ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ.. ΡΑΒΕ–ΞΗΛΩΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ..

12 Oct, 2021

Κάποτε οι Ισπανοί, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι… Με καθρεφτάκια και με χάντρες, κατακτούσαν λαούς της Αφρικής. Αποκομίζοντας οφέλη τεράστια. Ρίχνοντας μια ματιά σήμερα, στην Μπακογιάννειο νοοτροπία θα δούμε πως τόσους αιώνες μετά, δεν έχουν αλλάξει πολλά.

Δυστυχώς. Στην πολιτική πάντα βρίσκει κανείς τρόπους να μασάει. Κοροϊδεύοντας τα πλήθη. Με τι; Με χάντρες πάλι και με καθρέφτες. Με κίτς και με σαχλαμάρες. Η μητέρα του κυρίου, ως δήμαρχος Αθηναίων τότε, ξοδεύοντας πολλά εκατομμύρια, έριξε  τόνους τσιμέντων στην Ομόνοια. 

Καταστρέφοντας την. Ήρθε ο γιός και με πολλά πάλι εκατομμύρια την επανέφερε κάπως τη δόλια τη πλατεία, στην μορφή που είχε. Πριν την παρέμβαση της μαμάς.. Και με τη φόρα που πήρε, γέμισε την οδό Πανεπιστημίου ζαρντινιέρες και χουρμαδιές της Αφρικής. Λες και οι φοίνικες έχουν καμία σχέση με την χλωρίδα και την πανίδα του τόπου 

Έτσι εκείνος ο τάχα ”μεγάλος περίπατος” της Αθήνας, το μόνο που δημιούργησε ήταν ο τεράστιος συνωστισμός, στις ώρες της αιχμής κυρίως. Μαζί με τα εκατομμύρια που έφυγαν.. Και τις θυελλώδεις αντιδράσεις που υπήρξαν δικαίως. 

Σε μια εποχή ακραίας λιτότητας, με τον πληθυσμό να υποφέρει. Και να αγανακτεί με τις γελοίες μελέτες του ποδαριού. Που μόνο λεφτά για πέταμα δεν επέτρεπε Γιατί ήταν πρόκληση.  Έτσι το φιλόδοξο πριν ενάμιση χρόνο, σχέδιο, του δημάρχου Αθηναίων, ναυαγεί. Και πάμε γι αλλά. 

Η Πανεπιστημίου ετοιμάζεται και πάλι, για μια νέα ριζική μεταμόρφωση, με εκτενείς εργασίες. Που θα ξεκινήσουν προς το τέλος του έτους. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει 18-24 μήνες και ο προϋπολογισμός είναι της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Αν δεν αλλάξει στην πορεία του το ποσό. 

Ο δήμος μιλάει για καθοριστική αναβάθμιση του κέντρου. Μα έτσι έλεγε και για το προηγούμενο κίτς που μόνο λεφτα πέταξε. Με τις σαχλές ζαρντινιέρες και τις πανάκριβες γλάστρες.

Τώρα μιλούν για καθοριστικές παρεμβάσεις με πεζοδρομήσεις παράπλευρων οδών Ο πιο κεντρικός δρόμος της Αθήνας που συνδέει την πλατεία Συντάγματος με αυτήν της Ομόνοιας, θα μετατραπεί σε μια δεντροφυτεμένη λεωφόρο Με φαρδιά μαρμάρινα πεζοδρόμια. Ένσταση πρώτη. Το μάρμαρο όταν βραχεί, γίνεται ολισθηρό. 

Θα υπάρχει μέριμνα γι αυτό; Και δεύτερο. Ακούγεται πως τα δένδρα θα είναι πλατάνια.. Τα πλατάνια θέλουν πολύ νερό. Ζούνε μόνο όπου υπάρχουν υδροφόροι ορίζοντες από κάτω. Πώς θα επιβιώσουν; Ελπίζουμε να είναι κι αυτή η μελέτη στο πόδι και να προβλέπει ανόητες παρεμβάσεις με πεταμένα λεφτά. 

Γιατί αυτή τη φορά θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες. Φθάνουν πια οι τρύπιοι κουμπαράδες με τα πεταμένα λεφτά των πολιτών. 
Φθάνει το αλαλούμ. Και ο αυτοσχεδιασμός με… ξένα κόλυβα. 
Τέλος πάντων. Πεύκα να μην είναι. Γιατί τώρα που πήρε φόρα η κυβέρνηση, με όλη αυτή τη συντέλεια που έχει προκληθεί, δεν τα βλέπω καλά. Θα πάνε κι αυτά μαζί με της Εύβοιας…

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This