ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
The Business of Food

«The Business of Food», ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ανέργους και ευάλωτες ομάδες

14 Oct, 2021

The Business of Food

Ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εργασιακή ένταξη των ανέργων και την ενδυνάμωση των ευάλωτων ομάδων, αποτελεί το «The Business of Food«. Η μη κερδοσκοπική Wise Greece, που από το 2013 βοηθά τους μικρούς παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, σχεδίασε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δωρεάν συμμετοχή για όσους και όσες ενδιαφέρονται για την ενδυνάμωση και την επιχειρηματικότητα, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να ασχοληθούν επαγγελματικά με την παραγωγή τροφίμων.

Το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα “The Business of Food” απευθύνεται σε ευάλωτες ομάδες, που αγαπούν τα ελληνικά προϊόντα και προτίθενται να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον τομέα των τροφίμων ή να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση. Συγκεκριμένα, φοιτητές όλης της Ελλάδας, άνεργες γυναίκες της Αθήνας ή της επαρχίας, άνδρες και γυναίκες άνω των 50 που επιθυμούν να κάνουν στροφή στο επάγγελμά τους, αλλά και μέλη Γυναικείων Συνεταιρισμών, αποτελούν τους βασικούς ωφελούμενους του προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν μεταξύ άλλων πώς μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους σειρά προϊόντων, τι πρέπει να προσέξουν στη συσκευασία, πώς μπορούν να καταρτίσουν το επιχειρηματικό και οικονομικό πλάνο τους, πώς να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους καταναλωτές και πώς να προωθούν τα προϊόντα τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τις ιστορίες επιτυχίας διάσημων Chef και συνομιλούν με καταξιωμένους παραγωγούς τροφίμων, που φιλοξενούνται στα σεμινάρια.

Έμπειροι ομιλητές και εκπαιδευτές, καθοδηγούν τους συμμετέχοντες στον μαγικό κόσμο της επιχειρηματικότητας και των τροφίμων με τρόπο εύκολο, ευχάριστο και διαδραστικό! Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σεμινάρια στους νομούς Δράμας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, αλλά και στην Κρήτη, ενώ στους επόμενους μήνες το “Τhe Business of Food” θα φτάσει σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Η Μελίνα Ταπραντζή, Πρόεδρος και ιδρύτρια της Wise Greece, ανέφερε σχετικά στο Brunch Press Event, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021: “Eίμαστε δίπλα τους από την αρχή, από τα πρώτα τους βήματα, όπου θα μάθουν τα βασικά εργαλεία της επιχειρηματικότητας, μέχρι και την υποστήριξη στην ανεύρεση δικτύου πωλήσεων και την πραγματοποίηση εξαγωγών για όσους τελικά βγάλουν δικές τους σειρές προϊόντων. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μαθαίνουν από εμάς, αλλά μαθαίνουμε κι εμείς πολλά από εκείνους”.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την Wise Greece, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Το πρόγραμμα Active Citizens Fund, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Η Wise Greece είναι μία μη κερδοσκοπική κίνηση, που βοηθά τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς τροφίμων να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, μετατρέποντας παράλληλα το κέρδος από την πώλησή τους σε τρόφιμα για ορφανοτροφεία, συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία. Έτσι, ο σκοπός είναι διπλός! Από τη μία πλευρά, ενισχύονται οι πωλήσεις των Ελλήνων παραγωγών, άρα και η ελληνική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα επιτελείται ένα σημαντικό κοινωνικό έργο, αφού εξασφαλίζεται το πιο βασικό αγαθό για τους συνανθρώπους μας, η διατροφή. Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι η Wise Greece δεν αποδίδει ποτέ χρήματα, παρά μόνο τρόφιμα σ’ εκείνους που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και εγγραφές: www.wisegreece.com
Για περισσότερες πληροφορίες: email: info@wisegreece.com – τηλ.: 213 0276559

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This