EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Υπόθεση Μίντλετον…

Υπόθεση Μίντλετον…

11 Apr, 2024

…μια «βόμβα» στα θεμέλια της βρετανικής Μοναρχίας!!!

Γιατί απειλείται το μέλλον τού Θρόνου εξαιτίας της;;;

 

Αυτό, το οποίο συμβαίνει με την περίπτωση της Μίντλετον είναι κάτι το πρωτοφανές, που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του κοινωνικού κουτσομπολιού και αρχίζει πλέον κι αποκαλύπτει δυσλειτουργίες τού ίδιου του βρετανικού συστήματος …Αποκαλύπτει τις εγγενείς «αναπηρίες» τού κράτους τού Λονδίνου …Αποκαλύπτει τη φασιστική νοοτροπία τού γερμανικού βασιλικού οίκου των Μπάττενμπεργκ και τη δουλικότητα του βρετανικού κρατικού μηχανισμού. Η υπόθεση της «εξαφάνισης» της Πριγκίπισσας αποκαλύπτει ότι η νοοτροπία τού «LÉtat, c’est moi», η οποία «αποκεφαλίστηκε» στο Παρίσι τής Γαλλικής Επανάστασης, στο Λονδίνο ζει και βασιλεύει. Αυτή η περίπτωση εξέθεσε σε βαθμό ανεπανόρθωτο το ίδιο το βρετανικό κράτος και τους θεσμούς του.

Εξαιτίας σωρείας λαθών τής βασιλικής οικογένειας και «εκκωφαντικών» παραλείψεων των υπηρεσιών τού κράτους, αποκαλύφθηκε η ανεπάρκεια όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση στη διαχείριση κρίσεων. Έγιναν τόσο ερασιτεχνικοί και άστοχοι χειρισμοί στην υπόθεση της «εξαφάνισης» της Μίντλετον, που δεν δικαιολογούνται όχι για επώνυμο μέλος τής πιο ισχυρής βασιλικής οικογένειας στον κόσμο, αλλά ούτε για ένα κοινό ανώνυμο πολίτη. Ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση υπάρχει μια σοβαρότητα στην αντιμετώπισή της. Εάν υπάρξει για τον οποιονδήποτε πολίτη καταγγελία εξαφάνισης και αυτή η καταγγελία «δείχνει» το οικογενειακό του περιβάλλον, τότε το θέμα παύει να είναι απλή κοινωνική κι ανθρώπινη ανησυχία και περνάει στη «σφαίρα» τού ενδιαφέροντος της Αστυνομίας …και γίνεται αστυνομική υπόθεση! …ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ! …ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ! Σε μια τέτοια περίπτωση αναλαμβάνει η Αστυνομία να διερευνήσει τη σοβαρότητα της καταγγελίας και να καθησυχάσει —υπευθύνως και με την «εγγύηση» των διατάξεων του νόμου— τους καταγγέλλοντες.

Από τη στιγμή που δημοσιοποιείται μια πιθανή —έστω κι απλή— «υποψία» εγκληματικής ενέργειας ,η διερεύνησή της αποτελεί καθήκον και αρμοδιότητα της Αστυνομίας, είτε το «παραγγέλλουν» οι καταγγέλλοντες είτε όχι. Στην περίπτωση της Μίντλετον τι έχουμε; …Ό,τι ακριβώς απαγορεύεται! …Ό,τι ακριβώς εκθέτει το βρετανικό κράτος και τις λειτουργίες του! Ενώ υπάρχει ένα γενικό κλίμα ανησυχίας και μια έντονη φημολογία για την τύχη τής συγκεκριμένης γυναίκας —κάτι το οποίο από μόνο του λειτουργεί ως «καταγγελία», εφόσον εντός του διαδικτύου διασπείρεται καθημερινά μια «συνωμοσιολογία» άνευ προηγουμένου—, η Αστυνομία παραμένει άπραγη.

Γιατί συμβαίνει αυτό; …Γιατί απλούστατα η «καταγγελία» αυτής της έντονης «συνωμοσιολογίας» στρέφεται απευθείας κι απροκάλυπτα εναντίον τού ίδιου του «Λουδοβίκου» …Στρέφεται εναντίον τού ίδιου του βασιλικού περιβάλλοντος …Εναντίον τής ίδιας της βασιλικής οικογένειας. Η βρετανική αστυνομία, αντί να κάνει αυτό το οποίο προβλέπεται από τον ρόλο της και να εκτονώσει την κατάσταση, απλά απέχει. Επιτρέπει τις φήμες να διασκορπίζονται ελεύθερα μέσα στο διαδίκτυο, «δηλητηριάζοντας» την πολιτική και κοινωνική ζωή τής χώρας κι επιπλέον δίνει τη δυνατότητα σ αυτό το υπό καταγγελία και άρα υπό αμφισβήτηση περιβάλλον να δοκιμάζει την τύχη του στη «συγκάλυψη» της υπόθεσης.

Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε καθαρά για νοοτροπία «Λουδοβίκων» και «αναπηρία» τού βρετανικού κράτους, που δεν αρμόζει σε σύγχρονο κράτος. Ο προσφάτως ενθρονισμένος και σοβαρά άρρωστος Κάρολος είναι προφανώς υπεράνω των νόμων. Προφανώς κανένας νόμος που αφορά τους «κοινούς» θνητούς δεν μπορεί ν’ ανοίξει τις «πόρτες» τού Μπάκινχαμ, για να «δει» η αστυνομία τι συμβαίνει πίσω απ’ αυτές. Αυτή η συμπεριφορά τής βρετανικής αστυνομίας είναι που δημιουργεί όλα τα προβλήματα. Ακολουθεί μια τακτική, που, αντί να καθησυχάζει την κοινή γνώμη, την «ερεθίζει» κι ως εκ τούτου την ενθαρρύνει να «παράγει» ακόμα πιο μυστήρια και ευφάνταστα σενάρια για την τύχη τής Πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Μα —θα πει κάποιος— δικαίωμα του κάθε ανθρώπου δεν είναι ν’ αποφασίσει μόνος του για την ιδιωτική του ζωή; …Βεβαίως! …Όμως, όταν υπάρχει καταγγελία για πιθανή εγκληματική ενέργεια, υπάρχουν και αντίστοιχες διαδικασίες από την πλευρά των διωκτικών αρχών. Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να εμφανιστεί δημόσια, εάν δεν το επιθυμεί ο ίδιος. Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να καθησυχάσει τους ανησυχούντες, ακόμα κι αν αυτό γίνεται από αγάπη …Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, η ανησυχία τής κοινής γνώμης στη Βρετανία δεν μπορεί να εξαναγκάσει τη Μίντλετον να κάνει δημόσια εμφάνιση, εάν η ίδια δεν το επιθυμεί να γίνει με τους όρους που η ίδια θα επιλέξει. Αυτή όμως η επιθυμία της ΔΕΝ μπορεί να λειτουργεί περιοριστικά σ’ ό,τι αφορά τον ρόλο τής Αστυνομίας!!! Από τη μία υπάρχουν τα απαραβίαστα δικαιώματα ενός ανθρώπου και από την άλλη μια εύλογη και καλώς εννοούμενη ανησυχία τού κόσμου για ένα αγαπητό του δημόσιο πρόσωπο, του οποίου τα «ίχνη» χάθηκαν. Από τη μία υπάρχει η επιθυμία ενός προσώπου να προστατεύσει την ιδιωτική του ζωή και από την άλλη υπάρχει το καθήκον ενός κρατικού οργάνου να διασφαλίσει την ομαλή κοινωνική λειτουργία!

Πώς «παντρεύονται» αυτά τα δύο φαινομενικά συγκρουόμενα συμφέροντα; …Με έναν πολύ απλό τρόπο, που αφορά τον κάθε πολίτη και όχι μόνον τους διάσημους και τους επώνυμους. Ένα ανώτερο στέλεχος της βρετανικής αστυνομίας πηγαίνει στο Παλάτι, για να κάνει αυτοψία! Δικαίωμά του είναι ν’ αναζητήσει να συναντήσει το πρόσωπο που «αγνοείται» και έχει γίνει αιτία «ανησυχίας». Με εισαγγελική «εντολή» πηγαίνει κι απαιτεί και να δει το πρόσωπο για το οποίο γίνεται η καταγγελία. Από εκεί και πέρα με την υπηρεσιακή του ιδιότητα —και άρα με όλες τις νομικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται— «διαβεβαιώνει» το κοινό ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας …Ότι ο ίδιος και άρα και η αστυνομία έχει τα απαραίτητα στοιχεία τού αβάσιμου αυτών των καταγγελιών και εκεί κάπου τελειώνει η φημολογία. Αυτή είναι η διαδικασία …και είναι απλή. Αυτό έπρεπε να γίνει από την αρχή και δεν έγινε ποτέ. Εξαιτίας τής ιδιότητας της Πριγκίπισσας θα δινόταν μια συνέντευξη τύπου από τον Αρχηγό τής αστυνομίας και το «όργανο» που έκανε την «αυτοψία» και θα τελείωνε η υπόθεση.

Από τη στιγμή που αναλαμβάνει η αστυνομία το «βάρος» τής απόδειξης —και όχι το οικογενειακό «περιβάλλον»— δεν υπάρχει πλέον υπόθεση! …Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εφόσον τα αρμόδια «όργανα» της Πολιτείας παίρνουν επάνω τους την ευθύνη. Από εκεί και πέρα, όποιος συνεχίσει να διασπείρει σενάρια και υποψίες, την Αστυνομία «αμφισβητεί» και όχι το περιβάλλον τής εξαφανισθείσας. Στη συνέχεια η πράξη του άπτεται των νόμων περί διασποράς ψευδών ειδήσεων, συκοφάντησης προσώπων και βέβαια εσκεμμένης προσπάθειας διατάραξης της ομαλής κοινωνικής και πολιτικής λειτουργίας.

Έγινε τίποτε απ’ όλα αυτά τα απλά και νόμιμα που περιγράφουμε; …Όχι βέβαια. Η αστυνομία ΔΕΝ κάνει το καθήκον της και το υπό καταγγελία Παλάτι ΔΕΝ δίνει «λογαριασμό» σε κανέναν και στην κυριολεξία κάνει ό,τι θέλει. Το «περιβάλλον», το οποίο «καταγγέλλεται» εμμέσως για πιθανές εγκληματικές πράξεις εις βάρος τής Μίντλετον, αφήνεται να κάνει συνεχείς δοκιμές «συγκάλυψης» μέχρι κάποια να του «πιάσει». Γιατί μιλάμε απροκάλυπτα για συνεχείς προσπάθειες συγκάλυψης και μάλιστα ατυχείς; …Γιατί μέχρι τώρα έχουμε ΤΡΕΙΣ τέτοιες προσπάθειες, οι οποίες ήδη αποδείχθηκαν αποτυχημένες και τώρα «επεξεργαζόμαστε» μια τέταρτη!!! …Προσπάθειες, μάλιστα, οι οποίες δείχνουν μια έντονη «πρόθεση» και άρα αγωνία για επιτυχία απ’ αυτούς που τις δοκιμάζουν, εφόσον στην επανάληψή τους ανεβάζουν τον «πήχη» τής «ποιότητάς» τους.

Στην πρώτη προσπάθεια προσπά­θησαν να ρίξουν το «βάρος» τής απόδειξης —του ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας— στους γνωστούς «παπαράτσι» …Θεώρησαν, δηλαδή, ότι με την έμμεση «διαβεβαίωση» του Τύπου —ότι η πριγκίπισσα ζει κανονικά και είναι ασφαλής στην καθημερινότητά της— θα έπαυαν να φέρουν οι ίδιοι το «βάρος» της απόδειξης όλων των παραπάνω. Έτσι είχαμε αρχικά τη διαρροή «θολών» φωτογραφιών, οι οποίες ήταν απλά για γέλια. Στη χώρα όπου οι «παπαράτσι» ζουν πλούσια, παραμονεύοντας σε δένδρα και παρτέρια και ο κίτρινος τύπος «ανθεί», οι πιο πολυζήτητες —και άρα κερδοφόρες— φωτογραφίες ήταν «θολές»! …Στον χώρο όπου υπήρχε «έκθεση» των πρωταγω­νι­στών στους «φακούς» των «παπαράτσι», δεν υπήρχαν «παπαράτσι»! Όμως, από τη στιγμή που οι «τρίτοι» δεν μπορούσαν να τους δώσουν τη «λύση» στο πρόβλημά τους, ήταν δεδομένο ότι θα έπρεπε να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα «χέρια» τους.

Τότε έγινε η δεύτερη προσπάθεια —εξίσου ανεπιτυχής—. Τότε παραδόθηκε στη δημοσιό­τητα φωτογραφικό υλικό από την ίδια την εξαφανισθείσα με αφορμή τη γιορτή τής Μητέρας. Μια φωτογραφία τόσο «πειραγμένη», που, αντί να καθησυχάζει την κοινή γνώμη, την έκανε ακόμα πιο ανήσυχη, εφόσον άρχισαν πλέον ν’ ακούγονται  σενάρια πραγματικών εγκληματικών πράξεων. Εάν δηλαδή μέχρι τότε το θέμα αφορούσε τους λίγους μοναρχικούς στη Βρετανία κι εκείνους που ασχολούνται με τη ζωή των celebrities, μετά από εκείνη την αστοχία τράβηξε και την προσοχή των υπολοίπων. Ξαφνικά όλοι άρχισαν ν’ αναρωτιούνται γιατί το Παλάτι δεν δίνει μια ξεκάθαρη λύση στο θέμα και «παίζει» με το κοινό. Περί αυτού επρόκειτο. Αυτό δήλωσε το ίδιο το περιβάλλον τής Μίντλετον. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε στον κόσμο ότι η πριγκίπισσα έπαιζε με το Photoshop στο κρεβάτι του πόνου και απλά δεν ήταν πετυχημένο το αποτέλεσμα αυτού του «παιχνιδιού». Ούτε ερασιτέχνες που θέλουν να κάνουν πλάκα σε φίλους τους δεν κάνουν τέτοιες αφελείς προσπάθειες. Όπως ήταν φυσικό η ανησυχία έγινε ακόμα μεγαλύτερη και μαζί μ’ αυτήν πολλαπλασιάστηκαν οι φήμες και τα σενάρια συνωμοσίας.

Όμως, το περιβάλλον τής Μίντλεντον —όπως φαίνεται— δεν πτοήθηκε από αυτήν την αποτυχία. Γι’ αυτόν τον λόγο ελάχιστες ημέρες μετά δοκίμασαν και μια τρίτη προσπάθεια. Αυτήν την φορά πήγαν ένα «βήμα» παραπέρα από τις απλές φωτογραφίες κι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο …Ένα βίντεο παντελώς βλακώδες απ’ όλες τις απόψεις. Γιατί; …Κατ’ αρχάς ήταν ύποπτο γιατί, σε μια εποχή που ο τελευταίος ντελιβεράς έχει επάνω του ένα κινητό με κάμερα 4Κ, εμφάνισαν βίντεο —και μάλιστα τραβηγμένο από επαγγελματία τού είδους— με κάμερα η οποία λειτουργούσε περίπου με «κάρβουνο» και άρα δεν είχε την απαραίτητη ευκρίνεια για «επεξεργασία» του. Πέρα όμως απ’ αυτήν τη τεχνική ιδιαιτερό­τητα ακόμα κι αυτό καθ’ αυτό το «σενάριο» του βίντεο ήταν βλακώδες. Στο βίντεο αυτό παρουσιάζεται μια υγιέστατη κοπέλα —όχι πάνω από 25 ετών— να παριστάνει τη σαραντάχρονη Μίντλετον …Να περπατά μ’ έναν ανάλαφρο και γοργό τρόπο που χαρακτηρίζει μια απολύτως υγιή νεαρή κοπέλα, ο οποίος δεν έχει σχέση με τον τρόπο που μπορεί να περπατά μια ώριμη γυναίκα, η οποία λίγες ημέρες πριν έχει υποστεί μια επίπονη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και άρα στους μύες που επηρεάζουν την ελευθερία κίνησης στο βάδισμα…

…Ταυτόχρονα, αυτήν η χαρωπή νεαρή κοπέλα με το αέρινο βάδισμα, η οποία παρίστανε την εγχειρισμένη μεσόκοπη πριγκίπισσα, όχι μόνον είχε μια «ανάλαφρη» περπατησιά, αλλά ήταν φορτωμένη και με μια τεράστια τσάντα, πράγμα το οποίο εκ των δεδομένων είναι βλακώδες για την περίπτωση …Βαριά τσάντα εάν κρίνουμε ότι από την κλίση του σώματός της  προκύπτει ότι υπάρχει μια κάποια προσπάθεια από πλευράς της για να την κουβαλήσει. Ποια εγχειρισμένη γυναίκα θα έφευγε από ένα εμπορικό κέντρο μαζί με τον σύζυγό της και αυτή θα κουβαλούσε τα ψώνια κι ο σύζυγός της θα ήταν τόσο άνετος με αυτήν την επιλογή της; Εάν έτσι περπατά μια εγχειρισμένη μεσόκοπη γυναίκα, πώς θα περπατούσε δηλαδή πριν την εγχείρηση; …Θα έβγαινε από το εμπορικό κέντρο με διπλό «τόλουπ» και τριπλό «άξελ»;

Έφτιαξαν δηλαδή ένα βίντεο, το οποίο δεν είχε τον ρεαλισμό που απαιτούσε η περίσταση και το σοβαρό τής ανάγκης για μια έμμεση «διαβεβαίωση» σ’ ό,τι αφορά την τύχη μιας γυναίκας, της οποίας τα «ίχνη» αγνοούνται …Ένα βίντεο, το οποίο δεν σεβόταν τα βασικά δεδομένα που αφορούσαν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η αποτυχία ήταν και πάλι παταγώδης. Άρα, ήταν περίπου σίγουρο ότι μετά και απ’ αυτήν την αστοχία θα δοκίμαζαν και πάλι να παραπλανήσουν το κοινό. Προφανώς, από τη στιγμή που δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι το απλό και άρα να εμφανίσουν τη Μίντλετον σε μια ζωντανή δημόσια εμφάνιση και ταυτόχρονα η Αστυνομία δεν κάνει το καθήκον της, ήταν θέμα χρόνου να επαναλάβουν την προσπάθειά τους. Για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζουμε φαίνεται ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να «κλείσουν» το θέμα …Δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν μια «τυχαία» εμφάνιση των λίγων δευτερολέπτων σ’ ένα μπαλκόνι με κάποιο της παιδί ή τον σύζυγό της για τις ανάγκες μιας έστω και εξ’ αποστάσεως φωτογράφησης. Η αστυνομία δεν τους πιέζει κι έτσι συνεχίζουν την ίδια τακτική.

Τώρα έχουμε μια τέταρτη προσπάθεια «διασκέδασης» της ανησυχίας των πολιτών και πάλι με τους ίδιους όρους …Πάλι με «κονσέρβα» ενημέρωσης …Πάλι με τη χρήση τεχνολογικών μέσων και όχι με ζωντανή εμφάνιση της εξαφανισθείσας. Απλά ανεβαίνει ο «πήχης» τής ποιότητας των «εργαλείων» που χρησιμοποιούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι αντιληπτό απ’ όλους ότι πρόκειται για μια απλή προσπάθεια συγκάλυψης και όχι για πραγματική και υπεύθυνη ενημέρωση.

 

Συνεχίζεται

 

photo https://www.harpersbazaar.com/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This