ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Τζο Μπάιντεν

Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και της Πρώτης Κυρίας Τζιλ Μπάιντεν για τον θάνατο του Στρατηγού Ρέιμοντ Οντιέρο

12 Oct, 2021

Είμαστε συντετριμμένοι για τον θάνατο του στρατηγού Ρέιμοντ Οντιέρο, συνταξιούχου του Αμερικανικού στρατού.

Ο Ρέι ήταν ένας μύθος στους στρατιωτικούς κύκλους – αφιερώθηκε πρώτα από όλα στα μέλη της υπηρεσίας που διοικούσε και υπηρέτησε.

Και μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ένστολης υπηρεσίας προς στο έθνος μας, βοήθησε να αναπτυχθεί ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγχρονη πολεμική δύναμη που είναι σήμερα – ένας στρατός, ο οποίος σύμφωνα με τα λόγια του Οντιέρνο, «τον θαυμάζουν και τον σέβονται βαθύτατα οι σύμμαχοι μας» και τον τρέμουν οι εχθροί μας».

Όταν αναπολούμε τον καιρό στον οποίο ήμασταν Αντιπρόεδρος και Δεύτερη Κυρία, ο Ρέι ήταν μέρος σε μερικές από τις πιο συγκινητικές αναμνήσεις μας – αυτές που θα μείνουν μαζί μας για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Ο Ρέι μας καλωσόρισε στο Camp Victory στο Ιράκ όπου, προς τιμήν της 4ης Ιουλίου, βοηθήσαμε να ορκιστούν ως Αμερικανοί πολίτες μετανάστες στη χώρα μας που ήδη υπηρετούσαν, πολεμούσαν και θυσιάστηκαν για λογαριασμό του έθνους μας.

Ήταν εκεί για να μεταδώσει τη σοφία του στους απόφοιτους του West Point ως μέλος της Long Grey Line. Ο Ρέι και η σύζυγός του Λίντα υποστήριζαν πάντα τα δικαιώματα των παιδιών και των οικογενειών των στρατιωτών.

Και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τα λόγια και την καλοσύνη που μοιράστηκε ο Ρέι όταν μίλησε στην κηδεία του αγαπημένου μας γιου Beau και του απένειμε το μετάλλιο του Τάγματος της Λεγεώνας της Αξίας.

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κανέναν άλλο που να πρεσβεύει καλύτερα αυτή τη πίστη στο καθήκον, στην τιμή, στη χώρα από τον στρατηγό Ρέι Οντιέρνο.

Έκανε το έθνος μας καλύτερο, ισχυρότερο και ασφαλέστερο. Προσευχόμαστε για την αγαπημένη του σύζυγο Λίντα, τα παιδιά τους Τόνι, Μάικ και Κέιτι και τα εγγόνια τους. Ο Ρέι ήταν ο διοικητής του Beau στο Ιράκ και ήταν εκεί στη στιγμή της μεγαλύτερης μας θλίψης.

Είμαστε δίπλα στην οικογένεια Οντιέρνο και σε όλα τα γενναία μέλη της υπηρεσίας του στρατού μας που διαμορφώθηκαν από τον Στρατηγό Οντιέρνο κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, και θρηνούν σήμερα και εκείνη.

Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για το έθνος μας. Χάσαμε έναν ήρωα με μεγάλη ακεραιότητα και τιμή.

photo parallaximag.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This