EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Αϊτή

Αναχωρήστε από την Αϊτή» τώρα: Η τρομερή προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς

28 Jul, 2023

Οι πολίτες των ΗΠΑ στην Αϊτή καλούνται να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα της Καραϊβικής λόγω της πρόσφατης αύξησης των ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών και αστυνομίας.
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή και το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία «Επίπεδο 4» την Πέμπτη, κατηγοριοποιώντας την Αϊτή ως προορισμό « Μην ταξιδεύετε ».
«Στις 27 Ιουλίου 2023, το Υπουργείο Εξωτερικών διέταξε την αναχώρηση μελών της οικογένειας υπαλλήλων του αμερικανικού δημοσίου και μη έκτακτων υπαλλήλων της κυβέρνησης των ΗΠΑ», ανέφερε η υπηρεσία σε μια ενημερωμένη ταξιδιωτική οδηγία .
«Οι πολίτες των ΗΠΑ στην Αϊτή θα πρέπει να αναχωρήσουν από την Αϊτή το συντομότερο δυνατό με εμπορικές ή άλλες ιδιωτικές διαθέσιμες επιλογές μεταφοράς, υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης ασφάλειας και των προκλήσεων στις υποδομές», συνεχίζει η ταξιδιωτική οδηγία.
Οι πολίτες των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς θα πρέπει να παρακολουθούν τις τοπικές ειδήσεις και να αναχωρούν μόνο όταν είναι ασφαλές να το κάνουν, αναφέρουν οι προειδοποιήσεις.
Συγκεκριμένες γειτονιές, συμπεριλαμβανομένων των Vivy Michel, Tabarre, Torcel, Tapage και Trutier, έχουν επηρεαστεί βαθιά από τις βίαιες συγκρούσεις, θέτοντας σημαντικούς κινδύνους για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Η ικανότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να παρέχει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στους πολίτες της στην Αϊτή είναι επί του παρόντος εξαιρετικά περιορισμένη, εγείροντας ανησυχίες για την ασφάλεια και την ευημερία τους.
Οι απαγωγές έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένες στην Αϊτή, με τους πολίτες των ΗΠΑ να πέφτουν συχνά θύματα. Οι απαγωγείς συχνά χρησιμοποιούν περίπλοκα μέτρα ή εκμεταλλεύονται απρογραμμάτιστες ευκαιρίες, ακόμη και επιτίθενται σε νηοπομπές.
Τα βίαια εγκλήματα που περιλαμβάνουν πυροβόλα όπλα, όπως ένοπλες ληστείες, κλοπές αυτοκινήτων και απαγωγές για λύτρα, είναι κοινά και ενέχουν κινδύνους τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.
«Οι υποθέσεις απαγωγών συχνά περιλαμβάνουν διαπραγματεύσεις για λύτρα και τα θύματα των πολιτών των ΗΠΑ έχουν τραυματιστεί σωματικά κατά τη διάρκεια απαγωγών», ανέφερε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι οι οικογένειες των θυμάτων έχουν πληρώσει χιλιάδες δολάρια για να σώσουν τα μέλη της οικογένειάς τους.
Διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, κάψιμο ελαστικών και οδοφράγματα συμβαίνουν συχνά στην Αϊτή και μπορεί να γίνουν βίαιες απροσδόκητα.
Οι κρίσιμες ελλείψεις βενζίνης, ηλεκτρικής ενέργειας, φαρμάκων και ιατρικών προμηθειών συνεχίζονται, επιδεινώνοντας περαιτέρω την εύθραυστη κατάσταση στη χώρα. Οι ιατρικές εγκαταστάσεις στερούνται εξειδικευμένου προσωπικού και βασικών πόρων.

Ταξιδιώτες ανέφεραν ότι τους παρακολούθησαν και τους δέχθηκαν βίαια επίθεση λίγο μετά την αναχώρησή τους από το διεθνές αεροδρόμιο του Πορτ-ο-Πρενς, ενώ ιδιωτικά οχήματα που είχαν κολλήσει σε έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση έγιναν στόχος ληστών και ληστών αυτοκινήτων.
Η κατάσταση έχει γίνει τόσο ανησυχητική που η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή δίνει πλέον εντολή στο προσωπικό της να χρησιμοποιεί τα επίσημα μέσα μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο για να μετριάσει τους κινδύνους.
Δεδομένων των κλιμακούμενων ανησυχιών για την ασφάλεια, το κυβερνητικό προσωπικό των ΗΠΑ περιορίζεται αυστηρά στην περιορισμένη περιοχή γύρω από την πρεσβεία και απαγορεύεται να εμπλέκεται σε ορισμένες δραστηριότητες. Τους απαγορεύεται να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή δημόσιας συγκοινωνίας ή ταξί, να επισκέπτονται τράπεζες και να χρησιμοποιούν ΑΤΜ, να οδηγούν τη νύχτα και να ταξιδεύουν μεταξύ 01:00 και 5:00 π.μ.
Χωρίς προηγούμενη έγκριση και ειδικά μέτρα ασφαλείας, το κυβερνητικό προσωπικό των ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να ταξιδεύει, ανέφερε η υπηρεσία.
Αν συναντήσουν οδόφραγμα, συνιστάται στα άτομα να γυρίσουν πίσω και να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλή περιοχή. Είναι επίσης σημαντικό να υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για στέγαση σε ασφαλή τοποθεσία ή πρόσβαση σε αεροδρόμια, εάν παραστεί ανάγκη.
Το Πρόγραμμα Εγγραφής Έξυπνων Ταξιδιωτών (STEP) συνιστάται ιδιαίτερα για όσους εξακολουθούν να σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Αϊτή, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουν σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας και πληροφορίες από την πλησιέστερη πρεσβεία ή προξενείο των ΗΠΑ.
Για να διασφαλιστεί η προσωπική ασφάλεια ενώ βρίσκονται στην Αϊτή, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτρέπει τους πολίτες των ΗΠΑ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις και να έχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για καταφύγιο σε ασφαλή τοποθεσία ή πρόσβαση σε αεροδρόμια εάν χρειάζεται.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή είναι διαθέσιμη για να παρέχει βοήθεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Alex Proimos from Sydney, Australia, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This