EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
αγορά γεωργικής γης

Bουλευτής εισήγαγε νομοθεσία με στόχο να αποτρέψει αγορά γεωργικής γης από αλλοεθνείς, κυρίως Κινέζους

7 Sep, 2023

 Η Beth Van Duyne (R-Texas), (House Committee on Ways and Means), εισήγαγε σχετική νομοθεσία στις 9 Ιουνίου, με τον τίτλο Protecting American Farmland Act (HR3996), η οποία αφορά μια τροποποίηση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ, ώστε να αποτραπεί η αγορά αγροτικών εκτάσεων από αγοραστές από την Κίνα, επιβάλλοντας μάλιστα ειδικό φόρο έως και 60% κατά περίπτωση.

Όπως αναφέρει η Van Duyne «Η Κίνα προσπαθεί ακατάπαυστα να υπονομεύσει τη χώρα μας—είτε δηλητηριάζει τους πολίτες μας με φαιντανύλη που εισέρχεται λαθραία μέσω των νότιων συνόρων μας, μας κατασκοπεύει ή γεμίζει την παγκόσμια σκηνή που έχει μείνει κενή από την κυβέρνηση Μπάιντεν. Η αμερικανική γεωργική γη —ειδικά εδώ στο Τέξας— είναι η νέα πρώτη γραμμή στον αγώνα μας ενάντια στις επιθέσεις του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Είμαι στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχω με τον Πρόεδρο Jason Smith στην εισαγωγή αυτού του νομοσχεδίου για να κρατήσουμε τη γεωργική μας γη μακριά από τα χέρια του εχθρού, να προστατεύσουμε τους αγρότες, τις αλυσίδες εφοδιασμού και την ασφάλεια του έθνους μας».

Μάλιστα, αναφέρεται στο κείμενο του νομοσχεδίου με την ορολογία «χώρα που προκαλεί ανησυχία», κάθε χώρα η οποία «εμπλέκεται σε μακροπρόθεσμο μοτίβο ή σοβαρές περιπτώσεις συμπεριφοράς που είναι σημαντικά αρνητικές για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών».

Κατονομάζονται η Κίνα, η Κούβα, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, η Βενεζουέλα και από αυτές η Κίνα ήδη κατέχει 383.935 στρέμματα αγροτικής γης στις ΗΠΑ από τα τέλη του 2021, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.  

Ο πρόεδρος της Ways and Means, Jason Smith δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να προστατεύσουμε τους γεωργικούς πόρους της Αμερικής από την αρπαγή τους από ξένους αντιπάλους και εταιρείες υπό τον έλεγχό τους. Για να αποτραπεί το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και άλλες εχθρικές ξένες κυβερνήσεις από το να διακυβεύσουν τις αγροτικές εκτάσεις των ΗΠΑ, το νομοσχέδιο της βουλευτή Van Duyne επεκτείνει τον υφιστάμενο φόρο στις πωλήσεις γης στο εξωτερικό και αυξάνει τον ισχύοντα φορολογικό συντελεστή κατά 400%. Προστατεύοντας τη γεωργική μας γη, θα αυξήσουμε την επισιτιστική και οικονομική μας ασφάλεια».

Δεν είναι το πρώτο νομοσχέδιο που προωθείται με αυτό τον σκοπό, καθώς το 2022, η Fufeng Group -αγροτική επιχείρηση στην Κίνα, με ισχυρές διασυνδέσεις με το ισχύον κόμμα- προχώρησε σε αγορά 300 στρεμμάτων, 12 μίλια από την αεροπορική βάση της Βόρειας Ντακότα. Η εταιρεία στόχευε να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο άλεσης και βιοζύμωσης καλαμποκιού, αλλά αυτό καταργήθηκε τον Φεβρουάριο αφού το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να δώσει τέλος σε αυτό το σχέδιο για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Στο Τέξας, πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος από την Κίνα, αγόρασε 140.000 στρέμματα γεωργικής γης στην κομητεία Βαλ Βέρντε κοντά στην αμερικανική βάση Λάφλιν, με σκοπό να κατασκευαστεί πάρκο για ανεμογεννήτριες. Νομοθετική ρύθμιση του θέματος δεν έφτασε επιτυχώς στο γραφείο του Γκρεγκ Άμποτ, κυβερνήτη του Τέξας. Πολιτειακή νομοθεσία από το γερουσιαστή Λόϊς Κόλκχορστ προωθήθηκε από την Γερουσία τον Απρίλιο, αλλά δεν πέρασε από την Επιτροπή Κρατικών Υποθέσεων της Βουλής, πριν το τέλος της τακτικής νομοθετικής συνόδου, στα τέλη Μαΐου.

 

 

photo NickyPe / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This