EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
SOCIAL-ΠΑΓΙΔΑ

SOCIAL-ΠΑΓΙΔΑ

25 Jan, 2024

Για να αφυπνιστούν και οι λοιποί συνεπαρμένοι του μαγικού κόσμου της κοινωνικής δικτύωσης… Η πραγματική ζωή δεν είναι στα social media, αγαπημένοι μου. Αυτά είναι μόνο ένας εικονικός χώρος, όπου κινδυνεύουμε να χάσουμε το μέτρο και την ουσία του εαυτού μας. Εδώ όπου πλεονάζει η προβολή, που συνήθως ξεφεύγει της ορθής χρήσης και μετατρέπεται σε υπερβολική και ανόητη αυτοπροβολή. Ατέλειωτες, περιττές κι αδιάφορες αναρτήσεις πλεονάζουν εδώ που, ακόμα και τα φαινόμενα χυδαιότητας και έλλειψης σεβασμού, καταλαμβάνουν τόσο αχόρταγα έδαφος. Εδώ όπου το αρσενικό και το θηλυκό έχασαν το όριο της αξιοπρέπειας, “πουλώντας” το ψεύτικο, την πρόκληση και τη διαθεσιμότητά τους στην…ελεύθερη social “αγορά”. Και τι κατόρθωμα, μηδενίσαμε την αληθινή ανθρώπινη επαφή, παγιδευμένοι σ’ ένα ψευδοπεριβάλλον!

Η πραγματική ζωή σαφώς και εδράζεται έξω από τούτην εδώ τη βιτρίνα που τόση υπεραξία της δώσαμε. Εκεί έξω, που ζωές δυστυχούν σε αγωνίες, βάσανα, ανασφάλειες κι όλων των ειδών τα προβλήματα. Εντούτοις, πολλοί τρυπώνουν σ’ αυτόν εδώ τον ψευτόκοσμο, επιδιώκοντας ένα πλαστό σκηνικό, στο οποίο, ούτε οι ίδιοι, δεν αναγνωρίζουν τον υπερ-φιλτραρισμένο εαυτό τους που υπερ-προβάλλεται με γελοία επαναλαμβανόμενα στησίματα… Πόσοι δεν θά ‘θελαν να τους γράψουν ή να ξεστομίσουν ένα αγανακτισμένο “Έλεος, φτάνει πια!”…και μη μου πείτε ότι διαφωνείτε!

Πόσες φορές οι στιγμές της προσωπικής ζωής κατακλύζουν τη ροή αναρτήσεων -συχνά ηλιθιωδώς και άσκοπα- ή γίνονται βορά στον χλευασμό των περίεργων!

Και πόσες άλλες δε βλέπουμε φτιασιδωμένες ευτυχίες, που μπαλώνουν τα ελλείμματά τους μέσα στο κουκούλι του Facebook, του Instagram, του tik tok! Ζωές που γεμίζουν τα κενά τους, με την ψευδο-παρουσία μιας υποκριτικής διαδικτυακής “αυλής”… Ζωές που παριστάνουν ρόλους, ενώ κάποιοι γνωρίζουν καλά πως άλλα επιδεικνύουν οι ίδιοι, μα άλλα συμβαίνουν στο παρασκήνιο (είτε είναι γνώστες είτε πίσω τους η αλήθεια κάνει πάρτυ κι αυτοί σουλατσάρουν πλανεμένοι στο φανταστικό τους σύμπαν).

Δεν είναι αλήθεια ένα λυπηρό κι αξιοθρήνητο κοινωνικό φαινόμενο; Το λέω και κατηφόρα αξιών και λογικής…

Ευτύχημα που υπάρχουν και προφίλ ή σελίδες με ουσία και μέτρο, που έχουν πράγματι κάτι χρήσιμο να πουν, προβάλλουν τέχνη και λόγο και προωθούν πολιτισμό.

Μια επαναξιολόγηση των μέσων και της παραπλάνησης που βύθισαν τον σημερινό άνθρωπο, αδιαμφισβήτητα μας χρειάζεται. 

Με διάθεση για σκέψη, προβληματισμό και εκτίμηση στους ομοίως σκεπτόμενους…

 

 

 

 

photo geralt / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This