ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Όποιος απο τους ιδιωτικούς γιατρούς δεν συμμορφώνεται με το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα έχουν συνέπειες και κυρώσεις

4 Sep, 2021

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλευρής, έστειλε το δικό του μήνυμα ότι όποιος δεν συμμορφώνεται με το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και για τους ιδιώτες γιατρούς, θα έχουν συνέπειες και κυρώσεις.

Την επέκταση των κυρώσεων και στους ανεμβολίαστους Ιδιώτες γιατρούς ανάφερε ο Υπουργός Υγείας κατα την τοποθετησή του στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου, τονίζοντας τον σεβασμό προς την κυβέρνηση προς το σύνολο των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ξεκαθάρισε ο κ. Πλευρής ότι μεταξύ της προάσπισης της δημόσιας υγείας και της προσωπικής επιλογής, προτιμά σταθερά την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών. Ανάφερε επίσης ότι θα υπάρξουν σημαντικά περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους: «Θα φέρουμε στο επόμενο διάστημα ρύθμιση για τις συνέπειες και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς».

Επίσης πρόσθεσε ότι: «Όσοι ιατροί δεν εμβολιάζονται δεν θα μπορούν να είναι στο ΕΣΥ και δεν θα μπορούν να κάνουν πράξη στις ιδιωτικές κλινικές. Αν εμβολιαστούν θα έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν αμέσως».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε η ηγεσία του υπουργείο Υγείας έχουν στόχο να επιβάλλουν και νέες ποινές για περίπτωση ανεμβολίαστων ιδιώτων γιατρών, όπου θα είναι σε αναστολή εργασίας όσοι εξακολουθούν να εργάζονται ή κάνουν πράξεις σε πρωτοβάθμιες ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά ιατρεία.

 

Επίσης τόνισε ότι πριν την ενεργοποίηση της υποχρεωτικότητας τα ποσοστά των ανεμβολίαστων υγειονομικών ήταν διψήφια: «Υπήρχε νοσοκομείο με το εμβολιασμένο προσωπικό να ανέρχεται στο 35% και σήμερα είναι στο 87%»

 

Θεωρεί τα μέτρα που εκτελούνται είναι στην παρούσα φάση επιτυχημένα. Ανάφερε ότι θα τεθούν σε αναστολή περισσότεροι απο 10.000 εργαζόμενοι, τα τελικά νούμερα μας δείχνουν ότι μπήκαν σε αναστολή 6.412.

 

Παράλληλα τόνισε: «Μέχρι τώρα η κατεύθυνση ήταν ότι οι ανεμβολίαστοι θα επέστρεφαν στην εργασία τους μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους + 14 ημέρες. Με νέα ρύθμιση θα ορίσουμε ότι θα επιστρέφουν στο σύστημα με το που θα ενταχθούν στην εμβολιαστική διαδικασία». «Αυτό το κάνουμε γιατί σεβόμαστε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μαζί τους. Με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που μου ζήτησε συνάντηση το προγραμματίζουμε γι τηνα επόμενη εβδομάδα γιατί πρόθεσή μας είναι να συζητούμε και να εξηγούμε κάθε πρωτοβουλία. Να ξέρουν λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί πως θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ με την τροπολογία που θα φέρουμε την άλλη εβδομάδα»

 

Επίσης πρόσθεσε ότι: «Ενημερώθηκα γιατί έγινε διαμαρτυρία για τις 18 κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου. Αυτές λειτούργησαν όταν τις χρειαστήκαμε με το υπάρχον προσωπικό. Αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν γιατί δεν υπάρχει αναμονή στην Θεσσαλονίκη. Με το υπάρχον προσωπικό μπορούν να λειτουργήσουν όταν χρειαστεί. Ωστόσο την άλλη εβδομάδα υπογράφω την προκήρυξη για τις νέες προσλήψεις»

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.