EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
No shoe travel

No shoe travel

16 May, 2024

Από τις αρχές του 2023 παρατηρούμε την έξαρση του φαινομένου «no shoe travel” που ουσιαστικά είναι η προέκταση της  τουριστικής προσέγγισης του wellness σε σχέση με την φύση αλλά πιο προχωρημένη…

Δηλαδή ταξίδεψε χωρίς παπούτσια..

Στην Αυστραλία κάποιοι το παραέκαναν, ταξιδεύοντας ξυπόλυτοι μέχρι και στο αεροπλάνο, ωστόσο η κίνηση αυτή δεν σημαίνει “ταξίδεψε παντού χωρίς παπούτσια”, αλλά η προτροπή να γειωθείς όταν φτάσεις στον προορισμό σου.

Μαζί με την κίνηση αυτή φαίνεται πως τα καταλύματα χωρίς ταβάνι ή τοίχους (όπως το Ελβετικό Null Stern Hotel  που διαθέτει ένα και μοναδικό διπλό κρεβάτι σε εξωτερικό χώρο και υπόσχεται νύχτες κάτω από τον έναστρο ουρανό – αλλά αν θέλεις τουαλέτα περπατάς 10 λεπτά για να πας στην δημόσια !!! – ή το κατάλυμα summer bed under the sun της Γκαμπριέλας στο Ηράκλειο Κρήτης) έχουν αρχίσει να δημιουργούν τάση συμπορευόμενη με τους “no shoe” fans!

Τα ευρήματα μας δείχνουν, πως οι φυσιολάτρες αλλά και οι ταξιδιώτες που θέλουν, μεν, τις ανέσεις τους αλλά και την επαφή τους με την γη προτιμούν διαμονή σε μοντέρνες  καλύβες, καταλύματα κατασκευασμένα από φυσικούς πόρους, όπως ξύλο, αλλά και ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, που όμως να βρίσκεται μέσα στην φύση , κοντά σε λίμνες ή ποτάμια για δραστηριότητες ή σε μικρά χωριά περικυκλωμένα από άγριο δάσος όπου θα μπορούν να περπατούν ξυπόλυτοι ή δίπλα σε παραλία όπου θα απολαμβάνουν επαφή με την καυτή άμμο κι όποιος αντέξει.

Το τι θα πατήσουν φυσικά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…

Οι τάσεις αυτές έρχονται να μείνουν και να εξαπλωθούν και γι’ αυτό πολλοί επιχειρηματίες ή πολυεθνικές στον ξενοδοχειακό χώρο ανά τον κόσμο, κάνουν στροφή σε περιοχές που έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες που αγαπούν την ξυπολισιά.

Καλύβια με ή χωρίς σκεπή, κρεμαστές  κάψουλες σε γκρεμούς, αιώρες με μηχανισμούς και κοντρόλ, ιγκλού, δωμάτια σε βυθούς θάλασσας, διαμονή σε γυάλες, δεντρόσπιτα…

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να προτείνουμε περιοχές της Ελλάδας που οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να συνδυάσουν όλα τα οφέλη της φύσης μαζί με ποιοτική εξυπηρέτηση στην διαμονή και αν θέλουν να περπατήσουν χωρίς παπούτσια να μπορούν…

Κάποιες από τις περιοχές είναι, φυσικά, το Πήλιο, η Κρήτη, παράλια της Πελοποννήσου, Χαλκιδική, Εύβοια, Ιωάννινα (βόρειο και νότιο τμήμα) αλλά και άλλες πολλές περιοχές.

Βέβαια, ως χώρα είμαστε πίσω σε δεντρόσπιτα ή κάψουλες αλλά το σίγουρο είναι πως μπορούμε να υποστηρίξουμε το φαινόμενο λόγω του ιδανικού μας κλίματος αλλά και της φύσης μας.

Τι λέτε; Μπορείτε να είστε όλη μέρα ξυπόλυτοι;

 

 

 

 photo alanajordan/ https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This