EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Αναιμία

Αναιμία

7 Feb, 2022

Η αναιμία εμφανίζει συμπτώματα όπως Γενική αδυναμία, αίσθημα κόπωσης μπορεί  συνοδεύεται με τάση λιποθυμίας η ζαλάδα, λαχάνιασμα χλωμό δέρμα ή κίτρινο.

Η ωχρότητα μπορεί να εμφανίζεται ακόμη και στα νύχια κάτω από το δέρμα ,στις παλάμες ,στα ούλα .Πολλές φορές παρατηρείται και στα χείλη να- έχουν μπλε χρώμα ή την αίσθηση ότι η γλώσσα να καίει, σε[ αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρχει έλλειψη βιταμίνης Β 12]

Άλλα συμπτώματα για την αναιμία μπορεί να είναι  αϋπνία πονοκέφαλος μειωμένη όρεξη, ακανόνιστος ρυθμός, η δυσκολία στην συγκέντρωση .

Στη  κακοήθη αναιμία υπάρχει η αίσθηση ότι η γλώσσα είναι λεία ,προβλήματα στην κίνηση  ή στην ισορροπία, κατάθλιψη ή απώλεια μνήμης, μυρμήγκιασμα στα άκρα.

Προσοχή στην περίπτωση της κακοήθους αναιμίας υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει βλάβη στο νωτιαίο μυελό.

Ο σίδηρος σε συμπληρώματα διατροφής σε  πολλές περιπτώσεις αν κάνετε χρήση χωρίς τη συμβουλή ειδικού μπορεί να προκαλέσει πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας  από δηλητηρίαση  σιδήρου που μπορεί να απειλήσει τη ζωή σας προκαλώντας, κρίση επιληψίας, διάρροια εμετό, λήθαργο, ίκτερο πυρετό.

Τα ερυθροκύτταρα μας ζούν μόνο γύρω στις 120 μέρες,αν στερούνται οξυγόνου σημαίνει ότι έχουν πρέπει να αντικαθίσταται συνέχεια. Ο σίδηρος μεταφέρει το οξυγόνο στο αίμα .

Αιτίες Αναιμίας

Η αναιμία παρουσιάζεται όταν έχουμε κάποια απώλεια αίματος όπως στο πεπτικό έλκος ,αιμορροϊδες, σε αλκοολισμό, κατά την έμμηνο ρύση των γυναικών σιδηροπενική αναιμία. Oι  μεγαλοβλαστικές αναιμίες  συνήθως από ανεπάρκεια φυλλικού οξέος  ,αιμολυτικές αναιμίες έλλειψη  φυλικού οξέος και βιταμίνης Β12 , μεσογειακή αναιμία, θαλασσαιμία ,δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Κάποια φάρμακα για τη νόσο του  crohn όπως η σουλφασαλαζίνη που χρησιμοποιείται για την ελκώδη κολίτιδα είναι υπεύθυνα για το μεταβολισμό του φυλλικού οξέος. Και τα δύο αυτά ανήκουν στα ΙΦΝΕ. Δηλαδή ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα  του εντέρου. Η κακοήθης αναιμία είναι μια σπάνια περίπτωση από ανεπάρκεια βιτ.Β12 επειδή το στομάχι δέν παράγει μια ουσία για να την  συνθέσει  βοηθώντας τη να απορροφηθεί στό λεπτό έντερο .Αυτή η αναιμία είναι σπάνια και προσβάλει συνήθως άτομα σε μεγάλη ηλικία .

Αφού συμβουλευτείτε το γιατρό σας και κάνετε εξετάσεις τότε θα είσαστε σε θέση  να έχετε μια διάγνωση σε πια κατηγορία ανήκετε.

Στην συμβατική ιατρική ανάλογα που υπάρχει έλλειψη συνήθως δίνουν γλυκονικό σίδηρο και όχι θειικό ,βιτ Β12  πολλές φορές ενέσιμες, φυλλικό οξύ, αλλαγή διατροφής Σε σπάνιες περιπτώσεις όταν υπάρχει μεγάλη απώλεια αίματος η μόνη λύση είναι το χειρουργείο.

Στην αιμολυτική αναιμία σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται αφαίρεση του σπλήνα και στη θαλασσαιμία μπορεί να χρειαστεί μεταγγίσεις αίματος εφόρου ζωής.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ  ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Έχει σημασία η διατροφή και ειδικά ο συνδυασμός των τροφών

Πχ Για να απορροφηθεί ο σίδηρος από τροφές που περιέχουν μεγάλα ποσοστά χρειάζεται αλκαλοποίηση .Δηλαδή τρώτε σπανάκι χρειάζεται οπωσδήποτε λεμόνι ή πορτοκάλι . Φακιές που ξέρουμε ότι και αυτές έχουν πολύ σίδηρο αλλά τον περισσότερο τον έχει το συκώτι.

H πράσινη σαλάτα και λεμόνι όχι ξύδι και φέτα η άλλα γαλακτοκομικά  καταστρέφουν το σίδηρο. Μπορείτε να φάτε τα γαλακτοκομικά σας μετά από 4 ώρες τουλάχιστον.

Όλα τα εσπεριδοειδή έχουν πολύ βιταμίνη  C που μετατρέπουν τον σίδηρο από τρισθενή σε δισθενή για καλύτερη απορρόφηση. Σύμπλεγμα βιταμινών Β, χαλκός και φυλλικό οξύ. Χλωρέλλα . Όχι σε τροφές που περιέχουν μαγιά.

Στήν Κινέζικη ιατρική  εκτός τον βελονισμό χρησιμοποιούμε το Ασιατικό  Panax  ginseng  για τόνωση και αίσθημα κόπωσης –   Angelica sinensis είναι συνήθως γυναικείο βότανο και βοηθάει στις μέρες που χάνουν πολύ αίμα,για αναιμικούς με ωχρό δέρμα και σε πολλούς συνδυασμούς μαζι με την Rhemannia ανάλογα την πάθηση.

Rhemannia  glutinosa  –  Astragalus membranaceus

Aσθενείς  με λευκό δέρμα ο συνδυασμός panax  με astragalous  βοηθάει τα μέγιστα στην περίπτωσή τους.

ΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Urtica dioica η γνωστή σε όλους μας τσουκνίδα  περιέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου.

Η σπιρουλίνα γνωστή σε όλους το φύκι του γλυκού νερού, η Gentiana lutea η γεντιανή

επίσης για αναιμία. Το Taraxacum offcinalis  περιέχει πολλές βιταμίνες .Arctium lappa για αποτοξίνωση του αίματος.

Ο μαϊντανός που δεν λείπει από κανένα σπίτι  φτιάξτε μαζί  ένα χυμό με φύλλα από παντζάρι και ένα φρέσκο χυμό λεμονιού.

ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ  MG

Corylus avellana= Δρα στο μυελό τών οστών, αυξάνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και σαν αποτέλεσμα αυτού στην σιδηροπενική αναιμία προκαλούμενη και με απώλεια αίματος.

Tamarix galliga έχει τις ίδιες ιδιότητες περίπου με την κορύλους συν ότι βοηθάει την απορρόφηση του σιδήρου και αποσυμφορεί τον σπλήνα και αποτοξινώνει το λεμφικό σύστημα.

Για χρόνια αναιμία αυτά τα δύο μαζί συνδυάζονται τέλεια.

ΟΜΟΙΠΑΘΗΤΙΚΗ

Ferrum matallicum –  natrum mur  -Ferrum phosphoricum – calcarea phosphotica  -ferrum met

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This