ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

June 30, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

18η ΔΕΘ Βιβλίου

18η ΔΕΘ Βιβλίου: Ο κύκλος των χαμένων εκδοτών

1 Dec, 2021

Η φετινή 18η ΔΕΘ Βιβλίου άφησε ανοιχτές πληγές και έξοδα στις πλάτες της βιβλιοπαραγωγής.

Οι Μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι της Αθήνας δήλωσαν ένα έντονο απών και μόνο οι πολιτικές προσωπικότητες της χώρας έδωσαν την τέλεια παράστασή τους με Θιασάρχη και θεατή τη τιμώμενη χώρα Γερμανία. Η 18η ΔΕΘ Βιβλίου ήταν πραγματικά ένα νέο Βατερλώ.

Έλαβε χώρα στην πιο άκυρη περίοδο, χωρίς την ανάλογη πολιτιστική επικοινωνία και προβολή που της έπρεπε, που εξαιτίας του κορωναιού ήταν επίσης δυσανάλογη έναντι της ιστορικής της διαδρομής. Η πλειοψηφία του κόσμου παρέμεινε φοβισμένη και όσοι παρεβρέθησαν είχαν την αίσθηση, είτε ότι έφτασαν πολύ νωρίς στο “πάρτυ” ή ότι παρέμειναν οι τελευταίοι καλεσμένοι του.

18η ΔΕΘ Βιβλίου

18η ΔΕΘ Βιβλίου

Η φυλετική υγιεινή απέδειξε για άλλη μία φορά ότι ο διαχωρισμός είναι ο ηθικός αυτουργός των οικονομικών δολοφονικών ενστίκτων. Οι δε συμμετέχοντες εκθέτες σκυμμένοι πάνω από ένα κινητό, εντελώς απονευρωμένοι..και με εμφανή τα σημάδια της κούρασης και της πλήξης.

Μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν οι εκδότες που με ζήλο και επαρκές προσωπικό εξυπηρέτησαν άψογα και με χαμόγελο τον κόσμο.

Όσο για την παιδική γωνιά…Ένα υπέροχο άδειο σκηνικό από τους μικρούς πρωταγωνιστές πάλευε με τους εμψυχωτές του να διατηρήσει έναν χαρούμενο παλμό.

18η ΔΕΘ Βιβλίου

18η ΔΕΘ Βιβλίου

Επίσης στις 15:00 μμ, οι άνθρωποι του Υπουργείου από το “GreekLit” εξαφανίστηκαν άνευ λόγου και αιτίας. Προφανώς για λόγους γευστικής ευσυνειδησίας, γιατί οι Θεσσαλονίκη φημίζεται για τους γαστριμαγικούς προορισμούς της.

18η ΔΕΘ Βιβλίου

18η ΔΕΘ Βιβλίου

Σήμερα το πρωί συνομίλησα με μεγάλο εκδότη της πόλης και διατηρώντας της ανωνυμία του θέλησε να πει τα παρακάτω:

“Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Όχι απλώς δε βγήκε μεροκάματο, αλλά ούτε και τα έξοδα. Η 18η Δ.Ε.Θ. βιβλίου έγινε χωρίς κανέναν απολύτως προγραμματισμό. Η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα και οι υποχρεώσεις φαντάζουν ένα τεράστιο βουνό. Κάποια στιγμή οι πολιτικοί και πολιτιστικοί φορείς πρέπει να σκύψουν αληθινά πάνω από την αλήθεια της εκδοτικής καθημερινότητας και να φέρουν επιτέλους καινοτόμες και αποτελεσματικές προτάσεις στο τραπέζι του παραγωγικού διαλόγου.

Καλές οι φιέστες και οι φωτογραφίες για τα λόμπυ του εξωτερικού και την ηγεμονία των πολυεθνικών, αλλά επιτέλους πρέπει να παρθούν μέτρα για όλους και όχι αποκλειστικά για τους λίγους “εκλεκτούς” της ελιτοκρατίας!”

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This