ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Έρικ Άνταμς

Έρικ Άνταμς: Η πόλη της Νέας Υόρκης «πλησιάζει στο οριακό της σημείο» με την εισροή παράνομων μεταναστών από το Τέξας

15 Sep, 2022

Το σύστημα καταφυγίων της Νέας Υόρκης είναι κοντά στο να κατακλυστεί από τη συνεχιζόμενη εισροή παράνομων μεταναστών από το Τέξας , δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Έρικ Άνταμς στις 14 Σεπτεμβρίου.

«Σε αυτή τη νέα και απρόβλεπτη πραγματικότητα, όπου αναμένουμε χιλιάδες άλλους να φτάνουν κάθε εβδομάδα στο μέλλον, το σύστημα της πόλης πλησιάζει στο οριακό σημείο του», δήλωσε ο Δήμαρχος Έρικ Άνταμς , Δημοκρατικός, σε δήλωση.

Η Νέα Υόρκη έχει καταγράψει πάνω από 11.000 παράνομους μετανάστες να εισέρχονται στο σύστημα καταφυγίων της τους τελευταίους μήνες, με άλλους να πηγαίνουν στα σπίτια μελών της οικογένειας ή φίλων. Αρκετοί προέρχονται από το Τέξας, το οποίο άρχισε να μεταφέρει με λεωφορεία αιτούντες άσυλο που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις ομοσπονδιακές αρχές σε «Πόλεις καταφύγιο» που διοικούνται από τους Δημοκρατικούς νωρίτερα αυτό το έτος.

Οι αρχές των ΗΠΑ λένε στους παράνομους μετανάστες να προσφύγουν αργότερα στο δικαστήριο για να εκδικαστούν τα αιτήματα ασύλου. Οι περισσότερες αξιώσεις απορρίπτονται και πολλοί μετανάστες δεν εμφανίζονται στο δικαστήριο. Οι αρχές σπάνια απελαύνουν παράνομους μετανάστες, ειδικά υπό τον Μπάιντεν.

Καταφύγιο

Η Νέα Υόρκη έχει νόμο που υποχρεώνει τις πολιτειακές και τοπικές αρχές να παρέχουν καταφύγιο στους «άπορους». Αυτό σημαίνει ότι «κάθε αιτών άσυλο που έρχεται στη Νέα Υόρκη θα έχει καταφύγιο», είπε ο Άνταμς στους δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση την Πέμπτη.

Αλλά οι αξιωματούχοι λένε ότι «επαναξιολογούν» τις πρακτικές της πόλης όσον αφορά την τήρηση του νόμου, επειδή όταν τέθηκε σε εφαρμογή, οι αξιωματούχοι δεν μπορούσαν να «έχουν προβλέψει» την τρέχουσα κατάσταση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας δικηγόρος της πόλης.

Αυτές οι πρακτικές περιλαμβάνουν επικοινωνιακές και επιχειρησιακές μεθόδους.

Ο Άνταμς, αμετανόητος όπως όλοι οι Δημοκρατικοί με τις καταστροφικές πολιτικές τους στα Νότια σύνορα μας,  αποκάλεσε τον Ρεπουμπλικανό Κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ και άλλους κυβερνήτες που ακολούθησαν το παράδειγμά του στη μεταφορά παράνομων μεταναστών σε πόλεις «απατεώνες κυβερνήτες» και είπε ότι οι αξιωματούχοι προσπαθούν να βρουν διάφορους τρόπους για να απαντήσουν στους κυβερνήτες, μεταξύ άλλων και νομικά.

Η Νέα Υόρκη δέχεται τέσσερα έως έξι λεωφορεία την ημέρα, σύμφωνα με τον Μανουέλ Κάστρο, επίτροπο της πόλης για τις υποθέσεις μεταναστών.

‘Προσχέδιο’

Ο κυβερνήτης της Αριζόνα, Doug Ducey, παρήγγειλε επίσης λεωφορεία για πόλεις, ενώ ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, μόλις ζήτησε από τις αρχές να μεταφέρουν με πτήσεις παράνομους μετανάστες στη Μασαχουσέτη .

«Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο που όλοι αρχίζουν να ακολουθούν», είπε ο Άνταμς.

Αυτός και άλλοι κυβερνήτες είπαν ότι μεταφέρουν τους μετανάστες για να προσπαθήσουν να αναγκάσουν τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, Δημοκρατικό, να εντείνει την επιβολή στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν έχει απορρίψει εκκλήσεις για βοήθεια από τη δήμαρχο της Ουάσιγκτον, Muriel Bowser και δεν φαίνεται να προσφέρει βοήθεια στη Νέα Υόρκη ή στο Σικάγο.

Ο Άνταμς μιλούσε την Πέμπτη σε έναν χώρο που περιγράφεται ως «κέντρο πλοήγησης πόρων» για τους παράνομους μετανάστες. Τα κέντρα επιτρέπουν την πρόσβαση σε νομικές υπηρεσίες, εγγραφή στο σχολείο και υγειονομική περίθαλψη.

«Θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε τους αιτούντες άσυλο με ανοιχτές αγκάλες και να τους παρέχουμε τους πόρους που χρειάζονται», είπε ο Άνταμς.

NYC GOVpressoffice@cityhall.nyc.gov, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This