EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε ότι οι παράνομοι μετανάστες που έχουν έρθει στην πόλη έχουν συμμετάσχει σε συγκεκριμένα είδη εγκλημάτων.

5 Jan, 2024

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς παραδέχτηκε ότι ορισμένοι από τους παράνομους μετανάστες που έφτασαν στην πόλη ομαδικά προστέθηκαν σε αυτό που περιέγραψε ως «μοτίβο ληστείας», αν και απείχε πολύ από το να αποδώσει την ευθύνη για την αύξηση ορισμένων τύπων έγκλημα σε λαθρομετανάστες.

Ο Δημοκρατικός δήμαρχος έκανε την παραδοχή κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης μέσων ενημέρωσης στις 2 Ιανουαρίου, κατά την οποία το κύριο μήνυμά του ήταν ότι η συνολική εγκληματικότητα έχει μειωθεί, οι θέσεις εργασίας έχουν αυξηθεί και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται το Big Apple.

«Το 2023, η συνολική εγκληματικότητα μειώθηκε. Είδαμε πτώση σε πέντε από τις επτά μεγάλες κατηγορίες εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης κατά 12 τοις εκατό στις ανθρωποκτονίες και κατά 25 τοις εκατό μείωσης των πυροβολισμών», είπε, σημειώνοντας ότι ένας προσωπικός του κρίκος -ο μεγάλος αριθμός καταγγελιών για αρουραίους- έχει επίσης μειωθεί. .

Ο συνολικός δείκτης εγκληματικότητας μειώθηκε κατά 3% τον Οκτώβριο του 2023 σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία εγκληματικότητας από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, τόσο οι κακουργηματικές επιθέσεις όσο και η μεγάλη κλοπή αυτοκινήτου (GLA) αυξήθηκαν κατά 6,9 τοις εκατό και 11,3 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια ο κ. Άνταμς έστρεψε την προσοχή του στο πρόβλημα της εισροής λαθρομεταναστών στην πόλη, σημειώνοντας ότι την περασμένη εβδομάδα, άλλοι 3.000 παράνομοι μετανάστες έφτασαν στη Νέα Υόρκη.

«Καμία πόλη δεν πρέπει να το περάσει αυτό και δεν είναι βιώσιμο», είπε ενώ επανέλαβε την έκκλησή του προς την κυβέρνηση Μπάιντεν για ομοσπονδιακή δέσμευση για «διόρθωση αυτού του προβλήματος».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο εάν πιστεύει ότι οι παράνομοι μετανάστες ευθύνονται για μέρος του εγκλήματος στην πόλη.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιοι μετανάστες που διαπράττουν εγκλήματα στην πόλη; Ναί. Ναι», είπε ο κ. Άνταμς, αν και έσπευσε να προσθέσει ότι δεν πρόκειται μόνο για λαθρομετανάστες.

«Υπάρχουν άνθρωποι που διαπράττουν εγκλήματα σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Δεν είναι μόνο οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο. Νομίζω ότι έχουμε αρκετούς μετανάστες που έχουν διαπράξει εγκλήματα. Έχουμε έναν αριθμό μη μεταναστών που διαπράττουν εγκλήματα.

«Και, λοιπόν, δεν θέλω να φύγω λέγοντας ότι η αύξηση του GLA που είδαμε στην πόλη ήταν απλώς μετανάστες. Οχι δεν είναι. Ήταν μακροχρόνιοι Νεοϋορκέζοι που έκαναν επίσης GLA. Υπάρχουν όμως κάποια εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι μετανάστες; Ναι υπάρχουν.”

Στη συνέχεια είπε ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε συνθήκες στις οποίες δεν τους επιτρέπεται να εργαστούν και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τον εαυτό τους, «πρέπει απλώς να κάθονται όλη μέρα, αυτό δεν είναι καλό σενάριο».

 

Ο κ. Άνταμς και η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ έχουν καλέσει και οι δύο την κυβέρνηση Μπάιντεν να υιοθετήσει μέτρα που θα επιτρέψουν στους παράνομους μετανάστες να λάβουν γρηγορότερα άδεια εργασίας.

Στη συνέχεια, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Άνταμς ποια δεδομένα υπάρχουν για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό του ότι οι παράνομοι μετανάστες ήταν υπεύθυνοι για κάποια από την αύξηση των εγκλημάτων αυτοκινήτων με μεγάλη κλοπή.

«Υπήρχε ένα μοτίβο ληστείας, για παράδειγμα, που όταν το εξετάσαμε, εντοπίσαμε αυτό στο μοτίβο ληστείας, υπήρχαν μετανάστες που συμμετείχαν σε αυτό το σχέδιο ληστείας», είπε ο δήμαρχος. «Κάθε μοτίβο ληστείας που έχουμε στην πόλη δεν γίνεται από μετανάστες, αλλά εντοπίσαμε ότι αυτό ήταν ένα μοτίβο ληστείας όπου υπήρχαν μετανάστες που συμμετείχαν σε αυτό».

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, σε συνέντευξή του στο FOX5 New York, ο κ. Άνταμς προειδοποίησε ότι οι παράνομοι μετανάστες θα αναγκαστούν σύντομα να κοιμούνται στους δρόμους, καθώς η πόλη αγωνίζεται να βρει χώρο για να τους στεγάσει εν μέσω αύξησης των νέων αφίξεων.

Image: Anthony Quintano from Mount Laurel, United States, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This