ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

June 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Άλλαξε ο Μανωλιός

Άλλαξε ο Μανωλιός

26 Oct, 2021

Κάθε φορά, γράφω μια επιστολή προς τον κάθε ένα που έχει μια θέσει για να υπερασπιστεί την πατρίδα μου. Σήμερα, θα ήθελα να στείλω μια επιστολή σε εμένα.

Αγαπητή μου Ιωάννα,

Σε βλέπω κάθε φορά που απελπισμένα ζητάς βοήθεια μέσα από τα άρθρα σου και τις επιστολές σε ανθρώπους κλειδιά. Αλλά κανείς δεν σου απαντάει. Ακόμη και αυτοί που σου απάντησαν, έγραψαν μόνο ότι τους συνέφερε. Όσο για τα άρθρα σου, τις αφυπνίσεις προς τους συμπατριώτες σου, πέφτουν στο κενό. Είναι σχεδόν όλοι στον δικό τους κόσμο, σε αυτούς που τους πλασάρουν πολύ καλά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Λίγοι είναι οι αφυπνισμένοι, λίγοι… Και αυτό το εκμεταλλεύονται πολλοί.

Πριν τις εκλογές, όλοι γίνονται πατριώτες. Άλλοι σκίζανε τα μνημόνια, άλλοι πετάγαμε τους λαθρομετανάστες στη θάλασσα, άλλοι θα σκίζανε την συμφωνία των Πρεσπών… Όταν όμως παίρνουν την εξουσία στα χέρια τους ξεχνάνε τι τάξανε στον άμοιρο Ελληνικό λαό και συνεχίζουν όλοι την εξόντωση και την γενοκτονία τους. Ξανά μανά ξεπετάγονται κινήματα, κόμματα, ενώσεις και όλοι είναι αποκομμένοι από τα υπόλοιπα μεγάλα κόμματα. Αν ένα κόμμα αποτύχει και φύγει από τον εξουσία, αυτοί που φεύγουν, μοιράζονται σε καινούργια σχήματα με άλλη ονομασία. Άλλαξε δηλαδή ο Μανωλιός και έβαλε την βράκα του αλλιώς.

Πως θα μας σώσουν αυτοί που δεν μας έσωσαν όσο είχαν την εξουσία στα χέρια τους; Ας πάρουμε ένα μικρό παράδειγμα.

Ο Κανονισμός του Δουβλίνου (Κανονισμός αριθ 604/2013, μερικές φορές ανεφέρεται ως Κανονισμός Δουβλίνο 3, προηγουμένως Κανονισμός Δουβλίνο 2 και Σύμβαση του Δουβλίνου) είναι μια νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που καθορίζει το κράτος μέλος της ΕΕ που είναι αρμόδιο για την εξέταση της αίτησης για τους αιτούντες άσυλο που αναζητούν διεθνή προστασία δυνάμει της Σύμβασης για το καθεστώς των προσφύγων και την Οδηγία Αξιολόγησης της ΕΕ, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του Συστήματος του Δουβλίνου, το οποίο αποτελείται από τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τον κανονισμό EURODAC, ο οποίος θεσπίζει μια πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων για τους παράνομα νεοεισερχόμενους στην ΕΕ. Ο Κανονισμός του Δουβλίνου έχει ως στόχο να “τον ταχύ προσδιορισμό του κράτους μέλους που είναι υπεύθυνο [για αίτηση ασύλου]” και προβλέπει τη μεταφορά του αιτούντος άσυλο στο εν λόγω κράτος μέλος. Συνήθως, το υπεύθυνο κράτος μέλος θα είναι το κράτος μέσω του οποίου ο αιτών άσυλο εισήλθε για πρώτη φορά στην ΕΕ.

Το καθεστώς του Δουβλίνου ιδρύθηκε αρχικά από την Σύμβαση του Δουβλίνου, η οποία υπεγράφη στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας στις 15 Ιουνίου 1990, και για πρώτη φορά μπήκε σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου 1997 για τους δώδεκα πρώτους υπογράφοντες (Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, και Ηνωμένο Βασίλειο). Από το 1997 πόσες κυβερνήσεις πέρασαν και πόσοι χτυπιόντουσαν πριν τις εκλογές ότι έχουν πρόγραμμα για το μεταναστευτικό; Ποιο πρόγραμμα ωρέ; Φιατί κοροιδεύετε τον Έλληνα; Τίποτα δεν μπορείτε να κάνετε γιατί σας δεσμεύουν οι υπογραφές σας.

Δείτε αυτό το βίντεο εδώ τα ξέρανε όλα, και τι κάνανε; Τίποτα. Όλα τα κόμματα είναι μια παρέα. Όλοι έχουν το δάχτυλο στο μέλι και οι περισσότεροι έχουν μπει από φίλους και ξαδέλφια. Οι ΜΚΟ παίρνουν χρηματοδότηση και σκοτώνονται γιατί το κάθε κεφάλι αξίζει πολλά λεφτά, όσο για τα κόμματα, δες εδώ Ιωάννα μου τι ήταν πρώτα και τι έγιναν μετά. Θα ήθελα να έχεις υπομονή και να δεις όλα τα ονόματα. Να δεις πως μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο και ο λαός ακούει κάποιον που είναι λαοπλάνος και πιστεύει πως αυτός θα μας σώσει.

Λυπάμαι που θα σας χαλάσω το όνειρο, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας σώσει αν δεν συσπειρωθούμε όλος ο Ελληνικός λαός και δεν βρούμε άξιους παγκόσμιους ηγέτες. Πρέπει να γίνει μια συσπείρωση των λαών, ένα παγκόσμιο δημοψήφισμα για το τι θέλουν αυτοί και όχι οι πολιτικοί ηγέτες που υπογράφουν συνέχεια και μας ξεπουλούν. Πως το επιτρέπετε αυτό, να μπαίνει ο άλλος στο σπίτι σας και να σας ρίχνει υπνωτικό; Πως επιτρέπετε να σας χειραγωγούν και να σας παίρνουν ότι έχετε χτίσει με κόπο και ιδρώτα;

Εντωμεταξύ κάθε φορά που είναι να γίνουν εκλογές, τα διάφορα κινήματα και τα κόμματα που ξεπετιούνται έχουν να μας παραμυθιάζουν για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Αφού δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτα. Όλα χαρίστηκαν μετά τον πόλεμο. Δεν γνωρίζουμε τι περιείχε η μυστική συμφωνία Καραμανλή και Αντενάουερ. Ο λαός χρειάζεται την αλήθεια, Ιωάννα μου και κανείς δεν έχει τη θέληση να την δώσει. Κάποιοι μεμονωμένοι αγωνιστές που ξεκινάνε ιδεολογικά να ταρακουνήσουν το πολιτικό σκηνικό θα βρεθούν στο μέλλον αντιμέτωπο με κάποιον Ιούδα.

Τώρα χρησιμοποιούν τους καλλιτέχνες για να σκοτώσουν πολιτικά κάποιους. Ξαφνικά ο Τράγκας κάνει αποκαλύψεις για τον Μητσοτάκη, λέει πως ο Δοξιάδης έχει ποινικό μητρώο όπως και ο Νίκος Γεωργιάδης. Αυτά όμως τα ξέρει χρόνια γιατί ήταν μέσα στο σύστημα και μέσα στα κόμματα ως δημοσιογράφος. Τώρα όμως θέλει να κάνει το δικό του κίνημα και είναι όλοι έκπληκτοι με το τι γίνεται. Όλοι ξέρανε ότι βίαζαν παιδιά και ότι οι ΜΚΟ τα πήγαιναν δήθεν για επιμόρφωση σε χέρια ανώμαλων, κανείς όμως δεν άνοιξε το στόμα του για να μην χάσουν τα χρήματα. Εδώ θα βρείτε όλη την αλήθεια του Τράγκα.

Το μόνο που θέλω είναι να ψάξουν όλοι να μάθουν την αλήθεια και να μην ακούν κανέναν. Έτσι καλή μου Ιωάννα, θα στείλεις επιστολές γιατί υπάρχουν και καθαρά στόματα, όχι στην πολιτική όμως. Χρειαζόμαστε τα νέα παιδιά και τους ανθρώπους με καθαρά όνειρα για όλον τον κόσμο.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This