Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Subscribe to our newspaper
Καλιφόρνια

9 αμφιλεγόμενοι νόμοι της Καλιφόρνια που τίθενται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου

31 Dec, 2022

Καθώς οι Καλιφορνέζοι ετοιμάζονται να γυρίσουν σελίδα το 2022, εκατοντάδες νέοι νόμοι θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Από την αύξηση του κατώτατου μισθού στη νομιμοποίηση του jaywalking έως την προστασία του ποινικού μητρώου, οι νέοι νόμοι θα επηρεάσουν την απασχόληση, την υγειονομική περίθαλψη, τη στέγαση, τη δημόσια ασφάλεια και την προστασία των καταναλωτών.

Ακολουθεί μια ματιά στο τι να περιμένουμε το 2023.

Ελάχιστος μισθός (SB 3)

Ο κατώτατος μισθός της Καλιφόρνια θα αυξηθεί κατά 50 σεντς στα 15,50 δολάρια την ώρα για σχεδόν όλους τους εργαζομένους – ανεξάρτητα από τον αριθμό των εργαζομένων σε μια επιχείρηση.

Αυτή η αύξηση 3,33 τοις εκατό είναι μικρότερη από το ήμισυ της αύξησης του πληθωρισμού 7,9 τοις εκατό μεταξύ 2021 και 2022 που υπολογίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών της Καλιφόρνια.

Αν και η τελευταία αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει την 1η Ιανουαρίου, ο νόμος υπεγράφη από τον τότε Κυβερνήτη Τζέρι Μπράουν το 2016. Σύμφωνα με το νόμο, εάν ο ετήσιος πληθωρισμός αυξηθεί περισσότερο από 7 τοις εκατό, ενεργοποιεί την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Επί του παρόντος, ο κατώτατος μισθός είναι 15 $ ανά ώρα για εταιρείες με 25 ή περισσότερους υπαλλήλους και 14 $ ανά ώρα για εκείνες με 25 ή λιγότερους υπαλλήλους.

Jaywalking (AB 2147)

Σύμφωνα με το νέο νόμο « Freedom to Walk Act », οι πεζοί δεν θα τιμωρούνται πλέον για τη διέλευση του δρόμου εκτός καθορισμένων διασταυρώσεων ή διασταυρώσεων πεζών, εκτός εάν προκαλούν κίνδυνο στο δρόμο.

Οι υποστηρικτές λένε ότι ο νόμος θα μειώσει την άνιση αστυνόμευση προς ορισμένες φυλετικές ομάδες. Μερικοί προτείνουν επίσης ότι θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να περπατούν αντί να οδηγούν.

Οι αντίπαλοι ανησυχούν ότι θα οδηγήσει σε περισσότερα ατυχήματα και τελικά θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους πεζών.

Στην Καλιφόρνια, το βασικό πρόστιμο για το jaywalking ήταν $25 έως $250 ανά παράβαση.

Παραπληροφόρηση για τον COVID (AB 2098)

Αυτός ο νόμος επιτρέπει οι γιατροί να αντιμετωπίζουν πειθαρχικά παραπτώματα για τη διάδοση της λεγόμενης  παραπληροφόρησης σχετικά με τον COVID-19—συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και άλλες θεραπείες—και κατηγοριοποιεί όπως η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

 

Οι γιατροί και οι χειρουργοί ελέγχονται από το Ιατρικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το συμβούλιο υποχρεούται να ενεργεί κατά οποιουδήποτε αδειούχου γιατρού που κατηγορείται για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

Ποινικό Μητρώο (SB 731)

Τουλάχιστον 225.000 Καλιφορνέζοι με προηγούμενες καταδίκες ή συλλήψεις θα μπορούν να σφραγίζονται αυτόματα τα αρχεία τους από ελέγχους ποινικού ιστορικού λόγω αυτού του νέου νόμου.

Ενώ τα αρχεία θα σφραγίζονται αυτόματα μόλις οι άνθρωποι ολοκληρώσουν την ποινή τους και περάσουν τέσσερα χρόνια χωρίς νέες συλλήψεις, άλλοι θα μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση σε δικαστή να σφραγίσει τη δική τους.

Στην Καλιφόρνια, υπάρχουν περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν ποινικό μητρώο, σύμφωνα με τους Καλιφορνέζους για την Ασφάλεια και τη Δικαιοσύνη.

Loitering (SB 357)

Ένας νέος νόμος στην Καλιφόρνια αποποινικοποιεί την περιπλάνηση με σκοπό την πορνεία .

Γνωστός και ως «Νόμος για ασφαλέστερους δρόμους για όλους», ο νόμος εισήχθη πέρυσι από τον πολιτειακό γερουσιαστή Scott Wiener (D-San Francisco). Σε μια δήλωση, η Wiener είπε ότι «εξαλείφει ένα αδίκημα κατά της περιπλάνησης που οδηγεί σε επιβλαβή μεταχείριση ανθρώπων επειδή απλώς «φαίνονται» ως εργαζόμενοι του σεξ».

Ωστόσο, οι αντίπαλοι  είπαν ότι ο νέος νόμος θα ενθαρρύνει περισσότερη δημόσια πορνεία. Αξιωματούχοι του Τμήματος Σερίφη του Λος Άντζελες έχουν επίσης δηλώσει ότι ο νόμος θα αφαιρέσει ένα σημαντικό εργαλείο από την επιβολή του νόμου, ειδικά για τη στόχευση αγοραστών σεξ.

Απαιτήσεις στάθμευσης (AB 2097)

Ο νόμος θα απαγορεύσει στις πόλεις σε όλη την πολιτεία να επιβάλλουν έναν ελάχιστο αριθμό θέσεων στάθμευσης σε ένα αναπτυξιακό έργο, εάν βρίσκεται σε απόσταση μισού μιλίου από τη δημόσια συγκοινωνία.

Ο νόμος θεσπίστηκε για να υποστηρίξει την ανάπτυξη οικονομικών κατοικιών μειώνοντας το κόστος και τον χώρο γης που απαιτείται για την ανάπτυξη.

Οι επικριτές του νόμου λένε ότι, αντί αυτού, θα μειώσει τις προσπάθειες των προγραμματιστών να χτίσουν οικονομικά προσιτές κατοικίες, επειδή πολλές πόλεις μειώνουν ήδη τις απαιτήσεις στάθμευσης ως κίνητρο για να συμπεριλάβουν οικονομικά προσιτές μονάδες στα έργα τους.

FAST Recovery Act (AB 257)

Ο νέος νόμος ισχύει για αλυσίδες γρήγορου φαγητού που έχουν 100 ή περισσότερες τοποθεσίες σε εθνικό επίπεδο και δημιουργεί ένα συμβούλιο που θα θέσει ελάχιστα πρότυπα σε ολόκληρη τη βιομηχανία για τους μισθούς, τις ώρες εργασίας και άλλους όρους.

Σύμφωνα με το νόμο, οι κατώτατοι μισθοί θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και τα 22 δολάρια την ώρα για το 2023, με την επιλογή να αυξάνονται περαιτέρω κάθε χρόνο με βάση τον πληθωρισμό.

Οι αντίπαλοι  υποστήριξαν ότι θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές των τροφίμων και απώλεια θέσεων εργασίας. Επιπλέον, οι επιπτώσεις του νόμου δεν θα περιοριστούν μόνο σε μεγάλες αλυσίδες φαστ φουντ, αλλά και στις μικρές επιχειρήσεις – καθώς θα αναγκαστούν να αυξήσουν τους μισθούς για να ανταγωνιστούν για προσωπικό, είπαν ορισμένοι.

Abortion (SB 1375)

Από την 1η Ιανουαρίου, οι νοσηλευτές θα μπορούν να πραγματοποιούν αμβλώσεις πρώτου τριμήνου χωρίς την επίβλεψη γιατρού βάσει νέου νόμου.

Ο νόμος εισήχθη τον Φεβρουάριο από τον γερουσιαστή Toni Atkins (D-San Diego) και είχε σκοπό να βοηθήσει στην επέκταση της πρόσβασης στις αμβλώσεις, καθώς η Καλιφόρνια αναμένει να δει μια εισροή ασθενών από άλλες πολιτείες.

Τον Νοέμβριο, οι ψηφοφόροι ψήφισαν επίσης την Πρόταση 1 για αλλαγή του Συντάγματος της Καλιφόρνια, λέγοντας ότι η πολιτεία δεν μπορεί να αρνηθεί ή να παρεμβαίνει στην απόφαση ενός ατόμου εάν θα κάνει ή όχι μια άμβλωση ή εάν θα χρησιμοποιήσει αντισυλληπτικά.

Διαφάνεια μισθών (SB 1162)

Ο νέος νόμος απαιτεί από τις εταιρείες με περισσότερους από 15 υπαλλήλους να αρχίσουν να συμπεριλαμβάνουν μισθολογικά κλιμάκια στις αγγελίες εργασίας τους το 2023.

Source: the epoch times

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This