EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ύπατη Αρμοστεία

Ύπατη Αρμοστεία: Συνεχίζει να αυξάνεται ο αναγκαστικός εκτοπισμός καθώς οι συγκρούσεις κλιμακώνονται

26 Oct, 2023

Πόλεμοι και βία οδήγησαν σε αναγκαστικό εκτοπισμό περίπου 114 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2023. 

 Ύπατη Αρμοστεία  

Ο αριθμός των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν εξαιτίας πολέμων, διωγμών, βίας και παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πιθανόν να ξεπέρασε τα 114 εκατομμύρια στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Οι κυριότεροι παράγοντες που οδήγησαν σε αναγκαστικό εκτοπισμό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 ήταν: ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι συγκρούσεις στο Σουδάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Μιανμάρ, ο συνδυασμός ξηρασίας, πλημμυρών και ανασφάλειας στη Σομαλία και η παρατεταμένη ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με την Έκθεση για τις Τάσεις Εξαμήνου της Ύπατης Αρμοστείας, η οποία αναλύει το φαινόμενο του αναγκαστικού εκτοπισμού κατά τους πρώτους έξι μήνες αυτού του έτους.

«Η προσοχή του κόσμου επικεντρώνεται τώρα – δικαίως – στην ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα. Αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, πάρα πολλές συγκρούσεις πολλαπλασιάζονται ή κλιμακώνονται, συντρίβοντας αθώες ζωές και ξεριζώνοντας ανθρώπους», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi. «Η ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας να επιλύσει τις συγκρούσεις ή να αποτρέψει νέες οδηγεί σε ξεριζωμό και δυστυχία. Πρέπει να αναρωτηθούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να συνεργαστούμε για να βάλουμε ένα τέλος στις συγκρούσεις και να επιτρέψουμε στους πρόσφυγες και άλλους εκτοπισμένους ανθρώπους να επιστρέψουν στα σπίτια τους ή να ξαναρχίσουν τη ζωή τους κάπου αλλού.»

Σύμφωνα με την Έκθεση, μέχρι το τέλος Ιουνίου, 110 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν εκτοπιστεί βίαια παγκοσμίως, αριθμός αυξημένος κατά 1,6 εκατομμύρια σε σχέση με το τέλος του 2022. Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που αναγκάζονται να ξεριζωθούν δεν περνούν ποτέ διεθνή σύνορα. Η Ύπατη Αρμοστεία εκτιμά ότι τους τρεις μήνες από τον Ιούνιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των αναγκαστικά εκτοπισμένων αυξήθηκε κατά 4 εκατομμύρια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 114 εκατομμύρια. Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου, περίοδο που δεν καλύπτεται από την παρούσα Έκθεση, επομένως δεν περιλαμβάνει τις συνέπειες της σύγκρουσης αυτής σε επίπεδο βίαιου εκτοπισμού.

«Καθώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη Γάζα, το Σουδάν και αλλού, η προοπτική της ειρήνης και της εύρεσης λύσεων για τους πρόσφυγες και άλλους εκτοπισμένους πληθυσμούς μπορεί να μοιάζει μακρινή», πρόσθεσε ο κ. Grandi. «Αλλά δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε. Με τους εταίρους μας θα συνεχίσουμε να πιέζουμε – και να βρίσκουμε – λύσεις για τους πρόσφυγες».

Οι χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος φιλοξένησαν το 75% των προσφύγων και άλλων ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το πρώτο εξάμηνο υποβλήθηκαν 1,6 εκατομμύρια νέες ατομικές αιτήσεις ασύλου, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ.

Καταγράφηκαν λίγο περισσότερες από 404.000 επιστροφές προσφύγων, υπερδιπλάσιες σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022, αν και πολλοί από αυτούς δεν βρίσκονταν σε ασφαλείς συνθήκες. Σχεδόν 2,7 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένοι επέστρεψαν στα σπίτια τους κατά την ίδια περίοδο, υπερδιπλάσιοι από όσους επέστρεψαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο αριθμός των προσφύγων που επανεγκαταστάθηκαν αυξήθηκε.

Η Έκθεση δημοσιεύεται σήμερα ενόψει του δεύτερου Παγκόσμιου Φόρουμ για τους Πρόσφυγες (GRF), της μεγαλύτερης παγκόσμιας συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες και άλλους αναγκαστικά εκτοπισμένους πληθυσμούς, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου. Κυβερνήσεις, πρόσφυγες, τοπικές αρχές, διεθνείς οργανισμοί, η κοινωνία των πολιτών και ο ιδιωτικός τομέας θα βρεθούν μαζί για να ενισχύσουν την παγκόσμια ανταπόκριση και να αναζητήσουν λύσεις για τα επίπεδα ρεκόρ του εκτοπισμένου πληθυσμού.

 

 

πηγη  https://www.unhcr.org/

photo https://www.lemonde.fr/ / https://www.unhcr.org/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This