EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
LIFE OF BYRON

LIFE OF BYRON: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΩΝΑ, ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΣYΓΚΡΟΥΣΗΣ

24 Oct, 2023

Είναι ένα ταξίδι που με συγκίνησε και συνδέθηκα μαζί του από την πρώτη στιγμή. Αυτή ήταν η εντύπωσή μου για το έργο «Life of Byron» στο Alex Theatre. Μια ιστορία αγώνα, δύναμης και σύγκρουσης μεταξύ του νεωτερισμού και της παράδοσης.

Ο σκηνοθέτης, Τόνυ Νικολακόπουλος, είναι φίλος μου για πάνω από 40 χρόνια. Το πάθος του να αφηγηθεί την ιστορία των μεταναστών είναι αδιαμφισβήτητο και διαρκές. Όπως μου είπε μετά τη θεατρική παράσταση, “πρέπει να μεταφέρουμε αυτές τις ιστορίες πέρα από την δική μας κοινότητα, καθώς αφορούν όλους τους Αυστραλούς και πρέπει να ακουστούν.”

Συζητήσαμε τον ρόλο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και τον τρόπο που μπορεί να συμβάλει, ειδικά με τα επικείμενα έργα που προγραμματίζονται για το 2024 στην αίθουσα της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου και τη μετατροπή της σε χώρο πολλαπλών χρήσεων. Όπως είπα στον Τόνυ, “είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Οι οργανώσεις μας στην παροικία πρέπει να συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι μέσω των κοινοτικών μας χώρων. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να παρέχουμε ευκαιρίες που είναι προσιτές στους θεατρικούς παραγωγούς και να φιλοξενούμε τέτοια έργα.”

Ο Γιώργος Καπινιάρης δεν χρειάζεται παρουσίαση, καθώς οι εξαιρετικές του ερμηνείες μάς συντροφεύουν επί δεκαετίες. Η ερμηνεία του σε αυτό το έργο ήταν θαυμάσια. Με συναισθηματική ειλικρίνεια αφηγήθηκε την ιστορία ενός μετανάστη αγοριού που αναζητά την ταυτότητα και την ευημερία. Συζητήσαμε με τον Γιώργο για την ερμηνεία του στο έργο, ειδικά για το τμήμα όπου μεταβαίνει στη νεαρή ηλικία των 18 ετών και την ελευθερία που αυτό έφερε μαζί του. Του είπα ότι αυτό μου θύμισε αμέσως τις δικές μου εμπειρίες από εκείνες τις συναρπαστικές εποχές, όταν ο κόσμος φαινόταν ανοικτός μπροστά μας. Ο Γιώργος απάντησε: “Αυτό είναι το μέρος με το οποίο κι εγώ ταυτίστηκα περισσότερο.”

Στη συνέχεια, γελάσαμε με τον Γιώργο Καπινιάρη για τον ρόλο του στο έργο όπου ασχολείται με τη South Melbourne Hellas, καθώς ο ίδιος αστειεύτηκε ότι αρχικά ήταν ακόμα μεγαλύτερος και ο σκηνοθέτης τον περιόρισε. Ο Τόνυ Νικολακόπουλος πρόσθεσε γρήγορα: “Έπρεπε να τον κόψουμε λίγο, γιατί ο Γιώργος θα μπορούσε να ερμηνεύσει ολόκληρο το έργο μιλώντας μόνο για την South Melbourne Hellas.” Τόσο ο Γιώργος, όσο ο Τόνυ κι εγώ συμφωνήσαμε ότι οι αναμνήσεις που πηγαίναμε από τα γήπεδα ποδοσφαίρου  μαζί με τους γονείς μας, εξακολουθούν να βρίσκοτναι ζωντανές μαζί μας.

Τη Μαρία Θεοδωράκη την άφησα για το τέλος. Η ερμηνεία της ήταν ένα αληθινό “tour de force”. Η Μαρία υποδύθηκε εννέα διαφορετικούς χαρακτήρες με απίστευτη ευκολία. Όπως παρατήρησε ο φίλος μου, Χρήστος Σικαβίτσας, μετά την παράστασή της: “Νομίζω ότι πρέπει να λάβεις εννέα μισθούς απόψε για τις εννέα παραστάσεις που έδωσες.”

Σαν Αυστραλοί, πρέπει να υποστηρίζουμε αυτές τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το έργο αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να σταματήσω και να σκεφτώ για τη ζωή μας και την ανατροφή μας.

 

 

 

 
For more information call us on +61 3 9662 2722 or by email: info@greekcommunity.com.au 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This