ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Απο την τρίτη είναι και επίσημα το Bitcoin νόμιμο νόμισμα συναλλαγής στο Ελ Σαλβαδόρ

Απο την τρίτη είναι και επίσημα το Bitcoin νόμιμο νόμισμα συναλλαγής στο Ελ Σαλβαδόρ

10 Sep, 2021

Πλέον ανοίγει καινουργίο κεφάλαιο στην ιστορία της αγοράς. Πλεον το κρυπτονόμισμα θα είναι και επίσημα ως περιουσιακό στοιχείο και ως νόμισμα για τις συναλλαγές και το κράτος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα money review, αναφέρει ότι χώρα που δέχτηκε ως νόμισμα συναλλαγής το κρυπτονόμισμα ήταν το Ελ Σαλβαδόρ: <<Η χώρα αυτή είναι το Ελ Σαλβαδόρ και από αύριο μπορούν οι πολίτες της να συναλλάσσονται με Bitcoin και έχουν τη δυνατότητα να το χρησιμοποιούν αντί του αμερικανικού δολαρίου, του νομίσματος το οποίο από το 2001 χρησιμοποιείται από τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.>>

Επίσης αναφέρει η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ θέλει να δώσει κίνητρα στους πολίτες, και θα τους διαθέτει ένα ποσό αξίας 30 δολαρίων σε Bitcoin: <<Η κυβέρνηση προκειμένου να δώσει κίνητρα στους πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ, θα τους διαθέσει ένα ποσό αξίας 30 δολαρίων σε Bitcoin (φυσικά και θα είναι ένα ελάχιστο μέρος του κρυπτονομίσματος από τη στιγμή που η τιμή του κυμαίνεται στα 51.000 δολάρια), μέσω του επίσημου κυβερνητικού ψηφιακού πορτοφολιού Chivo>>.

Κίνηση της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ σύμφωνα με την ιστοσελίδα money review, προκάλεσε ενθουσιασμό μεταξύ των επενδυτών: <<οι οποίοι ως ένδειξη συμπαράστασης στους πολίτες της ταλαιπωρημένη χώρας της σπεύδουν να αγοράσουν ένα fraction του Bitcoin αξίας 30 δολαρίων. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Reddit οι επενδυτές προτρέπουν ο ένας τον άλλο να προβούν σε αυτήν την κίνηση, προκαλώντας σήμερα αύξηση της συναλλαγματικής δραστηριότητας. Αποτέλεσμα η τιμή του Bitcoin άγγιξε σήμερα τα 52.000 δολάρια, για πρώτη φορά από τις 12 του περασμένου Μαρτίου>>.

Απο την τρίτη είναι και επίσημα το Bitcoin νόμιμο νόμισμα συναλλαγής στο Ελ Σαλβαδόρ. ΟΙ επενδύτες θα τοποθετήθουν για την νέα απόφαση που πήρε η κυβέρνηση: <<Η απόφαση αυτή του Ελ Σαλβαδόρ αφενός ότι είναι ιστορική, αφετέρου θεωρείται ότι ανοίγει τον δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμα της χώρας της Κεντρικής Αμερικής. Άλλωστε και η Κούβα έχει δηλώσει ότι εξετάζει σχέδια για να υιοθετήσει τη χρήση των κρυπτονομισμάτων>>.

Όπως διαβάσαμε στο irafina.gr αναφέρει ότι το Ελ Σαλβαδόρ ότι οδηγεί τον κόσμο στα κρυπτονομίσματα , και ότι τις πρώτες πρωινές ώρες το Bitcoin έγινε και επίσημα νόμιμο νόμισμα δίπλα στο δολάριο: <<Το Ελ Σαλβαδόρ οδηγεί τον κόσμο στα κρυπτονομίσματα, αφού από τις πρώτες πρωινές ώρες το Bitcoin έγινε και επίσημα το νόμιμο νόμισμα της χώρας δίπλα στο δολάριο. Μία μέρα πριν, ο Πρόεδρος της χώρας, Nayib Bukele, αποκάλυψε πως η χώρα διαθέτει 400 Bitcoins και τόνισε πως θα συνεχίζει να αγοράζει και άλλα Bitcoins στο άμεσο>>.

Παρολά αύτα σύμφωνα με την ιστοσελίδα το πρώτο θέμα μας αναφέρει ότι απο τότε που υιοθέτησε ως επίσημο νόμισμα απο το Ελ Σαλβαδόρ αναφέρει ότι:<< Έως και 17% υποχώρησε η τιμή του Bitcoin σημειώνοντας νέο χαμηλό μήνα την ημέρα που υιοθετήθηκε ως επίσημο νόμισμα από το Ελ Σαλβαδόρ και ενώ η διαδικασία εξελίσσεται με τεχνικές δυσκολίες.>>

Απο την πρώτη υιοθέτησει ως επίσημο νόμισμα απο το Ελ Σαλβαδορ, παρατηρήθηκε το πρώτο αρνητικό, που ίσως αλλάξει το προσκήνιο για το Bitcoin. Ήδη το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε στα 43.050 δολάρια στην Νέα Υόρκη την τρίτη. Αναφέρεται επίσης πως: <<σημειώνοντας απώλειες άνω του 10% σε διάστημα μίας ώρας και αφού νωρίτερα διαπραγματεύονταν πάνω από το επίπεδο των 50.000 δολαρίων>>.

Η Ελ Σαλβαδορ είναι η πρώτη χώρα που έκανε επίσημο νόμισμα της το Bitcoin και πλέον θα είναι ενδιαφέρον, πόσες χώρες θα ακολουθήσουν σε αυτό και ποίες χώρες θα προχωρήσουν σε νόμισμα συναλλαγής σε Bitcoin.

Επίσης στο διάγγελμα του ο Μπουκέλε ανάφερε ότι: <<Αυτό που κάνουμε είναι να ενθαρρύνουμε τη χρήση του bitcoin και του συστήματος ψηφιακών νομισμάτων ως ένα μέσο που θα λειτουργήσει ευεργετικά στην οικονομία της χώρας>>.

Επίσης αναφέρετε σύμφωνα με την naftemporiki.gr ότι: <<Ο Μπουκέλε προσπάθησε με διαγράμματα και γραφικά να εξηγήσει στους πολίτες τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής που θα είναι διαθέσιμη και σε λειτουργικό iOS και σε Android. Οι κάτοχοι των bitcoins στη χώρα θα μπορούν είτε να συναλλάσσονται με αυτά είτε αν το επιθυμούν να ανταλλάσσουν με δολάρια. Εχουν αρχίσει μάλιστα να τοποθετούνται στο Ελ Σαλβαδόρ τα πρώτα ATM συναλλαγών με bitcoins.>>

Απο την άλλη ο πρέδρος του Ελ Σαλβαδόρ αρνήθηκε τις κατηγορίες που του καταλόγησαν ότι: <<Οι φήμες που υπήρξαν ότι σύντομα οι πληρωμές μισθών και συντάξεων θα γίνονται σε bitcoin και επέμενε στην πειραματική μορφή του εγχειρήματος. Ανέφερε ότι δεν θα μπορεί κάποιος να μετατρέψει τον τραπεζικό του λογαριασμό από δολάρια σε bitcoin αλλά η μετατροπή θα γίνεται μόνο από τα κρυπτονομίσματα που θα διαθέτει στο ψηφιακό του πορτοφόλι. Σε κάθε περίπτωση πάντως όλοι θα παρακολουθούν με ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτού του πειράματος για να διαπιστωθεί αν τα κρυπτονομίσματα έχουν μέλλον και εκτός κυβερνοχώρου.>>

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.