ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Νόμπελ Ειρήνης,Maria Ressa,Dmitry Muratov

Tο Νόμπελ Ειρήνης πήγε στους δημοσιογράφους Maria Ressa και Dmitry Muratov

8 Oct, 2021

Το Νόμπελ Ειρήνης απονεμήθηκε στους δημοσιογράφους Maria Ressa και Dmitry Muratov, για τις προσπάθειές ετών που κατέβαλαν και καταβάλλουν , ώστε να διασφαλίσουν την ελευθερία έκφρασης, τόσο στις Φιλιππίνες,όσο και στη Ρωσία..

Η Maria Ressa είναι διευθύνων σύμβουλος της Rappler, μιας εφημερίδας που επικρίνει το καθεστώς του Προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ενώ ο Dmitry Muratov ηγείται της ανεξάρτητης ρωσικής εφημερίδας Novaya Gazeta. Και οι δύο δημοσιογράφοι έχουν αντιμετωπίσει απειλές, τόσο νομικές, όσο και κατά της ζωής τους, κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, καθώς οι αντίστοιχες κυβερνήσεις τους καταπάτησαν τα δικαιώματα των δημοσιογράφων.

“Η δωρεάν, ανεξάρτητη και βασισμένη στα γεγονότα δημοσιογραφία χρησιμεύει για την προστασία από κατάχρηση εξουσίας, ψέματα και πολεμική προπαγάνδα”, δήλωσε η Μπερίτ Ράις-Άντερσεν, πρόεδρος της νορβηγικής επιτροπής Νόμπελ, καθώς ανακοίνωσε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στο Όσλο την Παρασκευή.

Είπε ότι τόσο η Maria Ressa, όσο και ο Dmitry Muratov είναι “εκπρόσωποι όλων των δημοσιογράφων που υποστηρίζουν αυτό το ιδανικό σε έναν κόσμο όπου η δημοκρατία και η ελευθερία του Τύπου αντιμετωπίζουν ολοένα και πιο αντίξοες συνθήκες”. Ο Ράις-Άντερσεν πρόσθεσε ότι η επιλογή της επιτροπής είχε σκοπό να «υπογραμμίσει τη σημασία της προστασίας και της υπεράσπισης αυτών των θεμελιωδών δικαιωμάτων».

Η Maria Ressa γίνεται η πρώτη γυναίκα που βραβεύτηκε με Νόμπελ φέτος, ενώ είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι μέλη από την ομάδα του Dmitry Muratov έχουν σκοτωθεί πάνω στο καθήκον της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.

H Εφημερίδα Greek News and Radio FL συγχαίρει τους αδέσμευτους και μη συστημικούς δημοσιογράφους

Source: CNN
Photograph: en:User:Anubis3Medal: Gustav Vigeland, Public domain, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This