ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 21, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Βάγια

18 Aug, 2021

 κρυφή νηστεία,κυριελέησον και στο στασίδι της εκκλησιάς γονατιστοί ψάχνοντας την αλήθεια της Λαμπρής….της Πασχαλιάς και της χαμένης κληρονομιάς….μπερδεμένοι στο κουβάρι της ψεύτρας Ιστορίας αναζητούμε τρόπους προσάρμοσης της δικής μας γέννησης με αυτή που μας φόρτωσαν οι μισώντες της γνώση και την εξέλιξη του ανθρωπίνου γένους….ώστε μεταξύ του λιβανιού και της θυσίας να γεμίσουμε την ψυχή μας με ότι Ελληνικό μας απέμεινε στο πέρασμα των αιώνων που μας κατήργησαν σαν οντότητα και γνώση που ανυψώνει ότι πιό ωραίο και θαυμαστό στην ανθρώπινη υπόσταση…..τρομακτική η σπίθα η άσβεστη τόσους αιώνες σιγοκαίει και η ελπίδα σιγοβράζει στο αίμα που τόσο άφθονο χύθηκε για την λευτεριά και την λατρεία της ανθρωπότητας……ο κυνηγός, ό άνθρωπος ο κτίστης ο Άριστος ο μοναδικός γνώστης της λογικής που εκατομύρια χρόνια τώρα κατακυριεύει ξηρά και θάλασσα….σαν το ρολόι της αιωνιότητος να έχει σταματήσει σε μια σταύρωση και μια γέννηση που κάθε χρόνο φορτώνει την ανθρωπότητα στην αμαρτία και την φυλακίζει στις τύψεις και την θλίψη για ένα έγγλημα που ποτέ δεν έγινε ….κι όμως ο Ίκαρος και ο Δαίδαλος πέταξαν ψηλά, ο Θαλής έφτιαξε την πρώτη ατμομηχανή , οι Ίωνες πέρασαν στην σημερινή Βραζιλία και το Περού, οι Δωριείς μιλούσαν από μεγάλες αποστάσεις, οι Πελασγοί δημιούργησαν τέλειες κοινωνίες και την Δημοκρατία, οι Αθηναίοι μετρούσαν τις αποστάσεις απο χιλιάδες στάδια μακρυά ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης έχτισαν κτίρια που θάμπωναν από κάλλος και τελειότητα (αυτά ολα γκρεμίστηκαν και κάηκαν) ο Πυθαγόρας μέτρησε την απόσταση της γής από τόν Ήλιο και η εξέλιξη και τεχνολογία βάδιζε με τρομακτικά βήματα ώσπου την σταμάτησαν με τον βιαιότερο και <<ΙΕΡΟΤΕΡΟ >> τρόπο. Τις τελευταίες λίγες δεκαετίες ο κυνηγός άνθρωπος προσπάθησε να συνεχίσει την εξέλιξη που είχε σταματήσει σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια και έχει κάνει θαύματα πάνω στις θεωρίες και τα γραπτά των Αρχαίων πατέρων μας …. η σπίθα έχει αρχίσει να ανάβει και ο φόβος των μεσαιωνικών αντιλήψεων αρχίζει να καταποντίζεται χωρίς επιστροφή…… το ανθρώπινο γένος θα σώσει η γνώση και η εξέλιξη….η λευτεριά και η τελειότητα…. ο πολιτισμός της δημιουργίας και της ωραιότητας…. η μοναδικότης της Σοφίας και της λογικής….η Απελευθέρωση από τον Μεσαίωνα και την καύση των Μαγισσών…..ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΩΝΕΙΤΕ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ .

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.