ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

September 27, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Rand Paul

Γερουσιαστής Rand Paul: Οι ΗΠΑ δανείζονται χρήματα από την Κίνα για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

20 May, 2022

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν την πολυτέλεια να στείλουν χρήματα στην Ουκρανία χωρίς να δανειστούν από την Κίνα και να αναλάβουν περισσότερο χρέος για να χρηματοδοτήσουν τις υποχρεώσεις τους, δήλωσε ο γερουσιαστής Rand Paul (R-Ky.) σε μια συνέντευξη στις 18 Μαΐου στο Breitbart News Daily Podcast .

Στις 16 Μαΐου, μια δικομματική πλειοψηφία των αμερικανών γερουσιαστών ψήφισε υπέρ της προώθησης πακέτου βοήθειας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία σε σχέση με μια προηγούμενη αντίρρηση του Rand Paul. Η Γερουσία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την τελική εξέταση του νομοσχεδίου κάποια στιγμή αργότερα αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να περάσει τη νομοθεσία.

Επί του παρόντος, το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αγγίζει τα 30,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, με τις ετήσιες ομοσπονδιακές δαπάνες να ξεπερνούν τα ετήσια ομοσπονδιακά έσοδα κατά περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Για να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τις υποχρεώσεις που ιδιοποιούνται από το Κογκρέσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναλάβουν χρέη, μεγάλο μέρος του οποίου αγοράζεται από Κινέζους αγοραστές.

Στις 12 Μαΐου, ο Rand Paul αρνήθηκε να προκαταβάλει το νομοσχέδιο των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία μέχρι να γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία που θα διασφάλιζαν ότι ένας γενικός επιθεωρητής θα μπορούσε να παρακολουθεί ακριβώς πώς θα δαπανηθούν τα χρήματα. Τελικά, η Γερουσία επικαλέστηκε το cloture χωρίς να κάνει αλλαγές στο τελικό προσχέδιο.

«Ο όρκος μου είναι στο Σύνταγμα των ΗΠΑ, όχι σε οποιοδήποτε ξένο έθνος, και ανεξάρτητα από το πόσο συμπαθητικός είναι ο λόγος, ο όρκος μου είναι στην εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», είπε ο Rand Paul στη Γερουσία τον Μάιο. 12.

«Δεν μπορούμε να σώσουμε την Ουκρανία καταδικάζοντας την οικονομία των ΗΠΑ. … Μόνο η βενζίνη αυξήθηκε κατά 48 τοις εκατό και οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 32 τοις εκατό τον τελευταίο χρόνο. Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά σχεδόν 9 τοις εκατό. Οι τιμές των μεταχειρισμένων οχημάτων αυξήθηκαν κατά 35 τοις εκατό για το έτος και οι τιμές των νέων οχημάτων αυξήθηκαν κατά 12 τοις εκατό ή περισσότερο», συνέχισε.

Ο Rand Paulσημείωσε ότι ο πληθωρισμός «δεν προκύπτει απλώς από το πουθενά», ενώ σημείωσε τις ελλειμματικές δαπάνες, σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν σχεδόν 5 τρισεκατομμύρια δολάρια για «διασώσεις για τον COVID-19», που οδήγησαν σε τρομερά υψηλό πληθωρισμό.

«Οι Αμερικανοί αισθάνονται τον πόνο και το Κογκρέσο φαίνεται ότι σκοπεύει μόνο να προσθέσει σε αυτόν τον πόνο με το να φτυαρίζει περισσότερα χρήματα όσο πιο γρήγορα μπορούν», είπε ο Rand Paul.

Ελπίζοντας να επισπεύσουν τη διαδικασία για την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer (DN.Y.) και ο αρχηγός της μειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell (R-Ky.) προσφέρθηκαν να επιτρέψουν την ψηφοφορία για την τροπολογία κάνοντας αλλαγές στη γλώσσα που ζητούσε ο Rand Paul.

Ωστόσο, ο Paul αρνήθηκε, ζητώντας να συμπεριληφθούν οι αλλαγές του στο ίδιο το κείμενο της νομοθεσίας.

«Η παρεμπόδισή του δεν θα εμποδίσει τη βοήθεια της Ουκρανίας να περάσει τελικά από τη Γερουσία», είπε ο Σούμερ στη Γερουσία στις 16 Μαΐου. στο πλευρό της δημοκρατίας και ενάντια στη βαθιά ανήθικη εκστρατεία βίας του Πούτιν».

Μαζί με τον Rand Paulεναντιώθηκαν στο νομοσχέδιο 10 άλλοι γερουσιαστές του GOP, συμπεριλαμβανομένων των γερουσιαστών Josh Hawley (R-Mo.), Mike Crapo (R-Idaho), Mike Lee (R-Utah), Bill Hagerty (R-Tenn.), Mike Braun (R-Ind.), Marsha Blackburn (R-Tenn.), John Boozman (R-Ark.), Roger Marshall (R-Kan.), Cynthia Lummis (R-Wyo.) και Tommy Tuberville (R -Αλα.).

Τελικά, η μικρή ομάδα των αντιπάλων έχει λίγες επιλογές για να καθυστερήσει περαιτέρω την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα περάσει και θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ζήτησε αρχικά το πακέτο τον Απρίλιο.

Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This