EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Άνοιξη και αλλεργίες

Άνοιξη και αλλεργίες

8 Mar, 2022

Τί είναι η αλλεργία; Αίτια

 

Αλλεργία είναι η αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος έναντι στον ξενιστή. Το ανοσοποιητικό προστατεύει τον οργανισμό μας [από ξένους εισβολείς ] γνωστές ως αντιγόνα. Αυτό συμβαίνει όταν το σώμα μας δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις καλές από τις βλαβερές ουσίες. Όταν αισθάνεται ότι κινδυνεύει απελευθερώνει την χημική ουσία ισταμίνη στην οποία οφείλονται τα περισσότερα συμπτώματα της αλλεργίας,μιας και δρα ως νευροδιαβιβαστής και έτσι ξεκινάει μια φλεγμονώδη αντίδραση.

Η κληρονομικότητα παίζει μεγάλο ρόλο και όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά συνήθως είναι κάτω των 40 ετών η οποία παρουσιάζει εξάρσεις και υφέσεις ανάλογα την εποχή, το στρες κάποιες τροφές, φάρμακα, ηλεκτρική σκούπα, φίλτρα , τρίχες ζώων,πούπουλα μαξιλαριών κλπ.

Την άνοιξη όταν αρχίζει η ανθοφορία οι περισσότεροι που έχουν ευαισθησία, τα εισπνεόμενα των ανθέων επιδεινώνουν την κατάσταση τους διότι  η γύρη περιέχει πολλά αλλεργιογόνα .

Η γύρη των λουλουδιών δεν αιωρείται μόνο έξω, αλλά και μέσα στα σπίτια.

Οι κύριες εάρινες αλλεργίες είναι η επιπεφυκίτιδα,αλλεργική ρινίτιδα μαζί με συμφόρηση,βήχα και φτέρνισμα, αλλεργικό βρογχικό άσθμα, δερματίτιδες, φαγούρα στα μάτια,τη μύτη το φάρυγγα. Οι αλλεργίες σε μύκητες οφείλονται σε σπόρια που μεταφέρει ο αέρας .

Η altemaria και hormodendrum η λεγόμενη μούχλα της υπαίθρου ευδοκιμεί σε ζεστά κλίματα ενώ σε κλειστούς χώρους όπως μπάνια και υπόγεια που ζούν όλο το χρόνο είναι οι penicillioum – aspergillus-  mucor – rhizopus.

Η parietaria judaica το λεγόμενο περδικάκι που ανήκει στην οικογένεια Kνιδοειδών που αναδύεται ακόμη και απο τις πλάκες των πεζοδρομίων, όπως η urtica dioica = τσουκνίδα   περιέχει μυρμηκικό οξύ ακετιλοχολίνες και ισταμίνιες  που ευθύνονται για αυτές  τις αντιδράσεις .Τα άνθη της ελιάς επίσης  olea europea έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αλλεργιογόνων την άνοιξη.

 

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

 

Συμπληρώματα διατροφης.

Quercetin –

Θεωρείται ο βασιλιάς των φλαβονοειδών ότι καλύτερο για αλλεργίες .

Vit. C =2.000  mg ημερησίως

Αυτά τα δύο μαζί συμβάλουν στη βελτίωση των αλλεργιών.

 

ΒΕΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ  LG 16 -B 12 – LI  4

 

REFLEXOLOGY  – ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ = Υπόφυση ,επινεφρίδια, πίεση στη μεμβράνη του αντίχειρα και στα 2 χέρια , όλα τα δάκτυλα , λεμφαδένες ,αντίστοιχες περιοχές.

 

ΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ  ΓΙΑ  ΑΣΘΜΑ =Ανοίγει το βρογχικό δέντρο

Amni visnaga + Lobelia +Ephedra 3 D +Drosera =ολα σε ένα μίγμα.

 

ΓΙΑ  ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ  ΡΙΝΙΤΙΔΑ =ΒΑΜΜΑ Τ.Μ

Ribes nigrum +Euphrasia  off.+Glycyrrhisa Glarba = όλα σε ένα μίγμα.

 

 ΕΙΣΠΝΟΕΣ ΜΕ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Ευκάλυπτο μέντα ματζουράνα θυμάρι βασιλικό.

 

Το Ginger περιορίζει την αλλεργική αντίδραση,ο Sambucus  τις φλεγμονές,και η =Echinacea καθαρίζει το αίμα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Nigella  sativa  oil  =2-3 κουτ. γλ. Την ημέρα μαζί με Ribes nigrum N.I G I DH =3- 4 ml σε ½  ποτήρι νερό 20΄ κάθε πρωί πριν το γεύμα χ 6 μήνες.

 

Αλλεργικός  κατάρρους και στρές =Να θυμάστε ότι το έντονο στρες επιδεινώνει τις κρίσεις  αλλεργικής καταρροής. Αν ανήκετε στην κατηγορία που οι ρυθμοί σας στην εργασία   είναι έντονοι και γενικά είστε τύποι σε συνεχή εγρήγορση θα σας βοηθήσει ένα σύμπλεγμα vit. B  3 φορές την ημέρα, παντοθενικό οξύ 1.000 mg  = vit.B5 + vit. C επίσης την ίδια δοσολογία.

 

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

 

Nutrum mur  = Για αλλεργίες  που εκδηλώνονται με πονοκεφάλους ,μυρμήγκιασμα στα χείλη στη μύτη και την γλώσσα.

Kali bichromicum – pulsatilla =για ιγμορίτιδες

Εuphrasia –   Argentum –  Aconnitum =για αλλεργική επιπεφυκίτιδα.

Hepar sulph -Graphites – calcarea sulphur =για βλεφαρίτιδα.

Graphites – sulphur =για έκζεμα

 Apis Mellifica =για εξανθήματα

Αrsenic Album  – Allium cepa  -Arundo mauritanica -Kali bichromicum Gelsemium =για ρινική αλλεργία.

 

GEMMOTHERAPY   MG

 

Αλλεργία και αλλεργικό άσθμα=Ribes nigrum + Alnus glutinosa  σε χρόνιες περιπτώσεις 50 σταγόνες χ 2 ενώ σε οξέα περιστατικά 200 σταγόνες την ημέρα.

 

Alnus glutinosa  δρά στα επινεφρίδια [εφόσον επιθυμούμε παραγωγή φυσικής κορτιζόλης] στους βλεννογόνους σε εμφάνιση οξείας φλεγμονής και έχει αντικαταρροϊκή δράση + Ribes nigrum +Betula pubences Σε περιπτώσεις οξέων ή χρόνιων αλλεργιών και τα 3 μαζί σε ένα μπουκάλι ανά 1 ώρα ένα κουτ,γλ.

 

Σε αλλεργικούς αγγειοσπαστικούς πονοκεφάλους =Alnus glutinosa + Ribes nigrum

 

Αλλεργίες αναπνευστικού, άσθμα =Rosa canina MG 1 DH + Ribes nigrum + Viburnum lantana

 

Το Viburnum lantana βοηθάει στη μείωση της ισταμίνης ,μειώνει τον σπασμό στην αλλεργική αντίδραση του βρογχικού δέντρου μιας και είναι αντιαλλεργικό αντιφλεγμονώδες μαζί με το Ribes nigrum για χρόνιες βρογχίτιδες ή αλλεργικό άσθμα,

 

To Ribes nigrum  είναι πηγή vit C και βιοφλαβονοϊδών χορηγείται το πρωϊ  διότι το βράδυ προκαλεί αϋπνία και είναι σημαντικό για άσθμα και αλλεργίες.

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This