ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ,myDATA

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ myDATA 2021: Χρήσιμος οδηγός για δικηγόρους

22 Oct, 2021

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ενόψει της εφαρμογής του συστήματος διαβίβασης λογιστικών στοιχείων στην Πλατφόρμα myDATA για όλους τους Δικηγόρους και τις Δικηγορικές Εταιρείες από 1.11.2021, η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος εκπόνησε πρακτικό οδηγό με τη συνδρομή των συναδέλφων Ανδρέα Τσουρουφλή και Ευστάθιου Μπακάλη και του στελέχους της ΑΑΔΕ Αντώνη Ντίνου.

Επισημαίνονται τα ακόλουθα κρίσιμα σημεία:

• Η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση δεν είναι υποχρεωτική για τους υπόχρεους που (διαζευκτικά) είτε α) τα ετήσια ακαθάριστα έσοδά τους δεν υπερβαίνουν το ύψος των 50.000 ευρώ, είτε β) εκδίδουν έως και πενήντα (50) τιμολόγια ετησίως (όχι Α.Π.Υ.). Ωστόσο, όλοι οι δικηγόροι οφείλουν να διαβιβάζουν τα δεδομένα των φορολογικών παραστατικών που εκδίδουν στην Πλατφόρμα MyData από την 1.11.2021 με τις κάτωθι διακρίσεις:

• Τα δεδομένα, που αφορούν σε λογιστικά αρχεία για το χρονικό διάστημα από την 01.01.2021 έως και την ημερομηνία υποχρεωτικής ένταξης στην πλατφόρμα MyDATA διαβιβάζονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έως και την 31.03.2022.

• Για τα φορολογικά παραστατικά που εκδίδονται μετά την ημερομηνία υποχρεωτικής ένταξης στην πλατφόρμα MyDATA η διαβίβαση πρέπει να γίνει μέχρι την 20η ημέρα του επόμενου μήνα (εφόσον γίνεται χρήση της εφαρμογής της ΑΑΔΕ, για την οποία βλ. παρακάτω).

• Για το έτος 2021 δεν προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις σε περίπτωση μη διαβίβασης των σχετικών στοιχείων.

• Για τη διαβίβαση των παραστατικών μπορεί να γίνει ΔΩΡΕΑΝ χρήση ειδικής φόρμας καταχώρησης της εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων, που είναι προσβάσιμη μέσω του διαδικτυακού τόπου της Α.Α.Δ.Ε., για τους υποχρέους που (διαζευκτικά): α) τα ετήσια ακαθάριστα έσοδά τους δεν υπερβαίνουν το ύψος των 50.000 ευρώ ή β) εκδίδουν έως και πενήντα (50) τιμολόγια πώλησης ετησίως (όχι Α.Π.Υ.).

• Όσοι δεν πληρούν τα ανωτέρω κριτήρια (δηλ. όσοι έχουν ετήσια ακαθάριστα έσοδά άνω των 50.000 ευρώ και εκδίδουν άνω των 50 ΤΠΥ ετησίως) οφείλουν να διαβιβάζουν στην ΑΑΔΕ τα εκδιδόμενα παραστατικά μέσω των ειδικών εφαρμογών που διατίθενται στο εμπόριο ή χρησιμοποιούν τα λογιστικά γραφεία.

Επισυνάπτεται ο «Οδηγός εφαρμογής Έκδοσης και Διαβίβασης Παραστατικών για Δικηγόρους» της ΑΑΔΕ και ο «Οδηγός Δικηγόρων για τη χρήση της πλατφόρμας «Mydata» που επιμελήθηκαν οι συνάδελφοι Ανδρέας Τσουρουφλής και Ευστάθιος Μπακάλης, με τη συνδρομή του Αντώνη Ντίνου, στελέχους της ΑΑΔΕ, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την εργώδη προσπάθεια και την αφιλοκερδή προσφορά στο δικηγορικό σώμα.

Για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των συναδέλφων η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων θα διοργανώσει ενημερωτική ημερίδα για τη χρήση της πλατφόρμας «Mydata», στην οποία θα συμμετέχουν οι φορολογικοί σύμβουλοι της Ολομέλειας Ανδρέας Τσουρουφλής και Ευστάθιος Μπακάλης καθώς και το στέλεχος της ΑΑΔΕ Αντώνης Ντίνος.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This