EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Golden Visa

Golden Visa, διαδικασίες, έκδοση και απόκτηση

15 May, 2023

Γενικές πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση της Golden Visa.

Σας παρέχουμε την υπηρεσία της ακίνητης περιουσίας, για να βρείτε ακίνητα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας.

Το ελάχιστο ποσό που απαιτείται είναι 250.000 Ευρώ και μπορεί να επενδυθεί σε κάθε είδους ακίνητο.

Μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από ένα ακίνητα, αλλά το συνολικό ποσό όλων των μονάδων πρέπει να είναι τουλάχιστον 250.000 Ευρώ. Επιπλέον, το ποσό αυτό μπορεί να επενδυθεί σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι άμεσα. Ως εκ τούτου, μόλις επενδυθεί ολόκληρο το ποσό, μπορείτε στη συνέχεια να υποβάλετε αίτηση για τη Χρυσή Βίζα.

Η χρυσή βίζα (διαμονή) ανανεώνεται κάθε 5 χρόνια αφού το ακίνητο (τα) δεν έχουν πουληθεί και μετά από 7 χρόνια μπορείτε να κάνετε αίτηση για ελληνική υπηκοότητα.

Δεδομένου ότι η τιμή των ακινήτων είναι πάνω από 250.000 ευρώ, ο επενδυτής – αγοραστής δικαιούται να υποβάλει αίτηση για Golden Visa.

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ GOLDEN VISA ΣΕ 500.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ 500.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΜΟΛΙΣ Ο ΑΙΤΩΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΚΑ τοις εκατό ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ (25000 ΕΥΡΩ) ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΤΟΤΕ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2002 ΕΥΡΩ ΤΙΜΗ 2002 ΕΥΡΩ.

Ακολουθούν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία και το κόστος της Golden Visa:

ΒΗΜΑ Α.

Συμφωνία προσύμβασης προκαταβολής που υπογράφηκε μεταξύ αγοραστή και πωλητή σχετικά με το επιλεγμένο ακίνητο/ακίνητα.
Νομικός έλεγχος των επιλεγμένων ακινήτων και έκθεση δέουσας επιμέλειας. Το γραφείο μας μπορεί να παρέχει την προαναφερθείσα σημαντική υπηρεσία.
Υπό την καθοδήγηση της εταιρείας μας και του Συμβολαιογράφου μας, ο πωλητής επιλέγει όλα τα σχετικά με τα οριστικά έγγραφα της σύμβασης. Η όλη διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εντός του συμφωνημένου χρόνου σύμφωνα με το προσυμβατικό ιδιωτικό συμφωνητικό.
Δηλώσεις φόρου μεταβίβασης και απόδειξη πληρωμής. Τρεις (3) εργάσιμες ημέρες πριν από την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης του ακινήτου (3,09% της τιμής του ακινήτου) από τον τελικό αγοραστή που εκπροσωπείται από τον εντεταλμένο δικηγόρο του.
Τελική σύμβαση? Μετά την πληρωμή του παραπάνω φόρου και την έκδοση της απόδειξης πληρωμής και τα δύο μέρη υπογράφουν την οριστική σύμβαση στο συμβολαιογραφείο.
Εγγραφή γης; Συμβολαιογράφος συνέταξε για λογαριασμό του αγοραστή όλα τα σχετικά με τα έγγραφα κτηματογράφησης. Η εγγραφή γης γίνεται εντός τριών εργάσιμων ημερών.
Πιστοποιητικά κτηματογράφησης που εκδίδονται εντός -συνήθως- ενός ή δύο μηνών.

ΒΗΜΑ Β.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ – ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ (ΔΑΚΤΥΛΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ)

Ραντεβού με τις Αρχές (προγραμματισμένο από εμάς).
Μπορεί να διευθετηθεί ανά πάσα στιγμή μετά την υπογραφή της τελικής σύμβασης.

Το ραντεβού του Δικηγορικού μας γραφείου με τις Αρχές θα μπορούσε επίσης να είναι ένα ραντεβού για την καταγραφή των βιομετρικών στοιχείων την ίδια ημέρα.

Διαφορετικά πρέπει να διευθετηθεί εντός ενός έτους

Τεκμηρίωση – απόδειξη οικογενειακής σχέσης:
ΓΙΑ ΣΥΖΥΓΟ/ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ: πιστοποιητικό γάμου ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης – διπλά επικυρωμένο από το ελληνικό προξενείο. Για τους Κινέζους πολίτες είναι ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο που δηλώνει την οικογενειακή σχέση, μεταφρασμένο και στα αγγλικά και πρέπει να σφραγίζεται από το πλησιέστερο Ελληνικό Προξενείο στην Κίνα (Πεκίνο, Σανγκάι ή Γκουανγκζού).
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ: πιστοποιητικό γέννησης των τέκνων ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης – διπλό επικυρωμένο από το ελληνικό προξενείο.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ: πιστοποιητικό γέννησης του κύριου αιτούντος ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης – διπλό επικυρωμένο από το ελληνικό προξενείο
ΓΙΑ ΠΕΘΕΡΑ: 1. Ληξιαρχική πράξη γάμου του κύριου αιτούντος ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, 2. πιστοποιητικό γέννησης της συζύγου/συζύγου.
Πληρεξούσιο ή Εξουσιοδότηση (όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να υπογράψουν Πληρεξούσιο ή Εξουσιοδότηση στην Αθήνα). Εναλλακτικά, μπορείτε να υπογράψετε το πληρεξούσιο στο ελληνικό προξενείο στην Κίνα.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

*ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ (διπλή σημείωση-επιταγή)

Τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να φέρει ο επενδυτής για την έναρξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού είναι τα ακόλουθα:

– Αντίγραφο διαβατηρίου

– δήλωση ή πιστοποιητικό προσωπικού εισοδήματος (πρέπει να μεταφραστεί στα αγγλικά) που να αναφέρει τη θέση εργασίας, τον μηνιαίο ή ετήσιο μισθό και τη διεύθυνση, τον ταχυδρομικό κώδικα και τον αριθμό τηλεφώνου της εταιρείας. Επίσης με σφραγίδα της εταιρείας

– απόδειξη της διεύθυνσης κατοικίας (θα μεταφραστεί στα αγγλικά). μπορεί να είναι μια δήλωση ή ένας λογαριασμός στο όνομα του πελάτη. Χρειάζεται επίσης ταχυδρομικός κώδικας.

-Έγγραφο που αναφέρει τον αριθμό τηλεφώνου του πελάτη στην Κίνα. Λογαριασμός τηλεφώνου κλπ

-Τραπεζικές καταθέσεις σε άλλες τράπεζες στην Κίνα ή στο εξωτερικό εάν είναι δυνατόν (απαιτείται μετάφραση στα αγγλικά).

-houko μεταφρασμένο στα αγγλικά

-Έγγραφο που αναφέρει τον αριθμό φόρου στην Κίνα και εάν είναι δυνατόν τις πληρωμές φόρου στην Κίνα (μεταφρασμένο στα αγγλικά)

-μεταφρασμένη ταυτότητα πελάτη

Επικοινωνία στο   info@greekradiofl.com 

 

φωτό https://theprosperty.com/

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This