ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Φινλανδοί πολιτικοί

Φινλανδοί πολιτικοί λένε όχι σε υποχρεωτικό εμβολιασμό

27 Dec, 2021

Φινλανδοί πολιτικοί και ο πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικής και υγειονομικής περίθαλψης του Φινλανδικής βουλής λέει όχι σε αναγκαίο εμβολιασμό. Επίσης η πρόεδρος της συνταγματικής επιτροπής δεν πιστεύει ότι η βουλή μπορεί να συμπεριλάβει την ιδέα.

Συγκεκριμένα η πιθανότητα η Φινλανδία να εμβολιάσει αναγκαστικά ολόκληρο τον πληθυσμό είναι εξαιρετικά μικρή.

Μεταξύ των Φινλανδών πολιτικών, η πρόταση δεν ισχύει, αν και ενθαρρύνουν τους Φινλανδούς να κάνουν το εμβόλιο.

– Γενικά είμαι πολύ δύσπιστος ως προς τον εξαναγκασμό και νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε επαρκή βαθμό εμβολιασμού με άλλα μέσα. Ούτε θα φτάναμε στο εκατό τοις εκατό με το ζόρι, λέει ο Markus Lohi (C), πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικής και υγειονομικής περίθαλψης του Riksdag.

Ο Λόχι πιστεύει ότι μια υποχρέωση εμβολιασμού πιθανότατα θα παραβίαζε τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

– Εάν προκύψει το θέμα, η συνταγματική επιτροπή πρέπει να το εξετάσει πολύ προσεκτικά, αλλά υπάρχουν καλύτερες λύσεις.

Ο Lohi πιστεύει ότι ο εξαναγκασμός θα επιδείνωνε περαιτέρω την συγκρουσιακή κοινωνική ατμόσφαιρα μεταξύ των αντιπάλων του εμβολιασμού και άλλων. Επίσης, δεν πιστεύει ότι θα εκπληρώσει το καθήκον του.

– Ακόμη και ο πλήρως εμβολιασμένος μπορεί να μολυνθεί και να μολύνει άλλους. Πρέπει να το εντάξεις στο σύνολο. Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων πρέπει να έχουν πάγο στο στομάχι τους για αυτό το θέμα, λέει.

Από την άλλη η Johanna Ojala-Niemelä, πρόεδρος της συνταγματικής επιτροπής, λέει ότι η πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό θα απαιτούσε διεξοδική συζήτηση.

– Αυτό θα απαιτούσε μια πολύ διεξοδική συζήτηση. Δεν υπάρχει τίποτα που να εγκρίνεται χωρίς περαιτέρω συζήτηση στη Φινλανδία, λέει.

Image: https://www.hbl.fi

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.