ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Έφη Κακαράτζουλα

Έφη Κακαράτζουλα: «Ιωάννα εσύ ξέρεις γιατί έγινε όλο αυτό»

8 Oct, 2021

Έφτασε η ώρα της απολογίας της 36χρόνης Έφη Κακαράτζουλα, η οποία καλέστηκε να αποκαλύψει το μυστικό της πραγματικής αιτίας που οδηγήθηκε αυτή η γυναίκα να ρίξει βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας.

 

Η μόνη φράση που είπε η κατηγορούμενη είναι: «Ιωάννα εσύ ξέρεις γιατί έγινε όλο αυτό». Με αυτή την φράση άφησε να εννοηθεί στο ευρύ κοινό ότι ακόμα δεν έχει βγεί στο φως της δημοσιότητας, ο πραγματικός λόγος της επίθεσης μέχρι σήμερα. Η κατηγορούμενη κατά την διάρκεια της συλληψή της, αναφέρει με σπόντες και υπονοούμενα σχετικά με τον λόγο της αποτρόπαιας επίθεσης της σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η ίδια μας αποκαλύπτει τους λόγους που έπαθε με το εμμονή με το θύμα. Ο λόγος είναι προσωπικό ζήτημα που είχε η κατηγορούμενη με το θύμα, το οποίο θα το αποκαλύψει στο δικαστήριο: «Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα.

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. 

Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα».

Επίσης αναφέρει ότι:  «Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Όλα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς παραβατική συμπεριφορά.

Η στάση μου αυτή απέδειξε ότι υπερισχύει ο τρόπος ανατροφής μου και η δομή της προσωπικότητάς μου. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν.

Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου».

Συνεχίζει να μας λέει ότι ήταν μια απερίσκεπτη πράξη και ότι απλά ήθελε να την τραυματίσει: «Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή η ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου.

Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν. Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ»

Ερωτήθει γιατί επέλεξε το βιτριόλι και μάλιστα μεγάλη ποσότητα και απάντησε πως: «δεν ήταν μεγάλη ποσότητα, ήταν ένα κανονικό ποτήρι, δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά».

Επίσης ρωτήθηκε απο τους δημοσιογράφους ότι: «Γνωρίζετε ότι αν είχε εισπνεύσει από τη μύτη ή το στόμα του βιτριόλι θα καταστρέφονταν είτε οι πνεύμονες ή ο οισοφάγος με αποτέλεσμα το θάνατο της και ότι εάν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα το οξύ θα προκαλούνταν ο θάνατος της από αιμορραγία;»

Η κατηγορούμενη απάντησε ότι: «Δεν γνώριζα τίποτα από όλα αυτά. Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα. Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο.

Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν γνώριζα ότι θα προκαλούσα τόσο μεγάλη ζημιά. Το παχύρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός δεν γνώριζαν ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή».

Μετά ρωτήθηκε απο που προμηθεύτηκε το βιτριολί και η κατηγορούμενη απάντησε ότι: «Για την πράξη ανεύρεσης και την προμήθεια του καυστικού υλικού είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη και κανείς άλλος. Δεν θέλω να απαντήσω από που το προμηθεύτηκα».

Συνέχισαν τις ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι προς την κατηγορούμενη: «Προσπαθήσατε να έρθετε σε επαφή έστω και τηλεφωνικώς με την ίδια ή μέσω του συνηγόρου σας για να ζητήσετε συγνώμη από την παθούσα»

Η κατηγορούμε απάντησε ότι: «Μέσω του συνηγόρου μου επικοινώνησε ο ίδιος με τους δικηγόρους της και τους εξέφρασε τη συμπάθειά του και τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση. Σήμερα που είμαι ξανά ενώπιον σας δηλώνω τη μεταμέλεια μου και τη συγγνώμη μου εάν φυσικά γίνει δεκτή».

Tέλος μας αναφέρει σχετικά πληροφορίες που την θέλουν να επιχείρησε να επικοινωνήσει με πρόσωπο του περιβάλλοντος της Ιωάννας κατά τις πρώτες μέρες νοσηλείας της, ανάφερε ότι: «Για τα δημοσιεύματα και την προσπάθειά της πολιτικής αγωγής να παρουσιάσει ψευδή γεγονότα ως αληθή και συγκεκριμένα ότι δήθεν εγώ είχα στην κατοχή μου σχεδιάγραμμα του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται και ότι συνομίλησα με φιλικό της πρόσωπο προκειμένου να αποσπάσω πληροφορίες για να της επιτεθώ ξανά μέσα στο νοσοκομείο το διαψεύδω κατηγορηματικά.

Πρόκειται για άτοπες και αβάσιμες κατηγορίες. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου στη δικογραφία, όλα αυτά λέγονται αυθαίρετα και κακόβουλα για να επιβαρύνουν την ήδη δυσάρεστη θέση μου».

Πηγή
1. newsbomp.gr

photo thetoc.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This