ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Σουηδίας - Τουρκίας

Νέα κόντρα Σουηδίας – Τουρκίας για ένα ακτιβιστή

20 Oct, 2021

Νέα κόντρα Σουηδίας – Τουρκίας για φυλάκιση ακτιβιστή – “Σκιά στο σεβασμό στην δημοκρατία”

Ο Staffan Herrström, ο πρέσβης της Σουηδίας στην Τουρκία, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μετά από την δήλωση για τον φυλακισμένο ακτιβιστή, γράφει η φιλική προς την Τουρκική κυβέρνηση, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Daily Sabah.

– Η Τουρκία είναι μια δημοκρατική χώρα βασισμένη στο κράτος δικαίου. Είναι απαράδεκτο οι πρέσβεις να λένε στη δικαιοσύνη μας τι πρέπει να κάνει, λέει ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου.

Οι πρεσβείες της Σουηδίας και άλλων εννέα χωρών εξέδωσαν κοινή δήλωση σχετικά με τον Τούρκο επιχειρηματία και ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα.

Ο Καβάλα κρατείται από το 2017 και κατηγορείται, μεταξύ άλλων, ότι οργάνωσε διαδηλώσεις το 2013 ενάντια στην ανοικοδόμηση του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη. Αφέθηκε ελεύθερος τον Φεβρουάριο του 2020, για να συλληφθεί ξανά λίγες ώρες αργότερα αυτή τη φορά ως ύποπτος για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

«Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την έναρξη της συνεχιζόμενης κράτησης του Οσμάν Καβάλα. “Οι συνεχείς καθυστερήσεις στη δίκη του, συμπεριλαμβανομένης της συγχώνευσης πολλών διαφορετικών κατηγορητηρίων και της προσθήκη νέων μετά την πρόωρη αποφυλάκισή του, έβαλαν σκιά στον σεβασμό στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τη διαφάνεια στην τουρκική δικαιοσύνη”, ανέφεραν σε δήλωση οι πρεσβείες της Δανίας, της Γαλλίας, της Φινλανδίας, του Καναδά, των Κάτω Χωρών, της Νορβηγίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Σουηδίας, της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η δήλωση ζητά την άμεση απελευθέρωση της Καβάλας.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΕΔΔΑ) περιέγραψε την υπόθεση Καβάλα ως έναν τρόπο για να τον απελευθερώσει όπου και ζητήθηκε στην Τουρκία το 2019 να αφεθεί ελεύθερος.

Η δήλωση των πρεσβειών αναστατώνει την ηγεσία της Τουρκίας. Ο Μουσταφά Σεντόπ, πρόεδρος της Βουλής, έγραψε στο Twitter ότι οι πρεσβευτές “δεν έχουν το δικαίωμα να σχολιάζουν τις υπό εξέλιξη υποθέσεις” και ότι “έχουν ξεπεράσει σαφώς τα όρια”.

– Οι διπλωμάτες είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τη δικαστική εξουσία στη χώρα στην οποία υπηρετούν. Σύμφωνα με το σύνταγμά μας, κανένας πρέσβης δεν μπορεί να πει στα δικαστήριά μας τι να κάνουν ή να μην κάνουν. Αυτό που ρίχνει σκιά στο κράτος δικαίου είναι η υπόθεση ότι μπορούν, λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης Abdulhamit Gül, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Σουηδία αποφάσισε να δαπανήσει 600 εκατομμύρια κορώνες για μεταρρυθμίσεις στην χώρα Τουρκία.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This