EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
φαιντανύλης

9 Νέοι Νόμοι υπό συζήτηση για την καταπολέμηση της  φαιντανύλης στην Καλιφόρνια

1 Jun, 2023

Με την κρίση της φαιντανύλης να οδηγεί σε περισσότερους από 500 θανάτους Καλιφορνέζων την εβδομάδα, οι νομοθέτες στη Συνέλευση της Καλιφόρνια ψήφισαν μια σειρά νομοσχεδίων στις 25 Μαΐου με στόχο την πρόληψη της υπερβολικής δόσης μέσω της εκπαίδευσης, την παροχή μεγαλύτερης πρόσβασης σε φάρμακα για την αντιστροφή των οπιοειδών και αυστηρότερες ποινές για τους εμπόρους που συνελήφθησαν με αρκετή ποσότητα ναρκωτικού για να σκοτώσει 500.000 ανθρώπους.

Εννέα τέτοια νομοσχέδια θα εξεταστούν τώρα από τη Γερουσία τις επόμενες εβδομάδες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νομοθετικής διαδικασίας, ορισμένοι Δημοκρατικοί παρέμειναν ανθεκτικοί στην αύξηση των κυρώσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης, με πολλούς να χαρακτηρίζουν έναν νέο «Πόλεμο κατά των ναρκωτικών».

Ο βουλευτής Reginald Jones-Sawyer (D-Los Angeles), ο οποίος επίσης προεδρεύει της Επιτροπής Δημόσιας Ασφάλειας της Συνέλευσης, ηγήθηκε της ομάδας των νομοθετών που εξέφρασαν τη γνώμη ότι η αποστολή εμπόρων στη φυλακή δεν θα μετριάσει το πρόβλημα, με επανειλημμένες αναφορές στην επιδημία κοκαΐνης του κρακ τη δεκαετία του 1980.

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες και ορισμένοι Δημοκρατικοί συνάδελφοι, ωστόσο, διαφώνησαν περιγράφοντας το πρόβλημα της φαιντανύλης ως διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο.

«Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση για το γεγονός ότι η κατάσταση αντιμετωπίστηκε λανθασμένα τη δεκαετία του 1990», δήλωσε ο βουλευτής Tom Lackey (R-Palmdale) στους The Epoch Times. «Αλλά αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόβλημα».

Οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου σε όλη την πολιτεία συμφωνούν.

«Η φαιντανύλη είναι τελείως διαφορετική και πολύ χειρότερη από ό,τι είδαμε με το κρακ», ο Dean Cardinale, ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Φρέσνο. «Αυτό σκοτώνει παιδιά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα κινητά τηλέφωνα έχουν διευκολύνει τους αντιπροσώπους να λεηλατήσουν παιδιά».

Η εθιστική δύναμη και η ευκολία πρόσβασης της φαιντανύλης καταστρέφουν τις κοινότητες σε ολόκληρη την πολιτεία, με στατιστικά στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας της Καλιφόρνια να παρουσιάζονται σε πίνακα στον Πίνακα Ελέγχου Επιτήρησης Υπερδοσολογίας της πολιτείας . Οι θάνατοι από φαιντανύλη αυξήθηκαν εκθετικά στην Καλιφόρνια από το 2016 έως το 2021 – τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων για το 2022 δείχνουν ότι το πρόβλημα συνεχίζει να μεγαλώνει, καθώς εκτιμάται ότι 110.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε όλη τη χώρα από υπερβολική δόση οπιοειδών πέρυσι – ίσο με σχεδόν 300 άτομα την ημέρα. Ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται άμεσα στη φαιντανύλη δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, αλλά πιστεύεται ότι η πλειοψηφία προκλήθηκε από το φάρμακο.

Με τους θανάτους να εκτινάσσονται στα ύψη και τις οικογένειες σε όλη την Καλιφόρνια να ζητούν να γίνουν περισσότερα για να σταματήσει η κρίση, οι νομοθέτες συνέταξαν δεκάδες νομοσχέδια για τη φαιντανύλη φέτος, με την πλειοψηφία να αποτυγχάνει να προχωρήσει πέρα ​​από τις διάφορες επιτροπές της Συνέλευσης.

 

Η μοναδική πρόταση σχετικά με την επιβολή που στάλθηκε στη Γερουσία, το νομοσχέδιο 701 της Συνέλευσης, εισήχθη από τον βουλευτή Carlos Villapuda (D-Stockton) και προσθέτει οδηγίες καταδίκης για τη φαιντανύλη στους υφιστάμενους νόμους για την κατοχή ηρωίνης και κοκαΐνης, με τριετή ενίσχυση της ποινής για τα ποσά υπερβαίνει το ένα κιλό.

Πρόσθετα έτη επιβάλλονται σε όσους κρίνονται ένοχοι για κατοχή άνω των τεσσάρων, 10, 20, 40 και 80 κιλών.

Image: Andre m, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This