ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Άσχημες εικόνες επικρατούν στο Αφγανιστάν- μητέρες να πετούν τα παιδία τους πάνω απο τα συρματοπλέγματα στο αεροδρόμιο Καμπούλ σε Βρετανούς

19 Aug, 2021

Photo: Hundreds of people run alongside a U.S. Air Force C-17 transport plane as it moves down a runway of the international airport in Kabul, Afghanistan on Aug.16, 2021. | Verified UGC via AP, source politico.com

Άσχημες εικόνες επικρατoύν στο Αφγανιστάν, με απεγνωσμένες μητέρες να πετούν τα παιδία τους πάνω απο τα συρματοπλέγματα στο αεροδρόμιο Καμπούλ σε Βρετανούς, προσπαθώντας να σωθούν απο τους τρομοκράτες Ταλιμπάν.

Η εφημερίδα «Independent» λέει ότι: «Οι μητέρες ήταν σε απόγνωση. Τις έδερναν οι Ταλιμπάν. Φώναζαν ”σώστε το μωρό μου” και πετούσαν τα παιδιά τους προς το μέρος μας… Κάποια έπεσαν πάνω στα συρματοπλέγματα. Ήταν τρομερό αυτό που συνέβη. Στο τέλος της νύχτας δεν υπήρχε ούτε ένας ανάμεσά μας που να μην κλαίει».

Οι άσχημες σκηνές βίας έχουν συγκλονίσει όλη την χώρα και πολλές μητέρες κλαίνε και είναι υπο την τομοκρατία των Ταλίμπαν και φοβούνται μην τους αναγνωρίσουν.

Έχουν χαθεί 12 ζωές στο αεροδρόμιο Καμπούλ είτε επειδή ποδοπατήθηκαν ή επειδή δέχθηκαν πυρά σύμφωνα με τους Ταλιμπάν. Ο εκπρόσωπος τον Ταλιμπάν ότι ο σκόπος τους δεν είναι να κάνουν κακό και ότι δεν θέλουν να πειράξουν κανέναν: «Δεν θέλουμε να πειράξουμε κανέναν».

Μαρτυρίες αφγανιστών που λένε ότι οι Ταλιπαν τους ξυλοκοπούν και τους σκίζουν τα διαβατηρία με την βία: «Ήμουν με την οικογένειά μου, ένας Ταλιμπάν οργίστηκε για κάτι που είπε η γυναίκα μου κι άρχισε να την ξυλοφορτώνει μ’ ένα ραβδί. Εγώ τραυματίστηκα στην προσπάθειά μου να την προστατέψω. Φαίνεται ότι τους αρέσει να δέρνουν γυναίκες».

Επικράτει μεγάλος φόβος στο Αφγανισταν και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να ξεφύγουν απο μια τρομοκρατική ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν, να αναγνωριστούν και να επιβληθούν: «Όλοι αξίζουν να φύγουν από το Αφγανιστάν. Αλλά εμένα κανείς δεν θα με βοηθήσει; Είμαι νέα, θέλω να ζήσω ελεύθερη, κι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί τώρα στην πατρίδα μου. Αν δεν μας δεχθεί καμία χώρα, ίσως να μας διώξουν οι στρατιώτες κι έτσι θα αναγκαστούμε να πάρουμε και πάλι τον δρόμο της επιστροφής, να αντιμετωπίσουμε ξανά τους Ταλιμπάν. Δεν το αντέχω».

Υπάρχει φόβος απο τους Αφγανούς ότι δεν θα τους δεχθεί καμία χώρα και ότι θα επιστρέψουν πίσω και θα αναγκαστούν να ζήσουν ένα μεγάλο εφιαλτή απέναντι στους Ταλιμπάν: «Νόμιζα ότι αν φθάσουμε εκεί, θα είχαμε ίσως πιθανότητα να μας δεχθεί κάποια από τις χώρες σε ένα από τα αεροσκάφη τους. Έχουμε υποφέρει, μπορούμε να αποδείξουμε ότι οι Ταλιμπάν μας στοχοποιούν και θα προσπαθήσουν να μας ξαναβλάψουν».

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να την αφήσει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες προσπαθούν να καθυστερήσουν την αποκάλυψη δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της αύξησης των εισαγωγών, για να φτάσει σε μηνιαίο υψηλό ρεκόρ, ενώ ανέβασε το συνολικό έλλειμμα για όλο το 2021 σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, επίσης μια ιστορική πρωτιά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Μετά από κατακλυσμό κλήσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton (R) εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει τους νόμους σχετικά με τη χρήση βίας και την παράνομη μετανάστευση για πολίτες, ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών και την επιβολή του νόμου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στην Αριζόνα εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη γερουσιαστή Kyrsten Sinema (D-Ariz.), η οποία τιμωρήθηκε από το δικό της κόμμα την περασμένη εβδομάδα επειδή ψήφισε υπέρ της διατήρησης του Filibuster για τα δικαιώματα ψήφου στη Γερουσία.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η δυτική συμμαχία ασφαλείας του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας με ξεχωριστές γραπτές δηλώσεις εν μέσω συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη λύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό, είπε ο διάσημος καρδιολόγος και επιδημιολόγος Δρ. Peter Peter McCullough στο πρόγραμμα «Capitol Report» του NTD κατά τη διάρκεια της πορείας «Defeat the Mandates» στην Ουάσιγκτον, στις 23 Ιανουαρίου.