EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
BREAKFAST WAFFLES WITH FRESH FRUIT AND GREEK HONEY

BREAKFAST WAFFLES WITH FRESH FRUIT AND GREEK HONEY 

30 Oct, 2023

Και λίγο ιστορία

Τώρα θα εξετάσω την ελληνική κοινότητα στο Βέλγιο.  Αν και οι Έλληνες ζούσαν ήδη στο Βέλγιο πριν από το 1956, η μεγαλύτερη μετανάστευση από την Ελλάδα στο Βέλγιο έγινε μεταξύ 1956 και 1964. Υπολογίζεται ότι τότε περίπου 20.000 Έλληνες προσελκύσθηκαν ως φιλοξενούμενοι εργαζόμενοι στη βιομηχανία εξόρυξης. Κατέληξαν κυρίως στην πόλη Μονς ή στην περιοχή εξόρυξης στην επαρχία του Λιμπούργου.

Σταδιακά μετανάστευσαν και στις Βρυξέλλες όπου εγκαταστάθηκε ελληνική παροικία.

Τώρα όλοι υποθέτουμε ότι οι βάφλες είναι κατά κάποιο τρόπο συνδεδεμένες και μια εφεύρεση του Βελγίου, αλλά η ιστορία και η προέλευση των βαφλών μπορούν να εντοπιστούν στην αρχαία Ελλάδα.

Αλλά η σοκολάτα είναι ένα πράγμα για το οποίο αναγνωρίζεται το Βέλγιο, οπότε δίνοντας σε αυτή τη συνταγή ένα καλό τρίψιμο σοκολάτας στο τέλος, μπορεί μόνο να ενισχύσει ένα ήδη νόστιμο πιάτο πρωινού.

Αν δεν έχετε βαφλιέρα, απλώς κατεβείτε στο τοπικό παντοπωλείο για να αγοράσετε έτοιμες βάφλες…..Σσσσσς δεν θα πούμε τίποτα.

 

INGREDIENTS 

150 g self-raising flour

1 tsp of  baking powder

1 tsp of sugar

1 large free-range egg

240 ml semi-skimmed milk

1 tsp of cinnamon 

Fresh fruit 

Chocolate for grating 

Greek honey 

Icing sugar for dusting 

 

METHOD

Mix all the dry ingredients together in a large bowl. Gradually beat in the egg, then add the milk slowly, whisking well to get as smooth a batter as possible.

Get your waffle pan ready. Once it’s hot, ladle in the batter mixture.

Flip over the waffles when one side is cooked and repeat the cooking process.

Place the hot waffles carefully onto a plate and drizzle some Greek honey over it (Any good quality honey will be fine” add your selection of fresh fruit, I’ve used strawberries, blueberries, grapes and raspberries.

Grate some chocolate over the top and add a dusting of icing sugar.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This