ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Ξεπούλημα,Ελλάδας

Το Ξεπούλημα της Πατρίδας μου

26 Sep, 2021

Συγγραφέας: Ιωάννα Λαζάρου

Δυστυχώς το ξεπούλημα της Ελλάδας είναι γεγονός. Η ιστορία της ένδοξης αρχαίας Ελλάδας έχει τελικά τιμή παρόλο που πιστεύαμε πως είναι ανεκτίμητη. Πάρθηκε λοιπόν μια ντροπιαστική απόφαση από την κυβέρνηση που αφορά την ενοικίαση των αρχαίων της Ελλάδας σε μουσεία του εξωτερικού με πρόφαση της «προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς» της χώρας μας.

Πως είναι δυνατόν να αποφασίζουν μερικοί τον δανεισμό όλων εκείνων για τα οποία πολέμησαν οι Έλληνες; Πως είναι δυνατόν να αποφασίζουν μερικοί για τον δανεισμό της κληρονομιάς μας αντί να αποφασίζουν να πάρουν πίσω όσα μνημεία μας έχουν κλέψει και τα καρπώνονται άλλοι;

Η νομοθετική ρύθμιση-ντροπή προβλέπει τον δανεισμό κινητών μνημείων για 25 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 25 χρόνια, αντί για 5 χρόνια με ανανέωση άλλων 5 που ίσχυε ως σήμερα. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε την σχετική διάταξη στο Άρθρο 59, Μέρος Δ΄.

(https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/2f026f42-950c-4efc-b950-340c4fb76a24/mouseio-VRANA.pdf)

Μετά το πέρας τόσων δεκαετιών άντε να βρούμε το έκθεμα. Ποιος από εκείνους που έβαλε τις υπογραφές θα ζει μέχρι τότε. Μπορεί κιόλας και να χαθεί το αρχείο καταγραφής. Τι ακριβώς θέλει να πετύχει η κυβέρνηση; Την εμπορευματοποίηση της ιστορίας μας; Ποια θα είναι αυτά τα αρχαιολογικά κειμήλια που θα εμπορευματοποιηθούν και ποια θα είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία θα τα στέλνουν στο εξωτερικό; Για ποιο λόγο αυξήθηκε τόσο η διάρκεια «δανεισμού» της ιστορίας μας;

Σαν να μην έφταναν αυτά μπαίνει στο παιχνίδι και το αιώνιο πρόβλημα της Τουρκίας. Βροντοφωνεί η κυβέρνηση πως θα μπει σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Και εδώ τίθεται το ερώτημα. Μπαίνει στις διαπραγματεύσεις για να διαπραγματευτεί τι; Αυτά που ήδη μας ανήκουν;

Να διαπραγματευτεί Ελληνικά εδάφη ή το δικαίωμα της χώρας μας εκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Μπαίνει σε διαπραγματεύσεις για να καθησυχάσει μια χώρα που φέρεται παράλογα και λέει ότι θέλει με την ελπίδα να βρει ένα εύκολο θύμα όπως η Ελλάδα και να κερδίσει πράγματα που δεν της ανήκουν; Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Και ας μην ξεχνάμε την Αλβανία, η οποία είδε την αφέλεια των Ελλήνων με την Τουρκία και αποφάσισε να ξεκινήσει και αυτή ιστορία διεκδικήσεων. Επιθυμούν την διεκδίκηση των περιουσιών των τσάμηδων κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες για τους Έλληνες εξελίξεις.

Υπάρχουν ομάδες στην Αλβανία που υποστηρίζουν ότι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας βρίσκονται αλβανικές περιουσίες για τις οποίες και απαιτούν να αποζημιωθούν. Σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζουν, μόνο στην Θεσσαλονίκη οι αποζημιώσεις των «περιουσιών» αυτών είναι 35 εκατομμύρια.

Ταυτόχρονα όμως δεν βλέπω πουθενά να γίνεται λόγος για τις κατασχεμένες περιουσίες των Ελλήνων στην Αλβανία ούτε για τις ελληνικές εκκλησίες και κατοικίες που κατεδαφίστηκαν τα τελευταία χρόνια παρά το γεγονός ότι από το 2018 συμβαίνει σχεδόν καθημερινά.

Για να μην αναφερθώ στα Βόρειο-Ηπειρωτικά κληροδοτήματα για τη διατήρηση του Ελληνισμού σε περιοχές τις οποίες δεν αναγνωρίζει η αλβανική κυβέρνηση ως μειονοτικές όπως η Μοσχόπολη, η Κορυτσά και η Χιμάρα. Η αλβανική κυβέρνηση δεν επέτρεψε τη χρήση αυτών των κληροδοτημάτων για την προώθηση της Ελληνικής παιδείας και φυσικά τα δήμευσαν ελληνικές κοινοτικές περιουσίες χωρίς καμία σοβαρή αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση.

Νοικιάζουν την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και «διαπραγματεύονται» πράγματα αυτονόητα. Μόλις δηλαδή τελειώσει αυτή η ιστορία με την πανδημία θα ανήκουμε όλοι σε ξένες δυνάμεις. Η γη μας και η ιστορία μας θα ανήκει στους αγοραστές μας. Τα αρχαία μας θα βρίσκονται στα χέρια πολυεθνικών που θα φέρνουν τους τουρίστες για να τους ξεναγήσουν και τα χρήματα θα μπαίνουν στις τσέπες των πολυεθνικών και όχι στις τσέπες των Ελλήνων.

Από ότι φαίνεται η αρχική σκέψη όταν μας έβαλαν στα μνημόνια ήταν η αλλοίωση της δημοκρατίας, η οποία γεννήθηκε και από ότι φαίνεται θα πεθάνει στην Ελλάδα, η απώλεια της κυριαρχίας και η εφαρμογή του πολυπολιτισμικού μοντέλου.

Όλες οι ξένες δυνάμεις θα πλουτίσουν για ακόμη μια φορά σε βάρος της χώρας μας χρησιμοποιώντας την ιστορία μας. Θα μείνουμε μια χώρα μισή με την απώλεια των εδαφών που διεκδικούν τόσες χώρες και οι προδότες θα τα δώσουν όπως παρέδωσαν με την Συμφωνία των Πρεσπών το όνομα της ένδοξης Μακεδονίας μας.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πλέον όλοι μας πως τα αρχαία μνημεία και τα νησιά της χώρας μας όπως και η γλώσσα μας που προσπαθούν να αποτελειώσουν είναι ο πλούτος όλων των Ελλήνων.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This