EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ανωτερότητα: Επίδειξη ή Ανάγκη;

Ανωτερότητα: Επίδειξη ή Ανάγκη;

1 May, 2023

Πολλοί άνθρωποι πασχίζουν να γίνουν καλύτεροι από τους γύρω τους, έχοντας την ανωτερότητα σαν αυτοσκοπό στη ζωή τους. Είναι η ισχυρή τους ανάγκη που τους κάνει να αναζητούν την πρωτιά. Πιστεύουν πως μέσα από αυτή την πρωτιά, θα έχουν την αποδοχή των άλλων και μία εξελίξιμη κατάστασηπου θα τους φτάσει στην επιτυχία. Μήπως όμως αυτό, έχει άσχημο αντίκτυπο στην ευτυχία τους;

Μήπως τους οδηγεί στην κοινωνική σύγκριση, άρα σε κάποιες περιπτώσεις και στον ανταγωνισμό; Ποια είναι άραγε η συνταγή για μία σωστή διαπροσωπική σχέση, χωρίς συναισθήματα ζήλιας η, και επίδειξη του ενός προς τον άλλον; Θέλοντας να είναι η να δείχνουν ανώτεροι, αυτόματα αποκτούν και επικριτική στάση, με αποτέλεσμα σπανίως να γίνονται αρεστοί. Άλλωστε, οι επιφανειακές τους σχέσεις το αποδεικνύουν. – Οι ειδικοί, –ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές,–λένε πως η πλήρη απορρόφηση κάποιου στη δραστηριότητα με την οποία ασχολείται, τον κάνει να χάνει την αίσθηση του χρόνου, προκειμένου να αποδείξει τα ανώτερα προσόντα του.

Η κατάσταση αυτή παρέχει στο άτομο εσωτερική ικανοποίηση και χαρά. Το να απολαμβάνει κανείς –συνεχίζουν να λένε οι ειδικοί – σε τέτοιο βαθμό τη δουλειά η το χόμπι του, δεν είναι αυτονόητο. Και ποιο είναι άραγε, το μέτρο σύγκρισης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε ατόμου; Συνήθως η απάντηση δε μπορεί να δοθεί πάντα.

Γι’ αυτό και η σύγκριση παίρνει υλική μορφή όπως π.χ. Μετάλλια, πτυχία, κλπ. κάνοντας έτσι τους ανθρώπους αυτούς, να αναζητούν όλο και περισσότερα. Τέλος, όσοι επιδιώκουν και επιδεικνύουν την ‘ανωτερότητα’ συνήθως μένουν ΜΟΝΟΙ. 

 

 

 

Φωτό BhaktiCreative / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This