ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

covid vaccine

Αντιπαράθεση Δαρδαβέση – Κούβελα

30 Aug, 2021

Έχει ξεσπάσει μια σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και καθηγητή Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής του Τμήματος Ιατρικής, Θεόδωρου Ι. Δαρδαβέση και του Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας (ΑΠΘ), Δημήτρη Κούβελα. Αφορμή για αυτό ήταν οι δηλώσεις του δεύτερου σχετικά με τα εμβόλια κατά του Covid-19.

Ο κ. Δαρδαβέση πιστεύει πως ο κ. Κούβελας τάσσεται υπέρ του αντιεμβολιασμού ενώ ο δεύτερος σημειώνει ότι ο κ. Δαρδαβέσης δεν έχει ακούσει όλη τη συνέντευξή του ή/και δεν έχει διαβάσει το κείμενο του για τα εμβόλια και τον Covid με αποτέλεσμα να μην καταλήγει στα σωστά συμπεράσματα. Κατά τα λεγόμενά του, έχει εμβολιαστεί και ο ίδιος και το ίδιο πρέπει να κάνουν και συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων.

Ο κ. Δαρδαβέσης έστειλε και μια γραπτή ενημέρωση προς τον καθηγητή με τίτλο: “Τοποθετήσεις σχετικά με το εμβόλιο έναντι της Covid-19” και την κοινοποίησε προς τον Πρύτανη του ΑΠΘ και τον πρόεδρο του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Εντός της ενημέρωσης αυτής, αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Συνιστώ τη διαφοροποίηση αυτή, γιατί οι μέχρι σήμερα δημόσιες τοποθετήσεις σου δίνουν επιχειρήματα στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και συνεισφέρουν στην καθυστέρηση της επιστροφής στην κανονικότητα….».

Η απάντηση του κ. Κούβελα:

«Το χαρακτηριστικό είναι ότι πιστεύω ότι ο κ. Κοσμήτορας δεν έχει ακούσει ολόκληρη μια διάλεξή μου ούτε έχει διαβάσει ποτέ ολόκληρο κείμενό μου. Και αυτό το λέω διότι εγώ ποτέ δεν μιλάω για παρενέργειες γενικώς. Θα πρέπει να σας πω ότι εγώ είμαι εμβολιαστής. Έχω κάνει το εμβόλιο και πιστεύω ότι πρέπει να το κάνει οποιοσδήποτε το χρειάζεται.

 

»Άρα άτομα μεγάλης ηλικίας, υπέρβαροι, παχύσαρκοι και άνθρωποι με συγκεκριμένα υποκείμενα νοσήματα. Στατιστικά δεν φαίνεται ότι το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη οι νεότεροι άνθρωποι …και αυτό, το να επεκταθεί ο εμβολιασμός και σε αυτές τις κατηγορίες, κατά τη γνώμη μου και κατά τη γνώμη πολλών επιστημόνων στον κόσμο που είναι ειδικοί στα φάρμακα, μπορεί να είναι και κακό.

 

»Είναι κακό διότι μπορεί να βοηθήσει στη διασπορά ανθεκτικών μορφών του ιού στα μικρόβια. Άρα, αντί να προστατεύσουμε δευτερογενώς τους ευπαθείς μπορεί να τους δημιουργήσουμε έναν επιπλέον κίνδυνο γιατί ο νέος ιός μπορεί να παρακάμπτει τον αμυντικό τους μηχανισμό».

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.