EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Χριστίνα Κίτσος : Πρώτη Ελληνίδα Δήμαρχος Γενεύης

Χριστίνα Κίτσος: Πρώτη Ελληνίδα Δήμαρχος  Γενεύης

11 Jun, 2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Γενεύης ανέλαβε τα καθήκοντα της μια  νέα Ελληνίδα   Δήμαρχος .

Γεννήθηκε στην Ελβετία , αλλά οι γονείς της είναι από την Ελλάδα.

Η μητέρα της από την Θεσσαλονίκη με καταγωγή από την Ανατολική Θράκη και Κωνσταντινούπολη, και ο πατέρας της από την Έδεσσα με καταγωγή από  την Μακεδονία.

Η Χριστίνα γεννήθηκε στο Νιουσατέλ σε μια μικρή πόλη στις Άλπεις  όπου δεν υπήρχαν έλληνες , ούτε ορθόδοξη εκκλησία.

Έμαθε τα Ελληνικά στο σπίτι ακούγοντας ελληνική μουσική  και διαβάζοντας ποίηση και λογοτεχνία. Ακόμη την ρωτούν πως μια νέα γυναίκα με ξένη καταγωγή κατάφερε να πετύχει στην πολιτική.

Μπήκε στην πολιτική μόλις 13 ετών παίρνοντας μέρος στην Βουλή των Εφήβων, κατόπιν στα 22 μπήκε στο Σοσιαλιστικό κόμμα.

« Επειδή το πεδίο το οποίο ειδικεύομαι είναι η κοινωνική πρόνοια έχω να πω  ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου οι σχέσεις στηρίζονται στο διαπροσωπικό άξονα, εδώ υπάρχει πολύ πιο έντονη η παρουσία της κοινωνίας των πολιτών.

Εμείς στον δήμο της Γενεύης , συνεργαζόμαστε για όλα τα θέματα με οργανώσεις που έχουν μακροχρόνια πείρα σε έναν τομέα και με την συνεργασία μας αυτή βοηθάμε και τους ανθρώπους σε ανάγκη.

Γενικά η αγωγή του πολίτη ξεκινάει  από την παιδική ηλικία .

Τα παιδιά όπως και οι ενήλικες έχουν δικαιώματα και εμείς πρέπει να τα βοηθήσουμε να το συνειδητοποιήσουν από νωρίς , όπως επίσης ότι αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου συνόλου, συνεπώς έχουν και υποχρεώσεις. Στη χώρα αυτή η παιδία ξεκινάει εξ απαλών ονύχων και πιστεύω ότι βοηθάει πολύ.

Αγαπώ την Ελλάδα και όταν βρίσκομαι εκεί μπορώ να μιλήσω ευκολότερα και πιο αυθόρμητα ακόμη και  με έναν άγνωστο άνθρωπο.

Διαπιστώνει κανείς ότι οι Έλληνες μπορεί να πουν το πιο σοβαρό τους πρόβλημα σε ένα οδηγό ταξί, τον οποίο δεν θα ξαναδούν ποτέ στην ζωή τους .

Στην Ελβετία είναι άλλοι οι κώδικες τις κοινωνικότητας, προτεραιότητα έχει να είναι κανείς διακριτικός με τον συμπολίτη του .

Υπάρχει η λεπτότητα που υπαγορεύει να μην φέρεις κάποιον σε δύσκολη θέση επειδή ασχολείσαι μαζί του.

Είναι ζήτημα ευγένειας και όχι έλλειψη αλληλεγγύης»

Η αγαπημένη  μας φίλη Χριστίνα Κίτσος είναι μια νέα  Γυναίκα δυναμική,  δημιουργική και θαρραλέα ,η οποία βρίσκεται πολύ κοντά με τους Έλληνες και Φιλέλληνες  της Ομογένειας.

Είναι παρούσα στις διάφορες θρησκευτικές, Εθνικές και κοινωνικές   γιορτές και εκδηλώσεις .

Την χειροκροτήσαμε στον εορτασμό που έγινε προς τιμή της ,στην παλιά πόλη της Γενεύης όταν ανέλαβε τα καθήκοντα της καινούργιας Δημάρχου.

Ο Γενικός Πρόξενος Ελλάδας στην Γενεύη κύριος Αλέξανδρος Γεννηματάς  καθώς και πολλά μέλη της Ελληνικής Παροικίας έλαβαν μέρος στον σημαντικό εορτασμό , όπου η Χριστίνα Κίτσος ανέφερε   στον λόγο της πόσο περήφανη είναι που έχει Ελληνική καταγωγή.

 IMG 8910  

IMG 8827 1

IMG 8900 IMG 8903 IMG 8901 1

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This