ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

H Google θέλει να φέρει το μέλλον με την βοήθεια των κινητών μας τηλεφώνων

17 Aug, 2021

Η Google, η οποία είναι ευρέως αποδεκτό ότι είναι η κορυφαία διαδικτυακή υπηρεσία σήμερα, πιστεύει ότι το επόμενο βήμα της τεχνολογικής εξέλιξης είναι να μπορέσει να τοποθετήσει μέσα στο κινητό τηλέφωνο των ανθρώπων, όλα τα πράγματα τα οποία πρέπει να διαθέτουν κάθε φορά που βρίσκονται εκτός σπιτιού. Σε αυτά ανήκουν κλειδιά, ταυτότητα, πορτοφόλι, δίπλωμα οδήγησης κ.λπ. Έτσι δεν θα υπάρχει η ανάγκη να κουβαλούν τσάντα στις μετακινήσεις τους, αλλά μόνο το κινητό τους τηλέφωνο.

Τα κινητά τηλέφωνα, γίνονται τα τελευταία χρόνια όλα και περισσότερο απαραίτητα μέσα στην καθημερινότητά του σύγχρονου ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια, έχει δοθεί η δυνατότητα σε κατόχους συσκευών της Apple, να κάνουν τις συναλλαγές τους στα μαγαζιά σκανάροντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τις παραδοσιακές χρεωστικές κάρτες. Πρόσφατα μάθαμε επίσης, ότι μέσω των κινητών τηλεφώνων, θα αποδεικνύεται ότι κάποιος είναι εμβολιασμένος έναντι του Covid19.

Έτσι η Google, αποφάσισε να φέρει το επόμενο βήμα σε αυτό. Επικεντρώθηκε λοιπόν, στην δημιουργία μιας πλατφόρμας στην οποία θα υπάρχουν οι ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες που αναφέρονται παραπάνω, αλλά και νέου είδους τεχνολογίες, που θα μπορέσουν να διευκολύνουν την καθημερινότητά του ανθρώπου. Η Google σε ανακοίνωσή της ανέφερε την ίδρυση της πλατφόρμας αυτής, η οποία θα ονομάζεται Android Ready SE Alliance. Επίσης, ζήτησε την βοήθεια των εξωτερικών της συνεργατών, ώστε να μπορέσουν να συνεργαστούν για την δημιουργία ορισμένων νέων τεχνολογιών, οι οποίες θα είναι το μέλλον στην τεχνολογική ανάπτυξη.

Για τον σκοπό αυτό, η Google θα επικεντρωθεί αρχικά, στο να αναπτύξει τεχνολογίες, οι οποίες θα επιτρέψουν στους κάτοχους κινητών Android, να μπορούν να ξεκλιεδώνουν ή να κλειδώνουν, τις πόρτες της οικίας ή του αυτοκινήτου τους. Επίσης, με τις τεχνολογίες αυτές οι χρήστες θα μπορούν να εισέρχονται στους χώρους εργασίας τους με τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία θα αντικαταστήσουν ουσιαστικά τις παραδοσιακές κάρτες που χρειάζεται να χτυπήσουν κατά την είσοδο στον χώρο εργασίας τους.

Παράλληλα, οι τεχνολογίες αυτές θα σχετίζονται με την αντικατάσταση παραδοσιακών εγγράφων, όπως η αστυνομική ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης, το διαβατήριο, και οποιουδήποτε άλλο έγγραφο είναι απαραίτητο στην καθημερινότητα των ανθρώπων, με την εφαρμογή αυτή, η οποία θα διαθέτει όλα αυτά τα δεδομένα.

Τέλος, η Google σκοπεύει να επιτρέψει στους χρήστες κινητών Android, να πραγματοποιούν κάθε είδους συναλλαγή, τόσο τραπεζικές όσο και χρηματιστηριακές, με την χρήση του κινητού τους τηλεφώνου, κάτι το οποίο θα αντικαταστήσει τις παραδοσιακές συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες. Βασικό ζητούμενο της Google, σε αυτό της το εγχείρημα, αποτελεί η ασφάλεια της πλατφόρμας. Με λίγα λόγια, οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω αυτής θα είναι ασφαλείς και απαραβίαστες.

Συνοψίζοντας, οι ιδέες της Google θα αποτελέσουν σημαντική πρόοδο της τεχνολογικής κοινότητας αν καταφέρουν να υλοποιηθούν αποτελεσματικά. Θα μπορέσουν να διευκολύνουν ουσιαστικά τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν θα χρειάζεται να κουβαλάνε μαζί τους  μια σειρά από αντικείμενα στις μετακινήσεις τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό η Google να έχει δίπλα της σημαντικούς παίκτες στο εγχείρημα της αυτό, που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση των ιδεών αυτών. Έτσι, είναι σημαντικό να αποδεχτούν την πρόσκληση της Google εξειδικευμένοι software developers, που θα συνεισφέρουν ουσιαστικά με τις γνώσεις τους. Αναμένουμε ακόμα τις επιπρόσθετες πληροφορίες του project αυτού και των υπηρεσιών που θα περιλαμβάνονται σε αυτό και δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.