ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Chris Van Cleave

O Chris Van Cleave θα τραγουδήσει για τα Ορφανά του 1821

6 Oct, 2021

Chris Van Cleave – Αλέξανδρος Χάχαλης σε μία μοναδική συνεργασία!


Εσπερίδα, Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 5-7 μμ

Αύλειος χώρος Δημαρχείου Σαλαμίνας

O Jesus Christ Superstar θα τραγουδήσει για τα Ορφανά του 1821
σε παραγωγή του Ναού τού Απόλλωνος στην Σαλαμίνα

Ο Chris Van Cleave, o καλλιτέχνης που για 3 χρόνια υπεδύθη τον Ιησού Χριστό στην θρυλική αμερικανική θεατρική παραγωγή του JESUS CHRIST SUPERSTAR, θα τραγουδήσει στην Σαλαμίνα μελοποιημένο από τον Αλέξανδρο Χάχαλη το Sweet Bird of Ipsera, το ποίημα “Garafilia Mohalbi” που έγραψε η ποιήτρια Lydia Sigourney, όταν άκουσε ότι η μικρή Γαρυφαλιά Μιχάλβεη (1817 – March 17, 1830) από τα Ψαρά πέθανε 13 ετών στις ΗΠΑ από φυματίωση. Οι γονείς της είχαν σφαγιαστεί από τους Τούρκους, στη μεγάλη σφαγή του μαρτυρικού νησιού το 1824. Την μικρή Γαρυφαλιά έσωσε από την σκλαβιά στην Σμύρνη ένας Αμερικανός έμπορος, ο Langdon, ο οποίος την πήρε μαζί του στην Βοστώνη και την υιοθέτησε.

ΣΑΛΑΜΙΣ: Από τον Αίαντα και Τεύκρο, στον Θεμιστοκλή και τον Καραϊσκάκη!

Επιφανείς προσωπικότητες θα μας ταξιδέψουν στην απίστευτη ιστορία του θρυλικού νησιού μας!

Σύλληψη, καλλιτεχνική διεύθυνση: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΧΑΛΗΣ

Την Εσπερίδα συντονίζει η Παναγιώτα Μπλέτα, Συγγραφέας, Διανοήτρια

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,
Με τιμή, σας προσκαλούμε στην Εσπερίδα που θα διεξαχθεί στον Αύλειο χώρο του Δημαρχείου Σαλαμίνας, στις 9 Οκτωβρίου 2021, 5-7 μμ, η οποία συνδιοργανώνεται για τον εορτασμό των Σαλαμινίων από τον Δήμο Σαλαμίνας και τον πολιτιστικό σύλλογο Απόλλωνος Ναός, με την οργανωτική υποστήριξη της Enalia Events και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), καθώς και με την στήριξη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Συνδέσμου των απανταχού Αχαιών “Αχαιών Πολιτεία”.

Θα τιμηθούν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο της Σαλαμίνας με πρωταγωνιστή τον Αρχιστράτηγο των Ελλήνων Γεώργιο Καραϊσκάκη, καθώς εκεί είχε στήσει το Αρχηγείο του για την απελευθέρωση της Ακρόπολης και εκεί ετάφη δολοφονημένος την 23 Απριλίου τού 1827.

Θα αναδειχθεί ο διαχρονικός και πολυσύνθετος ρόλος της Σαλαμίνας στο Παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Η Σαλαμίς είναι παρούσα στον Τρωικό Πόλεμο με τον Αίαντα και τον αδελφό του Τεύκρο να συμπρωταγωνιστούν δίπλα στον θεόμορφο Αχιλλέα, επικεφαλής του στόλου των Αχαιών! Κατόπιν ο Τεύκρος γίνεται ο ιδρυτής της Σαλαμίνας της Κύπρου!

Θα γίνει αφιέρωμα στην πολύπαθη Κύπρο με έμφαση στην σκλαβωμένη Σαλαμίνα.
Θα παρουσιαστούν συνθέσεις του κου Αλέξανδρου Χάχαλη, άμεσα συνδεόμενες με το αντικείμενο της Εσπερίδας, η οποία θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Καλεσμένοι μας:
Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος ΕΟΤ, τ.Υπ. Πολιτισμού
Φώτης Φωτίου, Προεδρικός Επίτροπος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Γιώργος Συλλούρης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας
Ευάγγελος Βαλλιανάτος, Ιστορικός, Συγγραφέας, Αρθρογράφος, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Στράτος Θεοδοσίου, Αστροφυσικός, Ομότιμος Καθ. ΕΚΠΑ, Πρ. Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
Ηλίας Μαριολάκος, Ομότιμος Καθ. Γεωλογίας Παν/μίου Αθηνών, Συγγραφέας
Χρύσα Νικολάκη, Κριτικός Λογοτεχνίας Θεάτρου, Συγγραφέας
Σάββας Καλεντερίδης, Συγγραφέας, Γεωπολιτικός, Εκδότης (Ινφογνώμων)
Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής, ΑΠΘ

Καλλιτέχνες επί σκηνής

Τζένη Δριβάλα, υψίφωνος
Αγάπη Παπαμήτσου, υψίφωνος
Φίλιππος Μοδινός, τενόρος
Chris Van Cleave, βαρύτονος, κιθάρα
Κώστας Γιαλίνης, αφηγητής
Κώστας Ακτύπης, κρουστά
Νίκος Τουλιάτος, κρουστά

Το Greek News and Radio FL,  καθώς και η εταιρία Businessrise, είναι στην ευχάριστη θέση να αποτελούν Χορηγούς Επικοινωνίας αυτής της άκρως σημαντικής Πολιτιστικής Ημερίδας, με θέμα την Επανάσταση του ’21 και με διακεκριμένους καλεσμένους. Είναι τιμή μας να συμμετέχουμε σε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια.

Chris Van Cleave

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This