EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Βλαντιμίρ Πούτιν: Αδιαπραγμάτευτη η νίκη της Ρωσίας

9 Feb, 2024
Βλαντιμίρ Πούτιν

Μια παράξενη συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, εχθές Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, η οποία πήρε τον χαρακτήρα ιστορικών εξιστορήσεων και ανακοινώσεων. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης φαίνεται να παίρνει “το πάνω χέρι” ο Ρώσος πρόεδρος, κατευθύνοντας την συζήτηση σε θέματα που ο ίδιος ήθελε να θίξει, όπως ήταν φυσικό, δίνοντας την δυνατότητα στον Τάκερ Κάρλσον να μας ξαφνιάσει με μια δίωρη παρουσίαση του Πούτιν εν μέσω πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Στην ουσία ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε με την συνέντευξη αυτή ένα μήνυμα στους ηγέτες της Δύσης, κυρίως στις ΗΠΑ, καθώς μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία στην Δύση, το συνειδητοποιούν τώρα (ότι δεν θα ηττηθεί η Ρωσία όπως εύχονταν). Πρέπει να αναλογιστούν ποια θα είναι η συνέχεια. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο πάνω σε αυτό το θέμα».

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Πούτιν πώς πάρθηκε η απόφαση για την εισβολή στην Ουκρανία και η απάντηση ήταν σαφής: Ήταν το πραξικόπημα στην Ουκρανία, και με αυτό ο Πούτιν εννοούσε την απομάκρυνση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς από την ηγεσία το 2014, κάτι που έκανε ο Ζελένσκι για να αναλάβει την προεδρία. Αναφορικά με το τί στάθηκε η αφορμή για τα γεγονότα της εισβολής: «Η σημερινή ηγεσία της Ουκρανίας δεν θα εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ», εννοώντας τα σύμφωνα για τον τερματισμό του πολέμου του Ντονμπάς μεταξύ Ουκρανίας και αυτονομιστών, του 2014.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσθεσε: «Ξεκάθαρα οργανώθηκε από την CIA το πραξικόπημα εκείνο. Η νέα ηγεσία της Ουκρανίας άρχισε επιθέσεις εναντίον αμάχων στην Ντονμπάς, με πυροβολικό και μέσω αέρος, ενώ το ΝΑΤΟ υποσχόταν να στηρίξει το ουκρανικό καθεστώς. Σε αυτό δεν μπορούσαμε να είμαστε απαθείς, γιατί ήταν κάτι που θα κατέστρεφε και την Ρωσία, δεν ήταν δυνατόν να αφήσουμε τους Ρώσους αδελφούς μας στο έλεος των πραξικοπηματιών στο Ντονμπάς».

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, κατά τον Ρώσο πρόεδρο, είχε αποδεχτεί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, αλλά «οι πραξικοπηματίες είχαν τα σχέδιά τους και την στήριξη από τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως Γαλλία και Γερμανία».

Ενδιαφέρουσα τροπή πήρε η συνέντευξη όταν ο Ρώσος πρόεδρος έκανε την δήλωση: «Είμασταν έτοιμοι να κάνουμε ειρήνη και μας εμπόδισαν», εννοώντας την Δύση. «Είμασταν έτοιμοι να διαπραγματευτούμε, αλλά (δεν μας άφησε) η δυτική πλευρά και η Ουκρανία είναι προφανώς δορυφορικό κράτος των ΗΠΑ. Δεν θέλω να το εκλάβετε σαν μια εντυπωσιακή φράση ή προσβλητική φράση. Καταλαβαινόμαστε. Όταν ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση το 2022, είμασταν έτοιμοι για διαπραγματεύσεις με σκοπό να λυθεί η κρίση ειρηνικά. Αυτό φάνηκε στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης. Τότε οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους στην ΕΕ, μας είπαν ότι δεν είναι σωστό να γίνονται συζητήσεις ενώ τα στρατεύματά μας βρίσκονται στο Κίεβο, και τα αποσύραμε. Παρ’ όλα αυτά, η Δύση είχε ήδη αποφασίσει».

Μάλιστα, ο Πούτιν ανέφερε συγκεκριμένα τον Μπόρις Τζόνσον, τότε πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, που κατά τα λεγόμενα του Ρώσου Προέδρου, είχε αποτρέψει τον Ζελένσκι από το να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία. «Το γεγονός ότι η Ουκρανία υπακούει στις απαιτήσεις του κ. Τζόνσον, φαίνεται να είναι γελοίο», προσθέτει ο Πούτιν.

Ένας βασικός στόχος του πάντως, παραμένει η απομάκρυνση του ναζισμού από την Ουκρανία, στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης. Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, ο Πούτιν ανέφερε ότι αυτές τις έχει απαγορεύσει νομοθετικά ο Ζελένσκι, ενώ αναφορικά με την τελευταία του επικοινωνία με τον Τζο Μπάϊντεν, είπε πως αυτό έγινε πριν από την εισβολή στην Ουκρανία. «Του είπα, πιστεύω ότι κάνεις ένα ιστορικών διαστάσεων λάθος με το να υποστηρίζεις όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, και αποδιώχνοντας την Ρωσία».

Πηγαίνοντας την συζήτηση ακόμη πιο βαθειά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο Μπιλ Κλίντον πρόσφερε στην Ρωσία μια θέση στο ΝΑΤΟ, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από το επιτελείο του μια και η  Ρωσία διαθέτει τους πλέον τελευταίας τεχνολογίας υπερηχητικούς πυραύλους στον κόσμο.

Όσο για τον Έβαν Γκέρσκοβιτς, δημοσιογράφο της Wall Street Journal, ο Πούτιν δήλωσε πως είναι κατάσκοπος. Αυτός παραμένει στην Ρωσία φυλακισμένος για περίπου ένα έτος, αλλά δεν είναι αδύνατη η σύναψη συμφωνίας ώστε να απελευθερωθεί. «Δεν έχουμε ταμπού για την διευθέτηση αυτού του ζητήματος». Τον Ιανουάριο, δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε τον δημοσιογράφο σε δύο παραπάνω μήνες φυλάκιση. Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος ο δημοσιογράφος «συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να λαμβάνει κρυφά εμπιστευτικές πληροφορίες».

Η Μόσχα σε αντάλλαγμα επιδιώκει την απελευθέρωση του Βαντίμ Κράσικοφ, κρατούμενου στην Γερμανία μετά την καταδίκη του για τον φόνο Τσετσένου αντιφρονούντα, στο Βερολίνο. Δεν αναφέρθηκε ο Ρώσος πρόεδρος με ονόματα σε αυτή την περίπτωση.

Αμοιβαίες απελευθερώσεις έχουν γίνει τόσο από πλευράς Ρωσίας όσο και από πλευράς ΗΠΑ, με τελευταία αυτή του Δεκεμβρίου 2022.

 

Με σαφέστατη έκφραση ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε πως τον αγωγό Nord Stream τον ανατίναξε η CIA.

 

Το ενδεχόμενο να επιτεθεί η Ρωσία σε χώρα του ΝΑΤΟ αποκλείστηκε, γεγονός που αφορά άμεσα την Πολωνία. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν η Ρωσία θα έστελνε στρατεύματα εκεί, η απάντηση ήταν «Μόνο αν η Πολωνία επιτεθεί στην Ρωσία». Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε συμφέροντα εκεί, στην Πολωνία, στην Λετονία ή αλλού. Θα ήταν παράλογο να εμπλακούμε σε παγκόσμιο πόλεμο».

Η συζήτηση στράφηκε στον ρόλο της Κίνας στο παγκόσμιο σκηνικό και η απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν απόλυτη:  «Η Δύση φοβάται μία ισχυρή Κίνα περισσότερο από όσο φοβάται μία ισχυρή Ρωσία, επειδή η Ρωσία έχει 150 εκατ. κατοίκους και η Κίνα έχει 1,5 δισ. πληθυσμό. Και η οικονομία της αναπτύσσεται αλματωδώς ή 5% ετησίως».

Για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024, ο Πούτιν ανέφερε πως το αποτέλεσμα δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών. «Δεν τίθεται θέμα για το ποιος θα είναι ηγέτης. Είχα πολύ καλή σχέση με τον Μπους. Ξέρω ότι οι ΗΠΑ τον παρουσίαζαν σαν χωριάτη που δεν καταλαβαίνει πολλά. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν ισχύει αυτό. (Σε ό,τι αφορά τον Ντόναλντ Τραμπ) δεν πρόκειται για την προσωπικότητα του ηγέτη, πρόκειται για την νοοτροπία των ελίτ. Αν η ιδέα της κυριαρχίας με οποιοδήποτε κόστος, βασισμένη και σε δυναμικές ενέργειες, επικρατήσει στην αμερικανική κοινωνία, τίποτα δεν θα αλλάξει. Μόνο χειρότερα θα γίνουν όλα».

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Αμερικανού δημοσιογράφου στην Μόσχα καλύφθηκε με μεγάλη επισημότητα από τα ρωσικά ΜΜΕ, παρ’ όλα αυτά πολλές αντιφατικές αντιδράσεις δέχτηκε ο Τάκερ Κάρλσον για την απόφασή του να πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο πρόεδρο, κυρίως γιατί δεν απευθύνθηκε σε αυτόν όπως σε έναν “εγκληματία πολέμου”.

 

 

 

source, photo https://www.youtube.com/watch?v=fOCWBhuDdDo&t=21s

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This