ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Αγίου Αρτεμίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μήνυμα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου για την «Ημέρα της Αστυνομίας» Αγίου Αρτεμίου

20 Oct, 2021

Τη σημερινή ημέρα εορτής του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου έχει αφιερώσει η Ελληνική Πολιτεία προς τιμήν της Ελληνικής Αστυνομίας, για την διαρκή της προσφορά στην ελληνική κοινωνία και στην Πατρίδα μας συνολικότερα.

Ο βίος του Αγίου Αρτεμίου, το θάρρος, η βαθιά χριστιανοσύνη και το υψηλό αίσθημα δικαίου, συνιστούν διαχρονικό παράδειγμα ήθους, συνέπειας και ευθύνης για όλους μας.

Αυτές οι αξίες που πρεσβεύει η πορεία του Αγίου Αρτεμίου προς το πάνθεον της Χριστιανοσύνης παραμένουν σήμερα, περισσότερο επίκαιρες από κάθε άλλη εποχή.

Συνιστούν καθημερινή πυξίδα απαραίτητη για όλους εμάς, για όλους εσάς, τις γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την εκτέλεση της απαιτητικής αλλά συνάμα υψίστης σπουδαιότητας αποστολής σας.

Η Ελληνική Αστυνομία, ως ο καθ΄ύλην αρμόδιος φορέας εγγύησης της Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικής Ασφάλειας της Χώρας μας , σε αρμονική συνεργασία με το σύνολο των λοιπών Υπηρεσιών Ασφαλείας της Πατρίδας μας, υλοποιούν την αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίζει το αναγκαίο περιβάλλον Τάξης και Ασφάλειας που θα επιτρέπει σε όλους τους πολίτες καθημερινά να ζουν και να δρουν, αναπτύσσοντας τις πολυποίκιλες δραστηριότητές τους.

Η τρέχουσα χρονική συγκυρία, δεν στερείται πολύπλοκων προκλήσεων μέσα στις οποίες καλούνται τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους έχει αναθέσει η Πολιτεία.

Με την απειλή της πανδημίας του Covid-19 ακόμη παρούσα, η κοινωνία μας προσπαθεί να ανακτήσει τους ρυθμούς ζωής που επικρατούσαν πριν την έλευση της πρωτοφανούς αυτής υγειονομικής απειλής. Η ανάθεση από την Πολιτεία κατά κύριο λόγο στο ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Επικράτεια μιας ακόμη αποστολής, αυτής των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς της νόσου Covid-19, καταδεικνύει σε όλους μας τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελείται καθημερινά από χιλιάδες γυναίκες και άνδρες αστυνομικούς με στόχο την προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Ταυτόχρονα, η ισχυρή και διαρκής παρουσία δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στα βόρεια σύνορά μας καθώς και στα ελληνικά νησιά έχει κατορθώσει να υψώσει τοίχος προστασίας για τη Χώρα μας και συνολικότερα για τη Ευρωπαϊκή Ένωση, απέναντι στην ασύμμετρη απειλή μίας εκ νέου απόπειρας, εξ Ανατολών, εργαλειοποίησης μεταναστευτικών ροών.

Όλα αυτά χωρίς την παραμικρή έκπτωση στον πυρήνα των πολλαπλών ρόλων της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού, που συνιστά η αντιμετώπιση πάσης μορφής εγκληματικότητας από άκρη σε άκρη της Χώρας μας, καθώς και η επιτυχής αντιμετώπιση διαρκώς νέων προκλήσεων ασφαλείας που αναδύονται μέσα σε ένα περιβάλλον έντονης γεωπολιτικής ρευστότητας που χαρακτηρίζει τον χρόνο αλλά και τον χώρο στον οποίο διαβιούμε καθημερινά.

Η κρισιμότητα και η πολυπλοκότητα της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας υπαγορεύονται από τη σύγχρονη εποχή, από τις ανάγκες που φέρνει το παρόν αλλά και από τις προκλήσεις που αναφαίνονται στο μέλλον. Γι΄αυτό και η σπουδαιότητα του ρόλου της, σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική κοινωνία όπως η Ελληνική, έχει έντονο το στοιχείο της διαχρονικότητας.

Η σημερινή εορτή του Αγίου Αρτεμίου μας βρίσκει όλους πλάι στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, οπλίζοντάς μας με δύναμη, κουράγιο, όραμα και διάθεση για σκληρή και μεθοδική δουλειά ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να παρέχουμε στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κάθε αναγκαίο εφόδιο προκειμένου να συνεχίζουν να καταθέτουν καθημερινά, τον καλύτερο εαυτό τους, διατηρώντας ασφαλή μια κοινωνία προόδου όπως είναι η ελληνική.

Χρόνια Πολλά!

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This