EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ρωσία

Συνεχίζει να παίρνει φυσικό αέριο και πετρέλαιο η Σουηδία από την Ρωσία

1 Mar, 2022

“Φυλακισμένη” στα χέρια της Ρωσίας η Σουηδία

 

-Συνεχίζει να εισάγει ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Η πώληση φυσικού αερίου είναι μια σημαντική πηγή εσόδων για τη Ρωσία, επιβεβαιώνει  ο υπουργός Ενέργειας της Σουηδίας Khashayar Farmanbar.

– Η Σουηδία εισάγει εξαιρετικά λίγο φυσικό αέριο σε σύγκριση με χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία, οι οποίες είναι εξαιρετικά εκτεθειμένες στη Ρωσία. Η Ευρώπη πρέπει να απελευθερωθεί από αυτή την εξάρτηση, λέει ο Farmanbar.

Συγκεκριμένα την επομένη της υπογραφής του Βλαντιμίρ Πούτιν για την αναγνώριση των δύο αποσχισμένων ουκρανικών εδαφών, η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ αγόρασαν συνολικά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου, ορυκτού αερίου και άλλων πρώτων υλών αξίας 7 δισεκατομμυρίων SEK. εκτιμά ο οικονομικός ιστότοπος Bloomberg.

Τα δύο τρίτα των εισαγωγών αργού πετρελαίου της ΕΕ και τα τρία τέταρτα ορυκτού αερίου προήλθαν από τη Ρωσία το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής αρχής Eurostat.

Η Rebecka Bergholtz είναι αναλύτρια αγοράς στη Σουηδική Υπηρεσία Ενέργειας. Δηλώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι η Σουηδία και η ΕΕ θα σταματήσουν να αγοράζουν ορυκτά καύσιμα από τη Ρωσία, παρά την τρέχουσα κατάσταση.


Υπάρχει κάποια ένδειξη ότι θα υπάρξει μποϊκοτάζ των ρωσικών ενεργειακών προϊόντων
;
– Όχι, όχι πραγματικά, τουλάχιστον όχι κάτι που θα είχε πραγματικό αποτέλεσμα επειδή υπάρχει μια ισχυρή γενική εξάρτηση στην Ευρώπη από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Ως εκ τούτου, υπάρχει προσοχή στο εσωτερικό της ΕΕ να τηρήσει σκληρή γραμμή ιδίως όσον αφορά τις εξαγωγές ενέργειας. Είναι αμοιβαία η ενεργειακή εξάρτηση μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας που παίζει ρόλο, λέει η Rebecka Bergholtz.

Από την άλλη ο υπουργός Ενέργειας της Σουηδίας χαιρετίζει την ανακοίνωση της Vattenfall από την Πέμπτη: η κρατική σουηδική εταιρεία σταματά την εισαγωγή πυρηνικών καυσίμων από τη ρωσική Rosatom, μετά από επικρίσεις πολλών μερών.
Όμως η σουηδική κυβέρνηση δεν πρέπει να ελέγχει λεπτομερώς τις εταιρείες, ούτε κρατικές ούτε ιδιωτικές, λέει ο Khashayar Farmanbar.

– Δεν νομίζω ότι θα είναι καλύτερη η κατάσταση αν μπει η κυβέρνηση και ελέγχει λεπτομερώς ποιος αγοράζει τι από ποιον. Τώρα αποδεικνύεται ότι η Vattenfall δεν είναι εξαρτημένη από τη Ρωσία και μπόρεσαν να τερματίσουν το συμβόλαιο τους με τη Rosatom την ίδια μέρα.


Γιατί η κυβέρνηση δεν επιβάλλει αποκλεισμό στη ρωσική ενέργεια τώρα
;
– Η Σουηδία βρίσκεται μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μεταξύ 12 και 17 τοις εκατό της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας προέρχεται από φυσικό αέριο, κυρίως από τη Ρωσία. Είναι πολύ δύσκολο για τη Σουηδία να εισαγάγει αποκλεισμό όταν βρίσκεστε στην ίδια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ρεαλιστικός δρόμος προς τα εμπρός είναι, μαζί με τους ευρωπαίους φίλους μας, να απελευθερωθούμε από τη ρωσική εξάρτηση μεταβαίνοντας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, λέει ο Khashayar Farmanbar.

Η Ρωσία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο,  και οι εξαγωγές ενέργειας αντιπροσωπεύουν περίπου το 20 τοις εκατό του ΑΕΠ της χώρας.

Παρόλο που η Σουηδία είναι μία από τις χώρες της ΕΕ που εξαρτάται λιγότερο από τις εισαγωγές ενέργειας, η συνολική κατανάλωση ενέργειας της Σουηδίας εκτιμάται ότι εξαρτάται κατά 33,5% από τις εισαγωγές. Το πόσο ακριβώς μεγάλο μερίδιο προέρχεται από τη Ρωσία, δεν υπάρχουν συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία.

Από τις σουηδικές εισαγωγές αργού πετρελαίου, η Ρωσία αντιπροσώπευε το 5 τοις εκατό έως το 2020, σύμφωνα με τη Σουηδική Υπηρεσία Ενέργειας.

Η αρχή αναφέρεται για το πόση βενζίνη και συνηθισμένο ντίζελ ανεφοδιάζεται σε σουηδικά οχήματα. Πέρυσι, ήταν λίγο κάτω από το δέκα τοις εκατό, δήλωσε ο βιομηχανικός οργανισμός Drivkraft Sverige σε σχέση με την πετρελαϊκή εταιρεία Preem που σταμάτησε  τις ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου της.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This