ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος ζητάει να μην επιβληθούν οι προβλεπόμενοι αμυντικοί περιορισμοί στην Τουρκία για τη στρατολόγηση παιδιών

12 Oct, 2021

Το State Department είχε κατατάξει τον Ιούλιο την Τουρκία στη λίστα με τις 15 χώρες που στρατολογούν παιδιά, στο πλαίσιο της έκθεσης που είχε δημοσιευθεί για παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, προβλέπεται πως όλες οι χώρες οι οποίες βρίσκονται σε αυτή τη λίστα θα πρέπει από την 1η Οκτωβρίου του 2021 να αντιμετωπίσουν περιοριστικά μέτρα για την αδειοδότηση και πώληση αμυντικού εξοπλισμού και την παροχή βοήθειας σε θέματα ασφάλειας. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που έχει μπει σε αυτό το καθεστώς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Τουρκία υπέβαλε αίτημα για την αγορά πολεμικών μαχητικών F-16. Η αμερικανική νομοθεσία (Child Status Protection Act) έχει ένα παραθυράκι το οποίο επιτρέπει στον Λευκό Οίκο να απαλλάξει κάποιες χώρες από τα μέτρα αυτά σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο για το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ.

Κάνοντας χρήση αυτής της διάταξης, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως απονέμει το προεδρικό καθεστώς εξαίρεσης στην Τουρκία, στο Πακιστάν, στο Ιράκ, και στην Νιγηρία.

photo capital.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This