Research.

 

«Ακριβώς όπως όταν ξέσπασε για πρώτη φορά ο COVID στη Γουχάν, οι άνθρωποι που είχαν μολυνθεί στη Γουχάν είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Η στρατηγική είναι η ίδια τώρα με πριν», πρόσθεσε.

Έλλειψη Διαφάνειας

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την Τρίτη ότι η έλλειψη διαφάνειας του κινεζικού καθεστώτος κατά τη διάρκεια της τρέχουσας επιδημίας ήταν βασικός παράγοντας για την επιβολή των νέων ταξιδιωτικών περιορισμών.

«Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις συνεχιζόμενες εκρήξεις του COVID-19 στην Κίνα και την έλλειψη διαφανών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων γονιδιωματικής αλληλουχίας του ιού, που αναφέρονται από τη ΛΔΚ», δήλωσε ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ σε γραπτή δήλωση που δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης. καταστήματα την Τρίτη, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο για το επίσημο όνομα της Κίνας.

«Χωρίς αυτά τα δεδομένα, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους αξιωματούχους δημόσιας υγείας να διασφαλίσουν ότι θα είναι σε θέση να εντοπίσουν τυχόν νέες παραλλαγές και να λάβουν άμεσα μέτρα για τη μείωση της εξάπλωσης».

Νωρίτερα την Τετάρτη, όταν ρωτήθηκε εάν η Ουάσιγκτον εξετάζει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γουένμπιν υποστήριξε ότι τα μέτρα αντιμετώπισης του COVID θα πρέπει να είναι «βασισμένα στην επιστήμη και αναλογικά χωρίς να επηρεάζουν την κανονική ανταλλαγή ανθρώπων με ανθρώπους».

Οι περιορισμοί εισόδου στις ΗΠΑ ακολούθησαν τα βήματα των γειτονικών εθνών και περιοχών της Κίνας όπως η Ινδία, η Μαλαισία, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν.

Η Ιταλία την Τετάρτη έγινε επίσης η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που κατέστησε υποχρεωτικό το τεστ COVID-19 για άτομα που φτάνουν από την Κίνα.

«Το μέτρο είναι απαραίτητο για την εξασφάλιση της επιτήρησης και της ταυτοποίησης οποιωνδήποτε παραλλαγών του ιού προκειμένου να προστατευθεί ο ιταλικός πληθυσμός», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Orazio Schillaci.

Το κύριο αεροδρόμιο του Μιλάνου, το Μαλπένσα, άρχισε να δέχεται  επιβάτες από το Πεκίνο και τη Σαγκάη στις 26 Δεκεμβρίου και διαπίστωσε ότι σχεδόν ένας στους δύο επιβάτες είχε μολυνθεί.

Εκτός από τις απαιτήσεις τεστ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι επεκτείνουν επίσης ένα εθελοντικό πρόγραμμα έγκαιρης προειδοποίησης για την ανίχνευση νέων παραλλαγών του COVID-19 συλλέγοντας ανώνυμα ρινικά επιχρίσματα από αφιχθέντες διεθνείς ταξιδιώτες σε επιλεγμένες πτήσεις σε μεγάλα διεθνή αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα καλύπτει επί του παρόντος επτά αεροδρόμια και περίπου 500 εβδομαδιαίες πτήσεις από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 290 από την Κίνα και τις γύρω περιοχές. Νωρίτερα στην πανδημία, είχε εντοπίσει δύο υποπαραλλαγές του Omicron, BA.2 και BA.3.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This