EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Tarpon Springs

Tarpon Springs: Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων

9 Jan, 2022

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στο Tarpon Springs της Florida, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου του μέλους tου Kογκρέσου κύριο Gus Bilirakis, του δημάρχου Tarpon Springs  κύριο Αλαχούζο, ο Γενικός Πρόξενος του Ελληνικού Γενικού Προξενείου της Τάμπας, κ. Λουκάς Τσώκος, του Δημάρχου Χανίων, μια Αδερφή πόλη του Tarpon Springs, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και πλήθος άλλων επωνύμων και πιστών.

Η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων ετελέσθη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Tarpon Springs, χοροστατούστος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Πλήθος πιστών παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία με έκδηλη την πίστη του, καθώς και την λαχτάρα του, αφού πέρισυ, λόγω της πανδημίας δεν έλαβε χώρα σε έκταση το μέγαλο γεγονός του εορτασμού των Θεοφανείων.

Tarpon Springs

Tarpon Springs Epiphany

Μετά την Θεία Λειτουργία οι Επίσημοι και το πλήθος των πιστών μετέβει στο Spring Bayou για των αγιασμό των υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα κρυστάλλινα νερά τηςπηγής. Εκεί, πλήθων νεαρών, ανεμέμενε με ανυπομονισία να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό και να έχει την ευλογία του. Φέτος, ο μεγάλος νικητής ήταν ο 16χρονος μαθητής  Αλέξανδρος  Μακρής, απο το Port Richie. «Κολύμπησα προς τα κάτω και μόλις είδα τον Σταυρό να λάμπει, τον άρπαξα. Είναι καταπληκτικό. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», δήλωσε ο ίδιος μέσα στην εκκλησία.

Tarpon Springs

Tarpon Springs – Spring Bayou- Ο νικητής που έπιασε πρώτος τον Τίμιο Σταυρό.

Το πρωί της Πέμπτης, ο Δήμαρχος του Tarpon Springs  κύριος Αλαχούζος επέδωσε το κλειδί της πόλης στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο «Σας το δίνω για να σας θυμίζει ότι σας αγαπάμε, σας σεβόμαστε και σας θέλουμε να είστε τακτικά εδώ στο Tarpon Springs», τόνισε και κατέληξε, ανακράζοντας «Άξιος».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ευχαρίστησε γι’ αυτή τη μεγάλη τιμή, και εξέφρασε την αγάπη του προς την Ελληνική πόλη του Tarpon Springs. Τόνισε οτι σε αυτή την πόλη  κρατείται ο ελληνικός πολιτισμός, οι αξίες της Ορθοδοξίας και η θρησκευτική πίστη. «Είστε αξιέπαινοι, γιατί ακόμα και στις δύσκολες μέρες της πανδημίας, δεν σταματήσατε αυτή την ωραία παράδοση και μας κάνετε υπερήφανους και ως Έλληνες, αλλά και ως χριστιανούς ορθοδόξους. Άξιος και εσείς. Συγχαρητήρια. Ευχαριστώ πολύ».

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Περιπλάνηση

Περιπλάνηση

Γνώριμα μέρη στα ιερά μας σαν ένα δίχτυ, πλαγιές γερμένες  πλατάνια μόνα μες τις ελιές, όνειρα...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This